Kattehule – Bedst I Test (2022)

En kattehule er noget, som din kat kan få meget glæde af derhjemme. Det skyldes i særdeleshed, at din kats søvnrytme er noget anderledes end din. Den sover på andre tidspunkter og sover også ofte mere end dig. Det kan derfor være rart med en kattehule for din kat, så den har en lille lukket hule, med lidt mørke og god plads til at få ro i løbet af dagen.

Hvad er en kattehule?

En kattehule kan minde lidt om en katteseng. Forskellen er meget enkelt dog. En katteseng er ofte en flade, som er åben. Hvorimod en kattehule er lukket til det meste af vejen rundt, så det netop fremstår som en hule. Katte elsker at gemme sig, både fordi det ligger i deres natur, men også fordi de har en selvstændig personlighed og kan godt lide at ligge i ro og fred. Hvilket de i allerhøjeste grad kan med en hule, som afskærmer dem for larm, lys og uro.

Udover det har mange katte også en drillende personlighed, som gør, at de godt kan lide at ligge på skjul og gemme sig for dig. En hule har i hvert fald mange fordele, og kan tilpasses til de fleste kattes personligheder, så de kan få noget ud af det.

Dette bør du kigge efter, når du køber en kattehule

Størrelsen

Alle med katte ved, at hver kat har sin egen personlighed. Det er det, der gør, at vi elsker dem. Når du er på udkig efter en kattehule, så sørg for at du får købt en kattehule, som passer din kat. Her menes der først og fremmest, den fysiske størrelse på din kat. Din kat skal kunne være derinde og vende sig. Men udover det er det forskelligt, hvad katte foretrækker. Nogle kan godt lide, at det er lidt trængt, hvor andre katte er mere til god plads i deres kattehule. Du kender din kat bedst, så vælg efter hvad du tror, den vil foretrækker. Det kan også være rart med en kattehule, hvor der er plads til lidt kattelegetøj.

Kommer din kat til at bruge den

Som nævnt før, så er en kat sin helt egen. Chancerne kan derfor være 50/50, om den falder i god jord derhjemme. Så der er ingen garanti. Dog øger du chancerne ved at købe en, som passer til netop det, din kat elsker ift. størrelse, placering og materiale.

Hvor skal den stå

En kattehule kan stilles, lige hvor det passer dig. Den kan stilles i alle rum derhjemme. Men vi anbefaler, at du stiller den et sted, hvor du ved at din kat i forvejen elsker at ligge. Nogle katte foretrækker et sted med ro, nogle et sted hvor der er varmt – f.eks. tæt på radiatoren og andre kan godt lide at have udsigt til, hvad der sker udenfor. Stil derfor din kattehule et sted hvor din kat vil nyde det mest.

Er den vaskbar?

Det er forskelligt fra kattehule til kattehule, om de kan vaskes. Render din kat inde og ude og du ved, at den med tiden vil blive beskidt, kan det være en god ide at sørge for muligheden. Nogle kattehuler kan vaskes ved lave grader eller også kan betrækket tages af og vaskes. Dette vil altid være oplyst ved det pågældende produkt og ellers så undersøg materialet, det er lavet af. Kan det vaskes, så vasker du bare løs.

Kan en kattehule vaskes?

Det er meget forskelligt fra kattehule til kattehule, om de kan vaskes. Oftest er det noteret ned i brugsanvisningen, om det er muligt. De fleste skal dog vaskes ved 30 grader og i hånden. Det skyldes, at de fleste er plys og skal den ikke miste det bløde look, så er det bedst i hånden for at bevare det. Men det er selvfølgelig ikke alle kattehuler, der er af plys. Nogle kan uden problemer gå i vasken ved blot 30-40 grader. Men læs dig frem på den, da det næsten altid noteret ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger