Katteseng – giv din kat ro til at slappe af!

0
61

Opdateret den 12/01/2022 af Julia F

Har du en kat i hjemmet? Så er du selvfølgelig også nødt til at have en katteseng. Men det ved du allerede og derfor, er du landet her. Vi har i den forbindelse gjort det nemt for dig og fundet 10 forskellige typer af kattesenge, så du kan vælge den, der passer lige netop til dit hjem og din kat. Vi har valgt baseret på, hvad vores katte elsker og nogle af de mærker, som er vores favoritter. Men vi har selvfølgelig alle forskellige ideer om, hvad den perfekte katteseng er – men vi har valgt 10 blandende og forskellige favoritter, så der burde være noget til lige netop din kat.

Vores top 10 kattesenge

Filt katteseng

Klassisk katteseng af filt, som er dejlig blød for din kat. Den med en aftagelig pude, som også kan vaskes ved 30 grader. Den er desuden snavsafvisende og med et håndtag i hver side. Den har en diameter på 40 cm.


VidaXL katteseng

Kan din kat godt lide at trække sig tilbage, når den har været socialt nok? Så er denne katteseng en perfekt mulighed for lidt fred. Den giver en hule-vibe, så din kat kan gemme sig væk, når den har fået nok. Materialet er fleece og og den måler L 40 x B 40 x H 45 cm


Trixie katteseng

Er din kat vild med at ligge et varmt sted og kan du oftest finde den, nær den tændte radiator? Så er denne katteseng ideel til dit hjem. Med denne katteseng kan din kat komme helt tæt på radiatoren og være lige ved siden af varmen. Der medfølger stabile metalstænger, som er regulerbare, så du selv kan være med til at justere den. Målene er 45 x 13 x 33 cm og har regulerbare kroge på 9-12 cm.


Scruffs katteseng

En skøn og fluffy katteseng i imiteret ruskind og polyester. Din kat vil elske at slappe af og sove her. Den er i den neutrale farve – grå, som passer ind i de fleste hjem og med skridsikker bund. Den kan desuden maskinvaskes og måler L 45 x B 45 x H 12 cm.


Designed by Lotte katteseng

Katte elsker at ligge lunt – og nu kan den ligge det luneste sted. Nemlig lige ved radiatoren. Skru lidt ekstra op de kolde vinterdage og din kat vil elske det. Den passer til radiatorer med en max tykkelse på 11 cm. Der medfølger desuden en hynde, som kan vaskes. Kattesengen måler 40 x 30 x 27 cm.


Katteseng Minou

En perfekt lille hule til din kat derhjemme. Den er både hyggelig og blød, og så giver den netop din kat en chance for at gemme sig lidt væk efter en lang dag. Bunden er skridsikker, så den ikke rutcher rundt i hele hjemme. Indvendigt er der en aftagelig pude, som kan vaskes ved 40 grader. Kattesengen fås i flere størrelser.

Trixie Nelli Katteseng

Endnu en katteseng i det ultimative fluf materiale. Den er dejlig blød og med en kat, der giver ekstra tryghed til dit kæledyr. Den fås i farver hvid og taupe og så måler den 58 x 53 cm.


Scruffs Ellen katteseng

Ellen katteseng er fyldt med 100% genanvendt grøn fiber påfyldning, som gør indholdet bæredygtige og dejlig blødt for din kat. Soveområdet er foret med lækker plyspels og gør det endnu mere behageligt for din kat, når den ligger og slapper af. Sengen er skridsikker, kan vaskes ved 30 grader og findes i to størrelser.


Trixie Liva Kattehule

En hule fra Trixie, hvor din kat kan sove, slappe af, gemme sig eller holde øje med alt, hvad der sker omkring den. Farven er mørkegrå og den måler 40 x 24 x 47 cm.


Kattehule Timur

Hule og katteseng gjort til én. Her får din kat både et dejlig blødt sted at sove, men pga. formen giver det også lidt følelse af kattehule. Den har en skridsikker bund, så den står godt fast og så måler den L 41 cm x B 35 cm H 26 cm


Hvorfor skal min kat have en katteseng?

En katteseng i dit hjem er en god ide, hvis du er katteejer. Det er dog ikke altid nemt at overbevise sin kat om, at den bør sove i sin katteseng. Men den skal nu alligevel have muligheden for sit eget sted.

Nogle katte ligger tit i vasketøjskurven, på sofaen eller et tredje sted. Der vil det måske kunne hjælpe med en katteseng, som er blød og deres helt egen. Men alle som kender lidt til katte ved, at man på ingen måde kan bestemme over dem. Så selv hvis du køber en katteseng til dit hjem, er der ingen garanti for, at den vil falde i god jord. Vi synes dog stadig, at det er et sats værd, da den ligeså vel kan ende op med at blive det bedste køb længe.

Men som alle andre kæledyr, så er hver kat sin egen og foretrækker forskellige ting. Vi vil derfor i artiklen, foreslå de bedste kattesenge inden for forskellige kategorier, så der bedst muligt er noget, som vil passe til din kat.

Er det vigtigt, hvilken katteseng jeg køber til min kat?

Da katte har den personlighed, som de har, er det ret vigtigt at købe en katteseng, der passer til din kat. Du kender din kat bedst, så ved du, at den nyder at ligge sammen med jer, så er det optimalt med en katteseng, der kan placeres tæt på jer. Kan den normalt lide at ligge i vindueskarmen og holde øje med hvad der sker, så skal I have en katteseng, der kan opfylde det behov.

Det er derfor vigtigt, men ikke svært at vælge en katteseng, som vil passe din kat bedst muligt. Tænk blot over hvad den i løbet af dagen foretrækker, og køb så en katteseng der opfylder det behov bedst.

Hvordan fungerer en katteseng til radiatoren?

Grunden til at en katteseng til radiatoren er så populær blandt mange katte, er fordi de elsker varme og lune. Måske har du lagt mærke til, at din kat derhjemme oftest sover i det rum, hvor der er varmest. Radiatorsengen bliver sat på radiatoren, hvilket foregår ret nemt, og så er din kat tæt på den lune radiator.

Da denne slags katteseng bliver løftet op i højde, er det vigtigt, at I køber en i den rette størrelse. Er den for lille og din kat vil vende sig, kan den falde ned. Dette undgår du, ved at sørge for den rette størrelse. Dette er hvis du køber en af dem uden kanter. Ligesom alt andet, så findes de også i forskellige designs. Vi har derfor i nedenstående valgte produkt, valgt en katteseng med højde rundt om, da du derved undgår uheld samtidig med, at det skaber ekstra tryghed og gør det hyggeligere for din kat.

Er det en fordel med en hule som katteseng?

Dette kommer an på hvordan din kat er og hvad den foretrækker. Nogle katte foretrækker åbne kattesenge, hvor andre vil hellere have en katteseng, der er lukket til som en hule. Dette er for nogle katte, fordi det er hyggeligt derinde i varmen samt mere fred. For nogle katte handler det også om, at de kan gemme sig derinde og springe frem når der kommer nogle. Dette er pga. af deres naturlige instinkter, som handler om at gemme sig og springe frem, når der er noget på færde.

Kan man vaske sin katteseng?

Som udgangspunkt kan du regne med, at din katteseng kan vaskes. De fleste tåler en vask ved lave grader – men ikke tørretumbler.

Vi anbefaler dog, at du altid læser på din katteseng om den tåler vask samt hvor mange grader den kan vaskes på.

Hvor skal jeg placere min katteseng?

Katte kan godt lide at at have et fristed, hvor de kan komme væk fra alt socialt og bare være sig selv for en stund. Katte er både sociale dyr (nogle mere end andre), men også dyr der kan lide at være sig selv. Det kan derfor være en god ide med en katteseng i flere rum. Altså både et inde i stuen, til når din kat gerne vil være social eller til når den har brug for et frirum.

Vi anbefaler derfor, ud over at have en katteseng i stuen, også at have en i et hjørne lidt væk fra folket. Her er din kat lidt afsides samt den kan gemme sig lidt væk her. Der kan du både have lidt legetøj og kradsetræ stående til den.

Du kan derudover overveje om du vil stille kattesengen sammen med kattebakken, eller om de skal stå hvert for sig.

Når du vælger et sted til din katteseng, sørg altid for:

  • At der er lunt
  • Mulighed for ro og fred
  • Tæpper og ting så den kan lave en “rede”
Tidligere artikelTasker til hunde – få din hund med på farten!
Næste artikelBeroligende til hunde nytårsaften – vi guider dig på vej!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her