Hundesele – Bedst i test (2022)

0
4291

Opdateret den 19/05/2022

Her finder du Petguide.dks egen “Hundesele – Bedst i Test”. For ja, det er da vidst de færreste hundeejere, som kommer udenom et liv uden hundeseler. Vi har derfor fundet de bedste hundeseler, så du kan gå en masse lange ture og nyde den danske natur sammen med din bedste ven.

TESTVINDER

Comfort Walk Pro™

Denne hundesele er vores Top Valg og testvinder – og af flere grunde! Den findes i et hav af farver, så du kan finde det helt perfekte match til din hund! Designet er lavet, så det støtter din hund bedst muligt, og samtidig giver den absolut frihed. En tydelig vinder blandt hundeejere og får også 4,8 stjerner på Amazon.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
319,00 319,00 GÅ TIL BUTIK ➜
339,00 339,00 GÅ TIL BUTIK ➜
339,00 339,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Men hvordan har vi så testet hundeselerne? Det er en test lavet af os. Vi har gjort det ved at finde de bedste forhandlere, der er. Tage deres top produkter, sammenligne dem, læse nettet tyndt om, hvad de kan og så har vi undersøgt, hvad folk, der har dem, har sagt. Udover det, har vi også taget udgangspunkt i pasformen på dem og hvor behagelig de er, samt bevægelsesfriheden de giver din hund. Så du behøver ikke lede videre – bare scroll ned og se det store udvalg af de bedste hundeseler.

Derudover har vi selvfølgelig også fundet nogle i de flotteste designs, så I kan være smarte og smukke på jeres tur ude. For uanset hvor stor en baghave, man måtte have, er det at gå tur bare en af de forpligtelser, der følger med ved at have en hund.
Gåturen er altså et af de elementer der varer ved hele hundens liv, og det kan derfor være en god idé at investere i en ordentlig sele og hundesnor, når din hund skal ud og gå.

Vores top 7 hundesele valg

Vores Favorit

Comfort Walk Pro™

Danske Dog Copenhagen har lavet Comfort Walk Pro™ selen, der har maksimalt fokus på komfort og slidstyrke. Selen tilbyder en utroligt blød og åndbar polstring, der dog ikke går på kompromis med holdbarheden af materialerne. Din hund vil elske en sele med fri bevægelighed og som ikke generer på gåturen, når der bliver bliver løbet om kap ved vinden. Denne sele har også mulighed for en no-pull funktion, hvis din hund er for ivrig, når I er afsted.


Fordele

5 stjernet anmeldelser
Dansk design
Nem at indstille

Info

Easy-Grab håndtag
3M™ refklekser
Flere indstillinger
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
319,00 319,00 GÅ TIL BUTIK ➜
339,00 339,00 GÅ TIL BUTIK ➜
339,00 339,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Bedste hundesele til store hunde

Comfort Walk Air

En let sele fra DOG Copenhagen, der ikke er i vejen for din hunds skulderblade, når I er på tur. Denne har en lækker pasform, som kan indstilles flere steder og så kan du selvfølgelig vælge mellem forskellige størrelser. Selen er lige til at steppe ind i, så I slipper for at bøvle med at få den på. Det er altså et design, der giver de bedste forudsætninger for din hund og som giver den makismal frihed på turene. En win-win er, at den er smuds- og vandafvisende, så den skal ikke vaskes hvergang efter en tur i skoven.


Fordele

Godt anmeldt online
Step in sele
Justerbar

Info

Fås i forskellige størrelser
Åndbar polstring
Anti-træk sele
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
359,00 359,00 GÅ TIL BUTIK ➜
399,00 399,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Bedste hundesele med refleks

Hurtta Outdoors Active


Outdoors Active selen fra Hurtta er en utrolig komfortabel sele. Perfekt til den aktive hund, der elsker at løbe frit på gåturene og i hundeskoven – og som ingen begrænsninger ønsker. Selen er godt polstret og fleksibel, og kan justeres fire forskellige steder for den perfekte tilpasning. Til trods for designs i mørke farver, er der 3M reflekser i, som gør jer tydeligere på gåturen. Så nyd gåturen med din bedste ven, velvidende at I er synlige for de andre.


Fordele

5 stjernet anmeldelser
God tilpasning
Gode anmeldelser

Info

Justerbar omkring hals og krop
Yderst behagelig polstring
Håndtag til håndtering af hund
Jævnt fordelt belastning
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
359,00 359,00 GÅ TIL BUTIK ➜
370,00 370,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Bedste Ruffwear Hundesele

Ruffwear Front Range


Ruffwear Front Range er rigtig god hverdagssele, der med sine fire justerbare punkter, giver god mulighed for tilpasning. Den er godt polstret hen over hundens bryst og ryg, så der er maksimal komfort for din hund. Desuden er designet, så din hund har fri bevægelse under gåturen eller når den står på fri leg med sele i hundeskoven med de andre hunde. Den forstærkede strop på brystet giver desuden mulighed for, at selen også kan bruges som en anti-træk sele. Denne sele er altså ideel til alle typer hunde.


Fordele

5 stjernet anmeldelser
Maksimal komfort
Gode anmeldelser

Info

Nem at give hunden på
To ringe til fastgørelse af snor
Blød polstring af ryg og bryst
Visuel i mørket med kraftige reflekser
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
395,00 395,00 GÅ TIL BUTIK ➜
549,00 549,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Bedste step-in sele til hund

Hunter Hilo Step In


Endnu en step-in sele med god pasform, som gør turen behagelig for din hund. Step in seler er perfekte til dig, der har en hund, som ikke er super glad for at få selen over hovedet. Med en step in sele slipper du for at give din hund en dårlig oplevelse, hver gang i skal afsted og den skal have sele på. Den er med reflekterende 3M reflekser, der gør jer synlig, når I er afsted. Den lukkes via kliklås på ryggen og er let at åbne – også hvis du har svage fingre.


Fordele

Fås i forskellige størrelser
Findes i masser af farver
Nem at tage på

Info

God pasform
3M reflekser
Lukkes med velcro
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
156,00 156,00 GÅ TIL BUTIK ➜
175,00 175,00 GÅ TIL BUTIK ➜
199,00 199,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Bedste Hvalpeseler

Outdoors Active selen fra Hurtta er en utrolig komfortabel sele. Perfekt til den aktive hund, der elsker at løbe frit på gåturene og i hundeskoven – og som ingen begrænsninger ønsker. Selen er godt polstret og fleksibel, og kan justeres fire forskellige steder for den perfekte tilpasning. Til trods for designs i mørke farver, er der 3M reflekser i, som gør jer tydeligere på gåturen. Så nyd gåturen med din bedste ven, velvidende at I er synlige for de andre.


Find de bedste priser på hvalpeseler

Bedste Anti-træk sele til hund

Trækker din hund på gåturene, og er du ved at være træt af det? I denne artikel har vi fundet de bedste anti-træk seler til jer. Anti træk selen er en sele, hvor der er placeret en D-ring foran på brystet, så når din hund trækker og møder modstand, så drejer den i stedet mod snoren. Der er altså ikke mulighed for bare at fortsætte lige ud. Vi har fundet alle vores favoritter til dig – og de fås i forskellige størrelser, så der er selvfølgelig et match til din hund.


Find de bedste priser på anti-træk seler

Hvem bør købe en hundesele?

En hundesele kan være en rigtig smart ide, hvis du har en hund med vane for at trække, når i er ude og gå tur. En sele får ikke automatik din hund til at gå ordentlig eller til at undlade med at trække, det kan dog være mere skånsomt for hunden, og modvirke til at hunden får nakke- eller rygskade af at trække. Hvis du ønsker en sele, der direkte træner hunden i ikke at trække, skal du have en anti træk sele.
En hundesele er derfor ikke en undskyldning for ikke at træne sin hund i at gå pænt, og der kan med en hundesele argumenteres for at gå træning, er endnu vigtigere, da der ikke er samme konsekvenser ved at trække, som der ville være, hvis hunden var i halsbånd. Med det sagt er det dog langt mere skånsomt for hunden at have sele på.
Hunde der kan drage fordel af at bruge en sele er bl.a.

Stærke hunde/ Muskelhunde

Pitbulls og andre muskuløse hunderacer der kan lægge mange kræfter i deres træk, kan nyde godt af en sele. Dette skyldes at selen fordeler det ryk hunden oplever udover brystkassen og ryggen, i stedet for halsen.

Hunde med vejrtrækningsproblemer

Mindre hunde med vejrtrækningsproblemer, hvad enten det er sygdom eller racebestemt, såsom mobs, kan mindske deres problemer ved at benytte en hundesele. Selen gør at hunden har nemmere ved at trække luft ind under gåture, hvor disse hundetyper ellers kan have tendens til at halse, grundet de mange træk der kommer i hundens hals.
Hvalpe

Som nævnt tidligere er seler ikke en undskyldning for at træne at gå pænt med din hund. Så længe du husker at træne med din hvalp, kan en hundesele være en skånsom måde at lære din hund op på. Selen er skånsom for din hvalp og dens led, imens den stadig vokser. Det kan dog være smart at finde en justerbar sele, så din hund kan passe den imens den vokser.

Motionshunde

Hunde der bruges til motion, såsom løb eller cykling, kan drage store fordele af at benytte en hundesele. Dette er især fordi hunden er i højere hastighed, når den kan foretage et uforudset stop eller et pludseligt retningsskifte. Dette kan resultere i langt større skader på hunden, end ved normalt gå tempo, og med en hundesele kan du derfor undgå de skader din hund ellers ville kunne få.


Bedste udstillingsline

Går du allerede, eller har du planer om, at gå til udstilling med din hund? Så læs med her! Vi har fundet forskellige typer af udstillingsliner til jer, så I kan komme afsted og have udstyret i orden. Udstillingsliner er også ideelle for dig, der snart vil afsted og derfor skal bruge en til line. Du finder forskellige farver og længder, så det passer til din hund og udstillingen I er til.

Bedste hundesnor

Er den gamle hundesnor slidt? Og er det tid til en ny? Eller måske du snart skal have din første hund og ja, så er det et must-have med en hundesnor! Vi har fundet hundesnore i forskellige materialer, farver og længder, så der med garanti er noget, der passer til jeres behov og gåture!

Vi så også på disse hundeseler

Hurtta Outdoor Y-sele

 • Mange størrelser
 • Sort design
 • Y formet

Rogz Utility Hundesele

 • Flere størrelser
 • Flere farver
 • Reflekstråde

Curli Basic Air-Mesh hundesele

 • Flere farver
 • 4 størrelser
 • Nem at sætte på
 • Komfortabe

Hunter Vario Rapid

 • Flere farver
 • Blå farve
 • Holdbart nylon
 • God komfort til hund

Hunter Hilo Comfort

 • Flere størrelser
 • 3D mesh materiale
 • 100% polyester
 • Med velcro og kliklås

Comfort Walk Air Sele

 • Stilfuld
 • 3M refleks
 • Vandafvisende
 • 2 D-ringe

Hvad kan du kigge efter i en hundesele?

Der er flere forskellige ting der er værd at kigge efter når du skal vælge en hundesele. Det afhænger selvfølgelig an på hvad formålet med selen skal være, men vi vil her prøve at give dig et overblik over nogle af de ting vi mener du bør kigge på, inden du bestemmer dig for hvilken sele der passer til din hund.

Komfort/polstring

En ting der er værd at kigge efter, er selens komfort, således du ikke har en hundesele der generer din hund, hvad end den løber eller går. Du kan derfor kigge efter hvilken type polstring selen har, om den overhovedet har nogen, og hvor tyk den er.
Her er tyk polstring ofte at foretrække på mindre hunde med kortere pels, med kræfter til at trække hårdt. Dette kunne for eksempel være bulldog typer og lign. Den tykke polstring gør her at selen ikke gnaver direkte i hunden, samt gør at hårde ryk bedre absorberes. Dette er ikke på samme måde nødvendigt på en hund med tykkere pels, da pelsen fungere som en polstring i sig selv. Derudover kan en tyk polstring på en dækkene hundesele, være varm for hunden i sommermånederne.

Desuden har vi også i forbindelse med hundesele udvalget valgt, at vi primært vælger hundeseler, hvor skulderbladet af hunden for fri bevægelse. Der har på det seneste været meget snak om, at hundeseler, der går ned over skulderbladet, er et problem for hundene, når de er på gåtur. Så for maksimal komfort har vi valgt hundesele, der gør, at skulderbladet er helt fri og dermed med garanti undgår problemer eller unødvendig komfort.

Slidstyrke/materiale

Materialet af din sele har som regel en indflydelse på, hvor længe den kommer til at holde dig. En slidstærk hundesele kan også bedre tage i mod, at din hund leger og ruller rundt med den på. Det kan derfor være smart at have en slidstærk sele, hvis du ønsker den skal holde dig i flere år. Dog skal du være opmærksom på at prisen følger med kvaliteten, så jo højere kvalitet og slidstyrke du ønsker, jo dyrere bliver det ofte.

Type

Der findes ikke kun én type hundesele – men mange.
De ændre sig i alt fra form, til hvordan de påføres hunden, til hvor selen påsættes og hvor justerbare de er. Da vi har en seperate artikel omkring anti træk seler (no-pull), så vil det ikke være noget vi fokusere individuelt på her.
Nogle hundeejere foretrækker step-in seler, hvilket ikke krævet at hunden skal have den over hovedet, men nemt bare træde ind i de to huller til benene, hvorefter selen klipses på ryggen. Dette hjælper ofte til at hunden ikke begynder at bide i selen ved påførsel, eller at den sidder fast omkring hovedet eller lignende.

Funktionalitet

En hundesele må gerne være til din fordel også. Det vil sige, at den må gerne være let at tage på, når I skal ud af døren og altså også nem at tage af. Det skal ikke være besværligt hver gang og finde ud af, hvad vej er det nu selen skal vende og sådan. Det er klart, at denne del hænger sammen med hvilken hundesele, du køber. Er det en Y sele, en step in sele eller måske en antitræk. Alt efter hvad du vælger, vil det have betydning for, hvordan din hundesele skal sættes op. Så ha’ dette med i din beslutning for bedst mulige beslutning.

Sådan gør du

De mere klassiske hundeseler skal dog trækkes over hundens hovede, hvilket dog også sikre bedre støtte omkring hundens torso. Disse seler spreder også trykket fra selen ud over et større område, hvilket sikre mindre skade ved større hiv og træk i selen.
Du har også mulighed for at vælge en “bære”-sele, som er en hundesele der giver let mulighed for at løfte hunden på en nem og ergonomisk måde. Disse seler har ofte en håndtag over rykken, som gør at du nemt kan gribe fat og løfte din hund. En løftesele kan være særlig praktisk, hvis du skal have løftet din hund op i bilen, eller over en forhindring ude i naturen. Disse seler har også en ekstra komfort og fordeling af tryk, så du kan bære din hund uden at den lider gener af det.
I den lidt dyrere ende finder man multi spænde selerne. Disse seler udmærker sig ved at have flere end et sted man skal klipse selen sammen. Ved at have flere spænder/klips, giver selerne stor mulighed for tilpasning til den enkelte hund, og på den måde også opnå den maksimale komfort for hunden. Multispænde selerne fordeler hiv, træk og riv udover en større område, og på den måde har den minimalt indvirken på hundens velbefindende og fysik.

Sådan tjekker du, at din hundesele sidder godt

Når du køber en hundesele – ligemeget hvilken en, så skal den sidde godt på din hund. Det er alfa omega. Først ting der skal være i orden, er, at selens tryk ligger midt på brystkassen af din hund. Det må på ingen måde være nakke eller hals, der bærer eller har trykket fra selen. Anden ting er at din hundesele selvfølgelig ikke må sidde for stramt. Nogle bruger som huskeregel, at man kan få to fingre ind mellem selen og din hund. Men her må man også gerne bruge sin sunde fornuft, for det kan være forskelligt fra hund til hund, hvordan den sidder allerbedst. Når den rette størrelse og hundesele skal findes, så skal det understreges, at ikke alle hundeseler passer lige perfekte til hver hund. Hundeselen der ligger nummer 1 i denne artikel, er altså muligvis ikke det helt perfekte match for dig. Den er vejledende. Din hundesele må altså ikke støde på skulderled eller forben, så det kan mindske bevægeligheden for din hund.

Hvilken hundesele er bedst?

“Men hvilken hundesele er så bedst?” Et meget klassisk spørgsmål der ofte bliver stillet, når jagten på den nye hundesele går igang. Først og fremmest siger vores erfaringer og research, at nogle af de bedste hundeseler i er netop denne artikel. Det skyldes, at vi har sørget for et bredt udvalg af modeller, størrelser og farver, så der er noget, der netop passer din hund allerbedst. Men hvilken hundesele er den bedste? Det kommer an på din hund, dens bygning, behovet og hvilket design, I ønsker. Alt efter din hunds bygning, og dens personlighed for den sags skyld, så vil det variere, hvilken hundesele der er bedst til lige netop din og hvad der føles mest komfortabelt for den. Det kommer også an på, om det er til gåture, løbeture eller en anden form for træning. Det er altså tydeligt, at der er flere faktorer, der spiller ind, når det kommer til at finde ud af, hvilken hundesele er bedst. Er du stadig i tvivl, hvilken sele der er det perfekte match til din hund? Så forhør dig evt. ved andre med samme race eller en professionel, som kan guide dig til, hvilken hundesele der passer lige netop din hunds fysiologi.

Kan jeg vaske min hundesele?

De fleste hundeseler vil have en anvisning, hvor du kan se, om de kan vaskes. Er du dog alligevel i tvivl, så anbefaler vi, at du håndvasker den, for så er du sikker på, at der ikke er noget der går i stykker. Når tiden er kommet, og nu skal den altså vaskes, så start med at fastgør alle spænder. Det gælder også, hvis den skal vaskes i vaskemaskinen. Spænd alle remme først! Sørg efterfølgende for, at al det værste snavs er af. Sidder der store bunker jord fra sidste gåtur, så børst det af udenfor med hånden. Når det er gjort, så gør en balje med lunkent vand og sæbe klar, og put så din sele der i, men du skrubber på den. Sørg for, at du bruger mild sæbe, så der ikke er parfumerester i, som kan skabe irritation på din hund efterfølgende. Sørg for at skylle din hundesele godt igennem efterfølgende og lad den så lufttørre.

Hundesele eller halsbånd?

Vi synes altid, at man bør vælge en hundesele, når det kommer til at gå ture. Det skal dog understreges, at din hund altid bør have et halsbånd med navneskilt, som indeholder navn, nummer eller adresse. På den måde vil folk altid kunne finde frem til ejeren, skulle din hund en dag løbe væk fra dig. Men når det kommer til at sætte hundesnoren fast, så anbefaler vi altid, at du vælger en hundesele. Skulle din hund trække af en eller anden grund eller hvis du falder, så får den ikke helt samme vrid om halsen, som hvis den har en sele på. En hundesele giver altså en bedre komfort på gåturen end et halsbånd gør.

Skal jeg vælge en step-in hundesele eller Y-sele?

Der findes rigtig mange fine seler – både som step in seler og som Y seler. Så det er svært at sige hvilken hundesele, der er bedst til din hund. Der er flere faktorer, der spiller ind og det er nemmest at finde et helt perfekt match, hvis man har prøvet en af hver. Mange vælger f.eks. step in seler, fordi der hund ikke er glad for at få selen over hovedet, når de skal afsted. Er det scenariet, så er step in selen en god løsning, hvis den selvfølgelig også sidder godt. Men det kan også være, at Y selen bare sidder bedre på din hund end andre hundeseler, og så skal du selvfølgelig vælge den.

Afrunding

Som du nok kan læse er der mange ting du kan kigge efter når du er på udkig efter en ny sele til din hund. Dog vil det i sidste ende være en preference sag hos den enkelte, vi har dog i denne artikel prøvet at liste de ting, som vi mener har stor betydning for en god hundesele. Vi håber du kan bruge vores råd, eller i det mindste er blevet lidt klogere på hvilken hundesele der vil passe godt til lige præcis din lille vovse.
Fandt du denne artikel om hundeseler interessant? Hvis du også har katte i hjemmet, har vi også skrevet om katteseler.

OVERBLIK OVER ANMELDELSER
Baseret på 1738 brugeranmeldelser
Næste artikelKatteforsikring bedst i test (2022) – Se udbudet her!
TESTVINDER: Comfort Walk Pro™hundesele-bedst-i-test

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her