Ugens Kæledyr – Kana (Uge 51)

Navn på dig: Ditte
Navn på dit kæledyr: Kana
Fulde navn: Kana Askja Lysadóttir
Kælenavn: Rullepølse, Musse, Mors baby, Fars pige, Bettemus
Alder: Fylder 1 år d. 24.01.2022.
Køn: Tæve
Race: Islandsk Fårehund
Hvornår fik I hende? Vi fik hende d. 21 marts 2021, da hun fyldte 8 uger🥰

Er der en speciel betydning bag hendes navn?
Det er navnet på en bamse, som, jeg (Ditte), havde da jeg var barn. Navnet Kana betyder både heldig og plante.

Var der en speciel grund til, at det blev netop ham hende?
Vi har altid gerne villet have hund og kiggede også på hund, da vi flyttede i eget hus i 2019, men vi blev enige om, at vi hellere måtte vente lidt. Vi fik så en skøn nabo, der havde en dejlig kongepuddel. Den hjalp vi med at passe, gå ture med osv. Hun var meget hos os, og hun var lidt vores reserve-hund, når nu vi ikke havde en selv. Men så flyttede de langt væk og vi indså, at nu var det tid til, at vi selv skulle have hund!

Vi kiggede på mange racer og var ude og møde nogle Islandske Fårehunde – og Kanas far var bestemt ikke fan. De gøede for meget 😂 Men vi tog alligevel, i julen 2020, hen og besøgte Kanas mor, Kvika, da vi havde haft kontakt med dem et stykke tid. Her var vi solgt og blev skrevet op til en hvalp med det samme! Kana var den eneste tæve i kuldet og vi elskede hende fra første dag, vi så et billede.

Hvad slags temperament har hun?
Når vi er inde, er hun meget rolig, ligger sig på gulvet og sover eller ligger med en bamse eller noget at tygge i. Når vi er ude er der fuld gas! Om morgenen elsker hun at putte i sengen og give masser af morgenkys!

Hvad elsker hun?
Kana ELSKER ture! Hun elsker at komme på stranden eller i skoven, hvor hun kan gå løst og rende rundt og hygge sig.

Hvad er hendes yndlingsmad?
Hun elsker kattemad 😂 (Vi har også to katte, og hvis vi lige taber noget af deres mad, så sidder Kana altid klar) Ellers alt råt kød, tørrede griseører, kalveklove osv.

Hvad er hendes bedste sider?
Hun er bare god og kærlig som dagen er lang – verdens bedste hund 🥰

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Putter i sengen efter en laaang gåtur, som vi elsker.

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
Stranden uden tvivl!

Kan hun nogle tricks?
Ja, det kan hun da. Vi er dog gået lidt i stå med at træne nyt, men hun kan selvfølgelig alt basis; Sit, dæk, stå, pote, anden pote, highfive, touch (dut snude mod hånd), spin, zigzag mellem ben, vente osv.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Hun flænser ALT! Bamser lever ikke længe og formålet med dem er at få alt fyldet ud hurtigst muligt.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Mine svigerforældre har en lille sø i haven og hvis vi pludselig ikke ved, hvor Kana er, så kan vi altid finde hende nede i søen, hvor hun plasker rundt og har en fest. Hun ved godt, at hun ikke må gå derned, men hvis vi lige glemmer at holde øje med hende, så ser hun sit snit til at smutte.

Hvad er dit yndlings minde med dit kæledyr?
Første gang jeg gik i skoven med hende uden snor og hun kom, da jeg kaldte. Jeg blev så stolt! Nu går jeg med hende løs meget og det er selvfølgelig ikke altid, at hun kommer jeg kalder – men for det meste! Men den første gang føltes bare godt!

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Nok at spise mine ledninger fra mine opladere (Iphone, Ipad, Apple Watch og Macbook). De sad samlet i en forlængerledning, hun gnavede lige alle ledningerne over 🙈

Hvem er hendes bedste ven?
Uh hun elsker bare alt og alle – men hendes bedste ven er nok Nicu, som hun har kendt, siden hun var lille hvalp. Han er også Islandsk Fårehund og de er bare så gode sammen.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Hun betyder alt for mig. Jeg er så overrasket over, hvor meget et kæledyr kan betyde. Jeg har aldrig haft hund før, men har altid ønsket mig det, siden jeg var en lille pige. Hun er bare alt det, jeg altid har drømt om og mere til! 🥰

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger