Opdateret den 25/11/2020 af Julia F

Det er ikke altid nemt at være hundeejer, men tasker til hunde gør det lidt nemmere. Nogle gange vil du gerne lidt hjemmefra, men du føler ikke for, at lade din hund være alene endnu engang. Det kan derfor være smart, at skaffe sig en taske til sin hund. Så kan du have din hund med på farten. Hvad enten det er shopping, et besøg hos en ven eller noget helt tredje, så gør en taske til din hund det praktisk at få din logrende ven med. Derudover er det et krav i visse former for transport, at hunden er i en taske – så hvad venter du på?

Vi vil derfor i denne artikel komme med tips og tricks til, hvordan man vælger en taske, samt hvilke overvejelser, man skal tage hensyn til ved valg af en taske til sin hund. 

 

 

Nedenfor kan du se, hvilke tasker til hunde vi har kigget på.

HUNDETASKERSET HOS
Metro Bæretaske fra KurgoDogshop.dkLÆS MERE
KW HundetaskeDogshop.dkLÆS MERE
Camon RygsækDyreverdenen.dkLÆS MERE
MiaCara HundetaskePetlux.dkLÆS MERE

 


MiaCara Hundetaske

 • Nem at bære
 • Aftagelig bund

 

1.550,00,-GÅ TIL BUTIK →

 

Denne taske er perfekt, når du vil have din lille ven med på tur. Hundetasken er nem at bære, den er elegant og den kan vaskes i vaskemaskinen! Du må dog ikke tørretumble den. Der er en snor som du kan stramme ind, så du er sikker på at din hund ikke kan falde eller hoppe ud. Derudover har den to stropper, så du nemt kan bære hundetasken over skulderen.

Produktspecifikation

 • Faux fur
 • Skånsom vask på 30 grader
 • Mål: Small 40 x 22 x 16 x 32 cm – Small/Medium 45 x 25 x 18 x 35 cm

Kurgo Metro bæretaske

 • Vandtæt og aftagelig bund
 • Letvægts hundetaske
 • Lange stropper

 

699,00,-GÅ TIL BUTIK →

 

Metro bæretasken fra Kurgo er til dig, der ofte har din hund med på farten, og ønsker maksimal sikkerhed og funktionalitet. Tasken kan lukkes til hele vejen rundt, så din hund ikke forsøger at komme ud, hvilket ellers kan være et problem. Der er optimal ventilation, og en vandtæt aftagelig bund, som giver mulighed for rengøring. Tasken kan bæres i hånden, over skulderen, men også fæstnes med sikkerhedssele, skal du have tasken med i bilen.

Produktspecifikation

 • Nylon, polyester, gummi og air mesh
 • Mål er 46 x 28 x 28 cm
 • Nem at fastgøre til bilen

KW hundetaske

 • Betrukket med smudsafvisende stof indvendigt
 • Vejer under 1 kg
 • Har indbygget pude

 

Fra 279,00,-GÅ TIL BUTIK →

 

Denne klassiske hundetaske fra KW, er et glimrende valg for de fleste hundeejere. Tasken kommer i flere størrelser, og kan bære hunde op til 12 kg. Tasken har et større hul foran, hvor hunden kan stikke hovedet ud. Kunst-skindet gør at den er let at holde ren, og kan endda maskinevaskes ved 30 grader. Dog anbefales det, at man håndvasker den og tørrer den af med en fugtig klud.

Produktspecifikationer

 • Nylon, bomuld og skai
 • Fås i tre størrelser
 • Kan vaskes ved 30 grader

Camon rygsæk

 • Brede skulderstropper
 • 2 åbninger foroven
 • Komfortabel

 

729,00,-GÅ TIL BUTIK →

 

Denne hunderygsæk fra Camon er det ideelle valg for dig, der skal bære din hund over længere afstande, eller når du f.eks. cykler. Rygsækkens stropper giver større komfort, når du bærer hunden og de faste sider sikre hundens komfort nede i tasken.

Produktspecifikationer

 • Faste sider
 • Mål 40 x 22 x 38cm

Hvorfor hundetaske?

Tasker til hunde er i dag meget populære, grundet at den er behjælpelig til at transportere hunden rundt. Det betyder ganske enkelt man nu, ved brug af en hundetaske, kan tage hunden med på rejsen. Det er ligemeget om det er bus, fly, tog eller bil. Desuden er tasker til hunde virkelig ideelle at bruge, når man skal en tur i byen og handle, da man ved at placere hunden i tasken, kan gå i butikker og handle uden problemer. 

Udover at det gør omstændighederne nemmere for ejeren selv, så er der altså nogle helt bestemt fordele for hunden selv. En af de største fordele for hunden ved at benytte hundetaske er trygheden og sikkerheden. Der er her nogle bestemte lovgivnings regler, når man skal transportere sin hund, som hævder at hunden skal være forsvarligt fastgjort, når man f. eks køre bil. 

Derfor er tasker til hunde især relevante, når man skal ud og rejse, eller skal på ture i byen, hvor man ønsker hunden skal med. Der skal dog lige gøres opmærksom på, at en hundetaske er mest ideel for små hunde, men der også kan anskaffes hundetasker til lidt større hunde. Det anbefales dog at man anskaffer et hundebur til større hunde, hvis man skal ud at køre. 

Hvis man ønsker at have sin hund med i flyet, så er der mulighed for at gøre dette, hvis ens hund, i så fald vejer under 8 kg. Hvis hunden vejer mere, så skal den desværre tjekkes ind. 

 

Hvilke tasker?

Der er et hav af valgmuligheder, når det angår tasker til hunde. Hundetasker kommer nemlig i mange forskellige former, og har mange forskellige egenskaber. Her kan man få transportkasser, hundetasker med eller uden skulderbånd, cykelkurv til hund, hundeklapvogn, biltransport taske samt flyttaske. Man skal derfor vide hvad det primære formål med tasken er, med i sine overvejelser.

Tasker til hunde fås i mange forskellige designs, farver og kvalitet. Her skal man især have et særligt fokus på kvaliteten af produktet. Det er her ideelt at fokusere på, at vælge en taske, der er produceret i et slidstærkt materiale, da levetiden på ens taske derved vil være længere. Farven og designet på tasken er, som udgangspunkt, op til den enkelte hundeejer, hvori man kan få tasker lige fra rygsække til håndtasker. Det eneste der stopper kreativiteten af valg af hundetaske design til sin hund, er komfort og sikkerhed.

De fleste hundeejere ønsker, at tasken skal se smart ud, men man skal ikke glemme taskens vigtigste formål. Tasken er et udstyr til at bære sin hund, og derfor er det vigtigt hunden føler sig tryg i tasken. Det kan man sikre ved at vælge en taske, hvor bunden er stabil og flad. Det gør at hunden ikke spænder i kroppen, når den ligger i tasken. Desuden skal man vælge en taske til miljøet. Det betyder at, hvis man befinder sig et varmt miljø med høje temperaturer, så er det vigtigt, at man vælger en taske med god udluftning og ventilation, samt en der kan holde hunden tør, hvis der kommer regn. 

 

Pris og kvalitet

Hvis man kigger på pris og kvalitet på hundetasker, så hænger de to parametre oftest sammen. Man kan nemlig sagtens finde en hundetaske til 279 kr., som kan transportere hunden fra A til B. Dog giver disse tasker ikke den samme tryghedsfølelse og sikkerhed til hunden, som lidt dyrere tasker vil bidrage med. Samtidig så vil levetiden på disse tasker også oftest være væsentlig kortere end en af de dyrere tasker til 699 kr. Ved at man vælger en af de dyrere tasker, så giver man sin hund den bedste tryghed samt bedste komfort. Desuden vil levetiden og fleksibiliteten af produktet også være væsentlig bedre.

 

Designer hundetasker

Det skal dog siges, at der også kan fås designer tasker til hunde. Her er det muligt at finde tasker med diamanter, dyrebare sten og perler. Disse ligger oftest prismæssigt omkring 4.000 kr. afhængig af hvad det er for en taske. Tasker med diamanter skiller sig oftest gevaldigt ud prismæssigt fra andre tasker. Nogle af disse tasker i dette prisleje tilbyder desuden også den bedste komfort og kvalitet, der er på markedet på nuværende tidspunkt.

Det er dog op til den enkelte at vurdere, hvilken kvalitet og design der passer bedst til hundens behov. Hunde er meget forskellige, hvilket betyder at der ikke er en “one fits all” løsning for valg af hundetaske. Man skal derfor kende sin hund, samt have en fornemmelse af, hvordan hunden vil reagere, hvis den blev placeret i en taske. I forhold til valg af farve er, det op til den enkelte hundeejer. Dog er der nogen, der mener at lidt køligere farvetoner, og rene linjer vil afslappe hunden yderligere. 

 

Hunden med på flyveturen

Hunden kan, i nogle tilfælde, blive checket ind som håndbagage. Der er dog nogle bestemte retningslinjer for dette. Hunden må, som sagt tidligere, maksimalt veje 8 kg, hvori at hunden skal være transporteret sikkert, hvilket man kan gøre ved brug af en hundetaske. Tasken må dog maksimalt have målene 40x25x23. I forhold til materialet er der ikke de helt store krav til, om det er hårdt eller blødt. Det skal dog være slidstærkt, så det kan klare læk og bid.

Hunden skal desuden have plads til at kunne stå op i tasken, og kunne vende sig uden problemer. Dette er en af de særlig krav for, at have hunden med ombord på flyet. Hunden skal derudover være i tasken under hele turen. 

Uanset om man skal flyve, køre eller sejle, så er det vigtigt at man, ved valg af hundetaske, tager hensyn til sin hund og dens behov. Derudover er det vigtigt at kigge på kvaliteten af tasken, og tage med i sine overvejelser, hvad formålet med tasken primært skal være.

Tidligere artikelBedste transportkasse til din hund – Her er hvad du skal kigge efter!
Næste artikelKatteforsikring bedst i test (2021) – Se udbudet her!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her