Ugens Kæledyr – Gatsby (Uge 47)

Navn på dig: Rikke
Navn på dit kæledyr: Gatsby
Fulde navn: Redfordhill Great Gatsby
Kælenavn: Gassen, Gabby, Ræven, Pomfritten, lille mus, mussi og maaaange flere. 
Alder: 6 år – Fødselsdag den 9. november 2015. 
Køn: Hanhund
Race: Welsh Corgi Pembroke
Hvornår fik I ham? Januar 2016 

Er der en speciel betydning bag hans navn?
Hele hans kuld fik navne inspireret af Hollywoodstjerner mv. og opdrætter gav os derfor frit valg indenfor den genre.  Den første corgiprofil jeg fulgte på YouTube, havde en corgi som hed Gatsby, dermed havde det navn en særlig betydning for mig.  

Var der en speciel grund til, at det blev netop ham?
Efter flere snakke og besøg med opdrætteren i Nordsjælland, tildelte hun os Gatsby. Hun mente, at han var det bedste match for os – en fræk lille hvalp, meget social og som samtidig var meget rolig. 

Hvad slags temperament har han?
Han er meget aktiv, legesyg og social – han skal ALTID være der, hvor vi er. Han kunne fx ikke drømme om at være ude i haven alene. Han er altid utrolig glad og det ligner altid, at han smiler. Han er meget livlig, når vi er udenfor, men er rigtig god til at slappe af og være en rigtig hyggehund, når vi er indenfor. 

Derudover er han en hyrdehund og en meget vagtsom race, så det ligger i hans DNA at gø, hvis der er “fare på færde” – f.eks. hvis der kommer gæster eller blot at noget er anderledes, end hvad det plejer. Han er altså verdens bedste vagthund og kunne med garanti være med i Ghostbusters – da han tydeligvis kan fornemme ting, som vi andre hverken kan se eller høre 😂

Hvad elsker han?
Han elsker mad, snacks og flere snacks! Og så elsker han også meget tydeligt sine y-mennesker, dem som han kender allerbedst. Han kan næsten ikke være i sin egen krop når han får besøg af vores familie eller vi besøger dem. 

Hvad er hans yndlingsmad?
Han elsker nærmest alt mad. Hver morgen og aften får han sin tørkost og det er et kæmpe festmåltid for ham hver gang. Han bliver så glad!

Men livretten må være agurker eller gulerødder. Vi kan ikke skrælle en gulerod eller finde agurken i køleskabet, uden at han kommer flyvende og skal have et stykke. Dette er ligegyldigt, om han ligger og sover tungt, gnaver i et tyggeben eller er optaget på andenvis, så er det stensikkert at han kommer galoperende hver gang. 

Hvad er hans bedste sider?
Gatbys bedste sider er hans milde og kærlige væsen. Han er altid i godt humør og vil bare så gerne have/vise kærlighed.  Derudover elsker jeg hans morsomme måde at kommunikere på – for han kommunikerer meget!!!

Du er aldrig i tvivl om, at du har glemt at give ham mad, om han mangler vand, om han hellere vil gå til venstre i stedet for til højre på turen eller blot vil have din opmærksomhed. Eksempelvis hyrder han os ud til vandskålen, hvis han mangler vand eller gør indtil vi følger med ham ud i gangen, hvor vi opbevarer hans hundemad. Han kommunikerer alt tydeligt og det er særdeles morsomt, også selvom vi ikke altid er enige om, at vi skal til venstre i stedet for til højre på gåturen…

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Vi hygger allermest, når vi putter sammen – Gatsby elsker at være lille-ske og kravler helt automatisk ind mellem ens arme – og så skal han nusses! 

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
Hans yndlings sted at gå tur må være i skoven – der er nemlig mest og snuse til!

Kan han nogle tricks?
Han kan lære alt, så længe der er godbidder involveret 😂 Så det mest imponerende han kan, må være at have en godbid liggende på snuden i et par sekunder – det er en meget hård disciplin, når man er så madglad. 

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Han har mange – og det det skyldes primært, at Corgier generelt er uhyggeligt kloge og gode til at afkode vores adfærdsmønstre. 
Han ved fx, at min mor giver ham en godbid, når han har lavet høm-høm – det gør jeg aldrig selv. Så hvis vi alle tre er på tur og han laver høm-høm, så tigger han efter godbidder hos min mor (meget intensivt tiggeri) – hvilket han aldrig ville gøre ved mig. 😅 Gatsby plejer blot at skulle slippe afsted med ting én enkelt gang og så husker han det og gentager det. Så vi skal virkelig tænke over alt, vi gør eller giver ham lov til. 

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Mine forældre bor på en gård ude på landet og Gatsby ELSKER at komme på besøg hos dem. 

Efter en del besøg hos dem, begyndte han at genkende de landeveje og sving som fører hjem til dem, så selvom at han sidder i hans bur i bagagerummet og ikke kan se ud, så kan han genkende vejen derhjem og nu gør han af glæde hver gang vi nærmer os deres hjem, selvom der går nogle minutter inden vi når frem. 

Hvad er dit yndlings minde med dit kæledyr?
Det er svært at vælge. Men for to år siden var jeg på teltferie på Samsø, bare mig og Gatsby. Vi havde verdens bedste ferie. Vi gik lange ture hver dag, sov arm i arm i teltet hver nat og Gatsby blev venner med alle børn på campingpladsen. 

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Da han var hvalp, var han besat af at spise tapet. En dag havde han fået løsnet et tapethjørne på væggen, revet til og løbet ind i stuen med et hel ark tapet….  😱

Hvem er hans bedste ven?
Det må helt klart være mine forældre – de forkæler ham ud over det sædvanlige og dét ved han. 

Hvad betyder dit kæledyr for dig? 
Jeg har haft hund hele mit liv – så da jeg flyttede hjemmefra i sommeren 2015 for at studere, føltes lejligheden uendelig tom og jeg savnede at have hund. Allerede to måneder efter studiestart lavede jeg en aftale med Gatsbys opdrætter, da hun snart skulle have et stort kuld hvalpe. 

Alle prøvede at tale mig fra det, da de ikke syntes, jeg skulle have frarøvet min frihed og min tid, men at jeg skulle nyde min studietid og min ungdom uden hund.  Jeg var dog ikke spor bekymret og det var den bedste beslutning jeg i mit liv har truffet – han har bidraget med så meget glæde, smil, grin og ikke mindst en masse friske lufteture. Kun andre hundeejere kan forstå, hvor meget sådan en pelsklump kan betyde for en. Han er det mest dyrebare, jeg ejer ❤️

Tjek vores Black Friday favoritter her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger