Staffordshire Bull Terrier – Lær racen at kende!

OBS: Denne artikel er skrevet i samarbejde med en Staffordshire Bull Terrierejer. Formålet er at lære om racen i form af erfaringer og oplevelser fra ejere, der har selvsamme race.

Denne artikel skal altså ikke ses som faktabaseret, men derimod som en personlig fortælling fra ejer af en Staffordshire Bull Terrier.

Navn på race: Staffordshire Bull Terrier
Temperament: Mellem
Aktivitetskrævende: Modig
Nysgerrig: Middel
Pelspleje: Lav

Jeg hedder Helle, er 29 år og så bor jeg i Vestjylland med min mand Erik og vores to dejlige hunde. Siden jeg var helt lille, har jeg altid været meget glad for hunde, og jeg læste den ene hundebog efter den anden, så jeg kunne finde ud af, hvilken hund jeg skulle have, når jeg blev voksen.

Jeg har igennem mit voksenliv haft lidt forskellige racer, men den i skal høre om her, er ”Staffordshire Bull Terrier”. Jeg vil gerne fortælle jer om mine erfaringer med racen.

Lidt om racen Staffordshire Bull Terrier

Racen stammer fra England og den første Staffordshire Bull Terrier blev registreret i 1935.
Racen bliver brugt til familie og udstillingshund. Derudover ses racen også som servicehund, læsehund og rottehund. I sportens verden, kan man bl.a. se staffen i agility, væddeløb, weightpull og svømning.

Racen er meget tålmodig og bliver bl.a. kaldt for ”Nanny dog”, da den er utrolig god mod børn. I 2006 blev den kåret som årets familiehund i England. En Staffordshire Bull Terrier er en meget glad og livlig race og så er den loyal overfor sin familie.

Den er venlig af sind, følsom, nysgerrig og intelligent. Staffen elsker at være aktiv og den nyder at samarbejde. Men den kan selvfølgelig også have sofa dage.

Når en Staffordshire Bull Terrier bliver kønsmoden, kan den blive mindre social overfor andre hunde og særligt overfor hunde af samme køn.

En Stafforshire Bull Terrier kræver ikke meget pelspleje, men racen har ikke noget underuld, som kan beskytte den mod varme og kulde, så om vinteren kan det bliver nødvendigt med en jakke.

En Staffordshire Bull Terrier bliver ca. 12-14 år.
Racen har følgende højde og vægt, hvis de skal ligge indenfor standarten:

  • Hannerne bliver 35,5 – 40,5 cm høje og har en vægt på 13-17 kg
  • Tæverne bliver 35,5 – 40,5 cm høje og har en vægt på 11-15 kg.

Hvordan fik I øjnene op for en Staffordshire Bull Terrier?

Siden starten af mine teenageår har jeg haft et godt øje for racen og det var min største drøm selv at få en. Jeg havde i flere år kigget på sociale medier og hjemmesider med racen samt taget på hundeudstilling.

Jeg arbejdede på et tidspunkt i en dyreforretning og af og til kom der en Stafford på besøg i butikken. Jeg hilste altid på dem og de var alle super søde og kærlige. Den første Stafford jeg havde meget kontakt med, var min tidligere kollegas. Jeg blev endnu mere solgt og jeg var slet ikke i tvivl om, at det var den race, jeg skulle have.

Hvordan var processen ift. at finde Hailey?

Jeg fulgte forskellige opdrætter på Facebook samt tjekkede deres hjemmesider. En dag så jeg en opdrætter, som havde fået et kuld med 3 tæver og de søgte alle sammen nye hjem. Jeg forelskede mig i “hvalp nr. 2”, som var Hailey.

Jeg havde hørt om avler fra et familiemedlem, hvis hund kom fra samme sted.
Jeg kontaktede avler og hørte indtil, hvordan Hailey var, samt jeg fik tilsendt flere billeder og videoer af hende. Jeg bad også om billeder af forældrene samt stedet.

Vigtigt at vide om racen om Staffordshire Bull Terrier

Hvad er vigtig at vide om racen, inden man vælger den? Det er en kærlig hund, som elsker sin familie. Det er en aktiv race, så den har behov for daglig motion og metal stimulering i form af gåture, næsearbejde, lydighed og leg.

Det er sjældent, at racen kan luftes i en hundeskov, da den kan få problemer med andre hunde.
Her hjemme kommer vi ikke i hundeskove, da Hailey ikke altid er så interesseret i at have med fremmede hunde at gøre. Man kan opleve mange fordomme overfor racen, selvom den er populær. Især ældre ser racen som ”kamphunde”.

Bedste råd til andre, der overvejer en Staffordshire Bull Terrier

Mine bedste råd er, at man bl.a. tager til hundeudstillinger og hilser på de forskellige opdrætter, samt deres hunde. Jeg vil altid anbefale, at man sikrer sig, at forældredyrene er tjekket for arvelige sygdomme, så man ikke ender med en syg hvalp. Og så er det i min verden meget vigtigt, at der er stamtavle på racen! Nogen vil mene, at det er lige meget, fordi de ikke skal udstille eller avle, MEN pga. den hundelov vi har i Danmark, så kan man desværre risikere at miste sin hund, hvis man ikke kan dokumentere, at hunden er lovlig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger