hundetæppe

Opdateret den 25/11/2020 af Julia F

Sørger du for at dine firbenede venner er ordentlig sikret, når de skal med i bilen? Det kan være essentielt for både din egen, men især også hundens sikkerhed, at sørge for de har en transportkasse at sidde i, når de er i bilen. Transportkasser er dog ikke kun praktiske til bilen, men kan være nyttefulde hvad enten du skal med tog, fly eller færge. Vi hjælper dig med, at finde den bedste transportkasse til din hund. 

Derfor kan det være en god idé at kigge efter en ordentlig transportkasse, så du trygt kan stole på, at din hund er mest sikret, skulle uheldet være ude. Derudover er en transportkasse bare en rigtig god foranstaltning, hvis du skal rejse med din hund, så hunden har et trygt sted at slappe af. 

Vi har derfor taget et kig på udvalget af transportkasser, og vil prøve at vise dig de bedste. Forhåbentligt finder du den bedste transportkasse til din hund. Vi har kigget på både funktionaliteterne af transportkasserne, men også kvalitet, materiale, anmeldelser, komfort og transportabilitet. 

 

 

Nedenfor kan du se, hvilke transportkasser vi har kigget på.

TRANSPORTKASSERSET HOS
Skudo transportburDogshop.dkLÆS MERE
Clipper ClaymanDogshop.dkLÆS MERE
MP GipsyDyreverdenen.dkLÆS MERE

 


TOP PICK

Skudo transportbur

 • Slidstærk
 • Nem at håndtere
 • Smart låsesystem

 

Fra 195,00,-GÅ TIL BUTIK →

 

Transportburet fra Skudo scorer højt på alle vores parametre. Transportkassen fås i 7 forskellige størrelser, og er udviklet i hårdført plastik. Der er rigelig ventilation hele vejen rundt, og et smart og solidt lås og låge system. Buret er udstyret med et stort pratisk håndtag, så det er nemt at løfte, men der kan også tilkøbes hjul, således buret kan trækkes med rundt. Da det også er IATA-godkendt, vurderer vi at det er den bedste transportkasse til din hund, der kan det hele.

Produktspecifikation

 • Fås i 7 størrelser
 • Hjul kan tilkøbes til alle størrelser
 • Plast med metal låge

RUNNER-UP

Clipper Cayman

 • Kan bruges til både hunde og katte
 • Slidstærkt
 • Elegant og moderne

 

379,00,-GÅ TIL BUTIK →

 

Transportkassen Clipper Cayman har alt det man har brug for. Udarbejdet i 7 forskellige størrelser og udstyret med forskellige features, der gør dem alle nemme at transportere. Til de mindre størrelser kan der købes en bærestrop og til de store kan der tilkøbes hjul. Kassen er bygget i gedigne materialer og IATA-godkendt.

Produktspecifikationer

 • Fås i 7 størrelser
 • Hjul kan tilkøbes

BEDSTE BUDGET

MP Gipsy

 • Velegnet til katte eller hundehvalpe
 • Nem at håndtere
 • Mange lufthuller

 

Fra 140,00,-GÅ TIL BUTIK →

 

Italienske MP Bergamo har lavet denne utroligt flotte, men også budget venlige transportkasse. Kassen har alt hvad man skal bruge. En stor låge foran, holdbar plastik konstruktion, og god ventilation. Transportkassen kommer i flere farver og størrelser.

Produktspecifikationer

 • Plastik med metal låge
 • Flere størrelser
 • Small mål 46x31x32 cm.

Hvem bør have en transportkasse?

Det er ikke alle der nødvendigvis har brug for en transportkasse. Men hvis du har en bil, eller planlægger at rejse med din hund – så er en transportkasse en god idé. Det er ikke kun under transport, at en transportkasse er smart, da den også kan benyttes til mange andre formål. 

Transportkasser er generelt skabt til det formål at sikre hunden, når den skal transporteres over længere distancer. Kassen skaber et trygt sted for hunden, og det hårdføre ydre gør at hunden ikke tager skade, hvis transportkassen skulle støde ind i noget på turen. Derudover er det også en sikkerhed for dig, hvis der skulle ske et trafikuheld. 

Transportkasser kan dog også bruges som et midlertidigt og kortvarigt bur. Dette kan især være praktisk, hvis din hund har brug for lidt tid for sig selv, f.eks. hvis den er med et fremmed sted. Derudover kan transportkassen gøre, at din hund nemmere vender sig til et nyt sted, da der den har nogle trygge rammer med sig. 

Hvis du ikke rejser meget med din hund, men mere har den med på små ture rundt i byen eller lignende, kan du købe en smart transporttaske til den. Så kan du stadig have den med, hvis den selvfølgelig ikke er for stor til, at kunne være i tasken.

 

Hvad vi har kigget efter

Alle transportkasser er ikke ens, men der er nogle ting, der gør sig gældende, for at sikre en høj funktionalitet. Derfor har vi kigget på nogle forskellige parametre, når vi har vurderet de forskellige modeller. Den bedste transportkasse til din hund, er når den føler sig godt tilpas, og har plads at bevæge sig på.

 • Størrelse

Det er vigtigt at du kigger efter størrelsen, når du skal finde den rigtige transportkasse. Det vigtigste er at den er stor nok, så din hund kan ligge komfortabelt inde i den. Dog må du heller ikke vælge en for stor kasse, da der så vil være en risiko for, at din lille ven kan rutsche for meget frem og tilbage. Det vil gøre at kassen ikke yder den sikkerhed den er beregnet til, og din hund ville kunne komme til skade ved uheld eller andet. 

 

 • Materiale

Det er vigtigt at din transportkasse er lavet i et ordentligt materiale. Det sikre både din hund, men også holdbarheden af transportkassen. De fleste transportkasser er lavet i hårdt plastik, men de kommer også i metal og blødere materialer. Hårdt plastik er ofte at foretrække, da den er god i de fleste scenarier man skal bruge den i. Den ødelægger ikke interiøret i bilen, men kan stå imod hundens tænder og klør, og er samtidigt mere komfortabelt for hunden at ligge i. 

 

 • Transportabilitet

Hvor nemt din transportkasse er at få med rundt, er et andet vigtigt parameter. Da du skal kunne have den med dig rundt på dine rejser, er det vigtigt at det er forholdsvis ligetil. Du kan blive udsat for forskellige situationer, og det er derfor vigtigt at transportkassen er nem at flytte både med og uden din hund i den. Derfor kan det være essentielt at kassen ikke er for tung, og at den er udrustet med holdbare håndtag, og muligvis hjul. 

 

 • Ventilation

Fordi din hund kan komme til at bruge mange timer i sin transportkasse er det utroligt vigtigt at den er ordentligt ventileret. Dette er både for at vovsen får tilstrækkeligt ilt inde i sin kasse, men også for at der ikke bliver for varmt. Især hunde med meget pels, har brug for en god gennemstrøm af luft, da de ellers kan få det alt for varmt. Derfor kan vi anbefale, at du sørger for at der er ventilationshuller hele vejen rundt på din transportkasse, for den bedst luftcirkulation. 

 

 • Certificeringer

Der er lidt forskellige certificeringer en transportkasse kan have. Den vigtigste er, efter vores mening, at den er IATA-godkendt. IATA (International Air Transport Association) godkendte transportkasser er de eneste der må medbringes ombord på flyvere. Det kan derfor være praktisk at have en kasse med denne godkendelse, skulle du have brug for at tage din hund med på en flyvetur. 

 

Hvor stor en transportkasse skal jeg vælge?

Størrelse af din transportkasse afhænger selvfølgelig af størrelsen på din hund. Det er dog ikke kun vigtigt at din hund kan være i kassen, men også at den har den rette mængde plads derinde. Det er vigtigt at din hund både kan stå op og ligge ned i fuld længde, uden at føle gener. Derfor bør du måle din hund fra gulv til toppen af hovedet, i stående tilstand, og lægge 5 cm. til. Derover skal du måle din hund fra snudespids til halespids, i liggende tilstand, og lægge 5 cm. til. Går du ud fra disse to mål, vil din transport kasse med 95% sikkerhed altid passe til din hund. Målene er vigtige for, at din hund føler sig komfortabel i sin kasse, og at den ikke lider last på sener og led, ved ikke at have plads nok. 

Afrunding

Vi håber, at vi har kunne hjælpe dig til at blive klogere på din næste transportkasse, og forhåbentlig har du fået nogle gode råd med til, at finde den bedste transportkasse til din hund. Der er mange ting at holde øje med, og det er i sidste ende op til dig, at vælge hvad du mener er rigtigt for din lille vovse. Du kender din hund bedst, og hvis du f.eks. ved at din hund ikke er så glad for at blive båret på, så kan du med fordel kigge efter modeller med hjul. Derudover kan dit behov også være afgørende for dit valg. Skal din kasse være fast installeret i din bil, har du nok ikke samme behov for transportabilitet, som hvis du skal have den med dig rundt. Her anbefaler vi stadig et hundebur til bilen

Tidligere artikelBedste hundelegetøj (2021)
Næste artikelTasker til hunde – Sådan får du din hund med på farten!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her