Ugens Kæledyr – Malamute Familien (Uge 43)

Hver uge på Petguide.dk finder vi ugens kæledyr. Synes du, at dit kæledyr skal have en chance for at blive vist frem, så send os gerne en besked på enten vores Instagram eller Facebook.

Navn på dig
Nathalie Richarø Møller

Navn på dine kæledyr
Balto, Kira, Aslan & Cammy

Kælenavne
Aslan & Balto: Muffie / Tykke
Cammy: Bette
Kira: Kiah (udtales som “ahh”)

Alder
Aslan: 1 år – 29 september 2019
Balto: 2 snart 3 år – 2 November 2017
Cammy: 15 uger – 30 juni 2020
Kira: 3 år – 10 Maj 2017

Køn
Balto & Aslan – Hanner
Kira & Cammy – Tæver

Race
Siberien husky / Alaskan malamute 

Hvornår fik i ham/hende?
Balto fik vi, da han var 9 uger gammel – altså i starten af januar 2018.

Kira hentede vi, da hun var 6 måneder gammel. Pga. af at hendes 4. hjem heller ikke kunne have hende længere.

Aslan er født her og er hvalp fra Kira og Balto’s første kuld.


Det samme med Cammy. Hun er hvalp fra Balto og Kiras 2. Kuld. Så hende har vi også haft fra starten. Nærmere fra hun var 8 uger, da vi i starten, ikke skulle have beholdt nogle fra det kuld, men det kom vi så til.

 

Er der en speciel betydning bag deres navne?
Balto er kaldt Balto, efter historien om slædehunden Balto.

Kira hed Kira da vi hentede hende, så det ønskede vi selvfølgelig ikke at lave om.

Aslan er døbt efter løven i Narnia, da han allerede som lille, var kæmpe og havde en kæmpe manke.

Cammy er lidt sjovt, for hendes kuld blev døbt efter “Buddies” filmene. Efter at have fundet navne til alle drengene og de 2 af pigerne, manglede Cammy sit navn. Jeg ledte og ledte for at finde et sidste pigenavn fra filmene. Da jeg så fandt det, var det en Kamel fra “Treasure buddies” der hed Cammy

Er der en historie bag, hvorfor i fik dem, hvis ja fortæl?
Jeg har altid gerne, ville have min egen hund, og da jeg i slut 2017 flyttede sammen med min kæreste, hjemme ved hans forældre, fik vi lov at få en hvalp hos dem. Så min allerførste SU, lige da jeg var blevet 18, gik til at få min første hund.
Vi vidste det ville være en god ide for mig pga. skaden i mit ben, så jeg kunne holde mig igang.

Kira tog vi til os, da vi så, at hun havde haft 4 forskellige hjem allerede. 

De er jo ca. 2 måneder når de flytter hjemmefra, så det er faktisk 4 hjem på 4 måneder, som hun havde haft! Da vi hentede hende, havde hun kun et hundebur! Intet legetøj, ingen snacks eller noget. Vi vidste godt, at vi ville få et arbejde med hende, men det var det værd, for at hun fik et godt hjem. Vi var sikre på, at det ville gavne dem begge to, at der var en hund mere, så de altid havde hinanden.️

 

Var der en speciel grund til, at det blev netop dem?
Balto blev valgt, fordi han var den eneste dreng tilbage, men også fordi, at han var utrolig bange og sky. Faktisk ville han ikke engang hen og sige hej. Det synes jeg bare, var virkelig sødt. Jeg vidste godt, der skulle arbejdes med det også – men pyt.

Kira blev valgt, fordi hun ikke længere skulle være kastebold og hun trængte til at få et rigtig hundeliv og få lov at være hvalp, mens hun stadig var ung!
Aslan blev valgt, fordi han også var den mest sky i kuldet og en af de største. 

Han gik faktisk væk, når der kom hvalpekøbere for at se hvalpene, ligesom om han godt vidste, han ikke skulle nogle steder.

Cammy, blev faktisk ikke rigtig valgt. Jeg havde et øje på hende fra starten dog. For da Kira havde født 8 hvalpe, og der var gået nogle timer, troede vi hun ikke havde flere, men midt om natten kom Cammy. Alle hvalpe blev løbende valgt -undtagen Cammy. Alle der henvendte sig på hende, var useriøse i sidste ende. Det var så der, til sidst, at vi regnede på det og tog beslutningen om at beholde hende.

Hvad slags temperament har de?
Balto er super rolig i sindet og en rigtig gentleman. Han finder sig i alt, man udsætter ham for, bare du gider klø ham på maven. Han er lidt til den dovne side af en slædehund at være.

Kira er en stædig, men glad pige! Hun er rigtig god til at ignorere en.
Hun er super aktiv og spurter tit rundt både inde og ude.

Aslan er bare den største bamse! Men også den største kylling.
De første 10 måneder kunne han knap nok hilse på folk. Han skyndte sig flere meter væk og stillede sig til at gø og hyle. Vi tog det stille og roligt med ham, og til sidst (for ikke så længe siden faktisk) er han begyndt at hilse på de fleste. Han hyler stadig, men han stikker ikke af og halen logrer.
Han er også en stærk og aktiv vuf. Men han kan ikke engang gøre en flue fortræd.

Cammy er en rigtig prinsesse.
Hun er sikker på hun ejer alt og styrer alle! Hun elsker at svare igen, når man siger noget.
Men hun er også den største putte fis af dem alle. Hun bruger meget tid på at putte med os i sengen. Så er hun aktiv, ja for dælen! Hun flyver rundt inde som ude og gerne både tidlig morgen og sen aften.

Hvad elsker de?
De elsker alle sammen deres mad (halv vådkost, halv tørkost) og det er én stor fest, så snart man kommer med skålene. Generelt er mad bare godt!
Dog er frosne ben helt klart noget af det bedste og alt råt kød! 

Balto er kæmpe fan af labre larver og en god kløtur på maven og en tur i hundeskov.
Aslan elsker at løbe frit i vores skov, og at få lov til at trække ting.
Kira elsker bare at få lov til at løbe tosset rundt, så hurtigt hun kan!

Cammy elsker nyt legetøj! Der er fuldkommen julelys i de øjne, når man kommer hjem med noget nyt! Det er bare det bedste, hun ved!

Hvad er deres yndlingsmad?
Alt råt er godt. Rå ben er som sagt rigtig godt og det holder noget tid i løbet af dagen pga. knoglen. De har også fået helt friske og rå rådyrben fra naboen, da han jager. Det var bestemt også et hit!

Hvad er deres bedste sider?
Baltos bedste side er helt klart hans helt utroligt rolige sind. Det er også noget, som de fleste kommentere på ham, når de møder ham.

Kiras bedste side er, hvor super over glad hun er, når der kommer gæster. Eller bare folk vil snakke med hende, som hun normalt ikke snakker med. Det bare noget hun elsker.

Aslan’s bedste side er hans fjollede side. Han kan altid sørge for et godt grin.

Cammys bedste side, synes jeg, er svær at sige endnu, da hun ikke er så gammel. Så der er mange sider, der kan nå at vise sig endnu.

Hvad laver i, når i hygger allermest?
Så er vi i haven med leg og frosne ben.
Det noget af det bedste de ved, to gode ting på én gang! 

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
Det er skoven i vores baghave.
Naboen ejer skoven, men vi må frit benytte den, så der kommer ikke nogen ud over naboen og os. Der er juletræsplantage, å og en almindelig skov. Men en del af juletræerne er hegnet inde og kan lukkes helt af, så der kan de løbe frit rundt, uden at man skal bekymre sig om, hvor de løber hen.

“De forsvinder ikke, fordi man er blevet “handicappet”. De bliver og støtter en.
Hvis jeg ikke havde dem, så var jeg nok blevet syg. (…) De har kun en positiv effekt på mit liv og de er grunden til, jeg har mit liv.
Så ja, de betyder ALT.”

Kan de nogle tricks?
De kan alle sit, pote, dæk.

Cammy, Aslan og balto kan skifte pote, så når man siger pote får man den ene til at starte med, derefter siger man den anden og så bytter de rundt. Siger du den anden igen, får du den du fik først, og sådan kan de blive ved.
Aslan kan komme plads som den eneste. Han er den eneste der er blevet lært det.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Jep, vindueskarme.
De elsker at stå i vinduerne og kigge ud. Vi har opgivet og nu får de bare lov.
Så har Kira tendens til at spise fiskemad, hvis den lige står lidt for lavt, når hun er alene hjemme. De kender alle lyden af, at der bliver taget isterninger fra køleskabet, og så står de klar.

Fortæl en sjov historie om dine kæledyr?
En dag de var alene hjemme, da Aslan var mindre, havde de åbnet døren til soveværelset. Der havde de så fået vippet vinduehåndtaget, åbnet vinduet og hoppet ud – undtagen Aslan. Han var for lille til at kunne komme derop. Heldigvis løb de bare rundt og legede i haven. Slædehunde er kendt for at stikke af. Der må jeg da nok sige, at de nogle kloge hunde. Men var imponeret over, at de bare var i haven og ikke var løbet i skoven eller ned til åen.

Så var der Balto. Engang bed han sig fri af sin snor, som han var bundet til i laden. Så havde han åbnet døren i laden for at løbe ud til Kira, der stod bundet udenfor, for at hoppe på hende – hun var i løbetid. Jeg kommer ind i laden efter at have fodret hestene og opdager at han er væk. Jeg tænker bare åh nej, nu skal jeg ud og lede efter ham. Aslan står bare lige så fint, hvor jeg placerede ham og kigger dumt på mig. Jeg skynder mig ud af døren, for så at se han står numse mod numse med Kira. Sådan fik vi så kuld nr. 2.

Hvad er dine yndlings minder med dine kæledyr?
Engang vi kørte til Italien med Balto.
Det bedste ved turen var naturen i Østrig. Vi holdte mange pauser gennem Østrig for at bade og se naturen. 

Jeg er selv virkelig vild med naturen og havde aldrig været ude og rejse ud over en tur til Holland med skolen. Så det var helt unikt at have sin bedste ven med og samtidig se naturen og se ham nyde den

Hvad er det frækkeste dine kæledyr har gjort? 

Åhh der er nok flere ting, men den værste er nok en Balto lavede.
En dag vi var på hotel i Frankrig og skulle ned og spise morgenmad.  Balto skulle så vente på værelset, da han selvfølgelig ikke måtte komme med og spise ved bordet på hotellet. Da vi kom tilbage, kunne vi godt lugte, at noget ikke var som det skulle være. 

Balto havde ikke været tilfreds med at vi efterlod ham på værelset, så han havde lagt en super flot stinkende lort i sengen og selvfølgelig dækket den godt til med dynerne.
Det var virkelig frækt gjort af ham! Han havde jo været ude og gå, inden vi efterlod ham. 

Vi skulle være ude samme dag, så det var super pinligt, eftersom vi IKKE kunne få lugten væk og dynerne skulle de jo vaske. Det var umuligt at få alt af dem.
Men altså Balto kostede mere at have med på det hotel, end vi selv gjorde! Så de skulle da også lave noget for de penge.

Vi satte “forstyr ikke” skiltet på, efter vi havde gjort alt, hvad vi kunne for at tage det, og så tjekkede vi ud.
Det var vildt pinligt og umuligt at forklare dem, da de knap nok kunne engelsk.

Hvem er deres bedste ven?
Hinanden.
Hvis der er en person, de er vilde med, så er det 100% min far! Især hvis vi er ude ved ham og de leger i hans have, sammen med ham.
De har ikke faste hundevenner. Det er mere, hvem der lige er i hundeskoven, når vi kommer. De venner med alle vovserne, bare de gider at lege.

Hvad betyder dine kæledyr for dig?
De betyder ALT. Det er nok det de fleste vil sige, men det er også rigtigt.

Jeg har nogle skader i mit ben, der gør, at jeg er hjemmegående. Jeg er nødt til at tage min tid om tingene og tage tingene dag for dag. Jeg kan ikke planlægge dage frem.
Det påvirker jo både fysisk ved at gå forkert, smerterne der er i benet og som går videre til ryggen osv. og psykisk fordi man ikke længere, kan det man plejer at kunne.

Hvis ikke jeg havde dyrene, så ville jeg aldrig komme ud. Jeg ville ikke få bevæget mig nok eller få lavet nok. De holder mig igang 24/7 og de er der, de dage tingene bliver hårde.
De forstår, at jeg nogle dage ikke kan lave det store med dem, men de ved at dagen efter er jeg der igen og det accepterer de. 

De forsvinder ikke, fordi man er blevet “handicappet”. De bliver og støtter en.
Hvis jeg ikke havde dem, så var jeg nok blevet syg. For så havde jeg lagt dag ind og dag ud i sengen og ikke haft grund til at stå op. Men det har jeg takket være dem og jeg er rask ud over benet, takket være dem.

De har kun positiv effekt på mit liv og de er grunden til, jeg har mit liv.
Så ja, de betyder ALT.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger