Agility udstyr – prøv en anderledes træning!

0
894

Opdateret den 31/01/2022

Agility udstyr er en nødvendighed for dig, der vil træne det. Men det ved du allerede godt og derfor er du inde og søge nettet tyndt for det bedste agility udstyr. Der kan vi så fortælle dig, at du behøver ikke lede videre. Vi har nemlig fundet noget af det mest populære og brugte indenfor agility.

Vi har selv i denne forbindelse læst nettet tyndt, for at finde ud af hvilket agility udstyr, der er mest brugt. Det har vi gjort ved at forhøre os ved folk, der har forstand på det, se på hvad der bliver solgt mest af og selvfølgelig hvilket af det udvalgte agility udstyr, der er bedste anmeldt. Her har du det så! Så hvad end du er efter et agility spring, en tunnel, ring, trappe eller noget femte eller sjette – så har vi det lige her. Så scroll blot ned til det, du er på udkig efter og læs mere om det.

VORES TOP VALG

Pawise Agility 116 cm

Skulle vi vælge et stykke agility udstyr til haven og til at gå i gang med, ville det være dette agility spring. Den er nemlig både for nybegyndere og rutinerede, og kan indstilles alt efter erfaring og højde på din hund. Udover at det er et sjovt redskab til leg, giver det også din hund rigtig meget inden for lydighedstræning. Der er altså mange muligheder indenfor træning.

DKK 169,00


6 typer af agility udstyr

KENDETEGNPRODUKTNAVN
Agility springPawise Agility
Agility tunnelTrixie Agility Tunnel
Agility ringTrixie Agility Ring
Agility trappeAgility trappe dogwalk
Agility vippeTrixie Vippe
Agility slalomAgility Slalom Pinde

Bedste agility spring

▶︎ Pawise Agility 116 cm

En af klassikerne at begynde med, er et agility spring. Den fylder ikke meget, kan indstilles i forskellige størrelser og passer derfor til alle størrelser hunde. Max højden er 116 cm og der er derfor masser af muligheder for at udfordre din hund i længden. Udover det, er det nemt at sætte op! Husk dog altid at starte stille og roligt op.


 • Godt anmeldt online
 • Velkendt mærke indenfor hundeverdenen

 • Justeres op til 116 cm
 • Let at samle

169,00,- DKKBedste agility tunnel

▶︎ Trixie Agility Tunnel

En agility tunnel er et af de lidt større slags agility udstyr at have derhjemme. Med lige netop dette udstyr kan du virkelig få trænet din hund i lydighed, samtidig med at i opbygger et stærkt bånd og får en masse frisk luft. Denne agility tunnel fra Trixie opfylder FCI-standarderne, er lavet af holdbart polyester og så kommer den med jordspyd og pløkker, så den forbliver samme sted. Det altså en god agility tunnel, som kan bruges til meget og med en god holdbarhed, da den kan tåle lidt af hvert.


 • God til lydighedstræning
 • Nem at håndtere

 • Opfylder FCI standarder
 • L 5 m x Ø 60 cm

499,00,- DKKBedste agility ring

▶︎ Trixie Agility

Denne agility ring bruges ligesom et spring, men gør det i stedet mere udfordrende, da der er en ring, der skal springes igennem. Det er derfor også i den svære ende af agility udfordringer. Vi anbefaler altså ikke, at du begynder med dette til at starte med. Vent i stedet til I er mere øvet og har helt styr på tilliden samt lydigheden.

Denne kan også justeres i højden, så det passer til størrelsen på din hund. Den er i samme forbindelse nem at regulere i højden, nem at påsætte og det samme er gældende, når den skal ned igen. Her kan det skilles ad, så du har et sæt bestående af 3 stolper, 1 ring, 2 stænger, 4 beslag og 4 burrebånd. Den har altså mange fordele – justerbar, nem at håndtere og god til avanceret lydighedstræning.


 • Udfordrende for din hund
 • God aktivering

 • Ø 65 cm
 • Kan skilles ad

210,00,- DKKBedste agility trappe

▶︎ Agility trappe dogwalk

En såkaldt dogwalk til agility træningen af din hund. Den er lavet i solidt fyrretræ, der tåler al slags vejr. Du behøver derfor ikke bære den ind dagligt, hvis vejret lover regn. Du kan sagtens lade den stå udenfor under træningssæsonen. Trappen er selvfølgelig belagt med et underlag, der er skridsikkert, så din hund kan rende op uden at glide ned. Alle hunde op til 80 kg kan benytte sig af denne. Udover det, er trappen udstyret med farvede kontaktzoner.


 • Top kvalitet
 • Gode anmeldelser online

 • 456 x 30 x 64 cm
 • Materiale: Fyrretræ

Dogshop Logo

2.499,00,- DKKBedste agility vippe

▶︎ Trixie Vippe

Denne vippe minder lidt om ovenstående trappe i design. Forskellen er dog ret væsentligt og denne fungerer som en rent faktisk vippe, som vi kender dem på legepladserne. Den er belagt med et skridsikkert underlag og har også farvede kontaktzoner. Med vippen får du en lille håndbog med tips og tricks til din agility træning. Materialet er af holdbart og robust fyrretræ, som kan tåle lidt af hvert i forhold til vejret og du kan derfor med god samvittighed lade den stå ude i mellem træningerne.


 • Masser af aktiveringsmuligheder
 • Kan stå ude hele sæsonen

 • 300 x 34 x 54 cm
 • Bejdset fyrretræ

Dogshop Logo

1.499,00,- DKKBedste agility slalom

▶︎ Agility Slalom Pinde

En klassiker er agility slalom. Det er svært at snakke om agility, uden at have slalom med i det. Dette sæt fra Trixie har alt, hvad du behøver, hvis du gerne vil kunne træne slalom på et seriøst niveau. Den kommer med 12 stænger, som hver især måler 115 cm i højde. Der medfølger også en målestok, så du kan måle op helt præcist i mellem og gøre det helt rigtigt. Hver slalom pind har en spis metal ende, så de er nemme og hurtige at sætte i. Udover det, er den nem at have med på vejen, da der medfølger en skuldertaske til at have pindene i.


 • Høj kvalitet
 • Udviklet af professionelle

 • L 115 cm x B 3 cm
 • Materiale Hård plast + metalspidser

Dogshop Logo

599,00,- DKKHvem kan gå til agility?

Agility er som udgangspunkt for alle sunde og raske hunde. Det er klart, at nogle hunderacer er mere egnet end andre i form af lydighed, hvor hurtige de er og deres smidighed. Hvilken jo hænger fint sammen med, at agility handler om lydighed, smidighed og hurtighed. Men til fælles er dog, at alle hunde og ejere som nyder det, kan få glæde af det og bør gå til det. Tænker du, at din hund måske er for lille til det størrelsesmæssigt, så bør du ikke bekymre dig om det. Derhjemme kan du jo bare tilpasse banen til jer og overvejer i konkurrencer, så er der tre størrelsesgrupper, som din hund bliver inddelt i efter dens størrelse. Din lille hund vil altså ikke skulle konkurrere med en stor hund på dobbelt størrelse.

TIl dig der gerne vil igang med agility

Overvejer du at begynde til agility med din hund, så skal den være fuld udvokset. Det skyldes selvfølgelig, at agility indeholder en masse spring og løb. Vil du begynde til agility konkurrencer, skal din hund være 18 måneder, inden den kan begynde. Det er forskelligt fra race til race og hund til hund, hvornår den er fuldt udvokset.

Når den endelig er og du gerne vil igang, er det vigtigt, at du starter langsomt op. Det er for, at den kan opbygge sin muskulatur og færdigheder uden at få skader. Vi starter heller ikke med første dag at løbe 10 km eller springe i højder, vi ikke har gjort før. Start fra bunden og vær sikker på en god og skadefri begyndelse.

Kan jeg bruge agility udstyr derhjemme?

Du kan sagtens bruge agility udstyr derhjemme og det er oftest også der, at de fleste starter. Så der er altså ingen regler om, hvor du kan træne agility. Det eneste man skal være obs på er, at det selvfølgelig kræver et større stykke område, hvis der skal stilles en hel bane op. Men der er absolut ingen, der siger, at man skal starte sådan. Start med at købe et eller to stykker agility udstyr og træn det, øv lydighed og få det til at spille.

Efterfølgende kan man altid udvide eller låne agility udstyr af andre, eller gå sammen om det. Når I så en dag vil prøve en hel bane, så handler det blot om at finde et stor græsområde, hvor I ikke er til gene for nogle. Så kan I stille det op og øve jer. Der er altså masser af muligheder for at bruge jeres agility udstyr til træning derhjemme.

Vil du, inden du går igang, gerne træne din hund lidt mere. Så kan du her lige her læse mere om hundetræning eller klikkertræning.

Tidligere artikelHiking med hund – Du bør overveje det!
Næste artikelUgens Kæledyr – Qosqo (Uge 7)
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her