Hundehus – Perfekt til flere timers udendørs hygge!

Er der noget bedre end at kunne tilbringe tid med sin hund – alle steder du er? Nej, så du MÅ eje et hundehus. På den måde kan du være ude og din hund kan fint følge med fra sit nye hundehus – uanset vejret. Vi kender hvert fald følelsen af, at ville tilbringe så meget tid med vores hund som overhovedet muligt – og samtidig vil din hund eeeelske friheden og at kunne være udenfor og samtidig slappe af, hvad end det regner eller solen for en gangs skyld titter frem.

Hundelegetøj der let kan vaskes

Det skal du være opmærksom på, når du køber et hundehus

Når du køber et hundehus, så er der selvfølgelig nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du bare vælger et. På den måde sikrer du, at din hund får mest muligt ud af det og at du, som ejer, også er tilfreds med det. Er du ikke helt glad ved det selv, så bliver du i længden træt af, at det skal stå i din have og fylde. Men nedenfor kommer der tre ting, som du kan se efter, når du skal på udkig efter et nyt hundehus.  

Er det den rette størrelse?

Denne ligger næsten til højrebenet. For selvfølgelig skal man være opmærksom på størrelsen – din hund skal jo kunne være deri. Men da mange af vores køb foregår online og vi ikke ser dem fysisk, inden vi køber dem, så er det en god ide at være ekstra obs på det, da det kan være svært at forestille sig forskellen på 50 cm vs 70 cm. Så mål evt din hund inden, så du kender til dens mål og dermed vil vide, hvad de indvendige mål skal være, for at det passer til din hunds størrelse. Sommetider kan man blive så grebet af at have fundet et hundehus, man synes er smukt, at man glemmer alle de andre vigtige detaljer, så dette er blot en reminder. Det vil næsten være ærgerligt, hvis din hund skal bakke ind hver gang. 

Er det nemt at samle?

Gør dig selv den tjeneste at dobbelttjekke, om det er nemt at samle eller ej. Igen – vi kender det vidst alle sammen – vi har bestilt et lækkert møbel hjem og så viser det sig, at det er mega svært og indviklet at samle. Hvis du ved, at dine kræfter og evner ikke er til det, så vil det aldrig komme til at gå godt. Vi har prøvet at samle svære møbler og det endelig resultat afspejler rimelig meget, hvordan det hele foregik. 

Så, for dine egen skyld, vælg et hundehus, der er let at samle!

Rette design og farve

Den her del er også ret meget for din egen skyld, når det kommer til køb af et hundehus. Det er trods alt i din egen have, at hundehuset skal stå. Du vil højst sandsynligt komme til at se på det hver eneste dag – og så må det da gerne være bare lidt pænt. Så undersøg lidt forskellige, få en fornemmelse af, hvad du synes, er pænest – så du vil tænke, det er hyggeligt med det i haven.

Dette skal et hundehus kunne

Det er ikke svært at købe et hundehus hjem til. Men oftest tror vi, at har vi bare valgt et, der passer i størrelsen og vi synes, er pænt – så er det rigeligt. Men det er det ikke helt. Der er nogle ting, som du gerne må tjekke op på, inden du swiper kortet eller betaler online. 

Beskytte mod vind og vejr 

Det skal selvfølgelig beskytte mod dårligt vejr. Det er jo en af grundene til, at man får det, så din hund kan være ude i længere tid. Du kan hurtigt se på materialer, hvad slags vejr det kan tåle. Oftest vil det også være beskrevet, hvis det f.eks. er vandtæt. Er meningen, at dit hundehus skal være placeret i læ i haven, så er det måske knap så vigtigt, om det er vandtæt eller ej. Men det er jeres hundehus og I ved, hvad jeres hund foretrækker og hvor det skal stå. Så det er blot en god ide at have i mente, når I skal på jagt efter jeres næste hundehus. 

Hårdført 

Denne del hænger lidt sammen med ovenstående, når det kommer til køb af et hundehus. I kender vejrsituationen bedst og hvor det skal placeres hos jer – og dermed hvor hårdfør hundehuset skal være. 

Fugtig undergrund 

Skal din hund bruge størstedelen af dagen i sit nye hundehus, så kan det være en god ide at sørge for, at det er et hundehus, der kan løftes i højden – altså stå på ben. Det gør nemlig, at du undgår fugt i bunden af hundehuset, så din hund ikke er plaget af det, når den ligger. Er det derimod blot et hyggehus, hvor man kan bruge lidt tid eller være i skygge for solen på de varme dage, så er den detalje måske knap så vigtig for jer. Igen kommer det her an på, hvad og hvor ofte hundehuset skal bruges. 

Sådan indretter du dit hundehus

I har lige fået jer et hundehus og nu skal det indvies! Det skal gøres hyggeligt, så din hund kan bruge masser af timer derude og nyde godt af den friske luft. Så vi har lavet lidt ideer til nogle must-haves, som I kan have i hundehuset.

Legetøj

Legetøj er et must-have i dit hundehus! Det er også en fin måde at få haven til at se ryddet ud på – ved at have favoritterne liggende i hundehuset. Har din hund en yndlingsbold eller bamse, som den elsker at have med udenfor? Så sørg for, at den altid er i det nye hundehus, så der kan leges med den, når det lyster. Det er også bare en god ide med en lille bamse, når det er tid til en lur i det nye hundehus.

Vand- og madskål

De fleste hunde har selvfølgelig adgang til vand indendøre, hvis de er ude. Men skal din hund bruge hele dagen ude, så bør den have sin egen vandskål i hundehuset. Det kan også være, at din hund har adgang til vand indenfor, så kan du bare stille vand i hundehuset for at gøre det nemmere for din hund. Det er en god ide altid at gøre vand let tilgængeligt for din hund.

Tæppe eller hundeseng

Ha’ noget blødt og dejligt derude til din hund. Selvom at størstedelen af hundehusene er på ben, så gulvet ikke bliver fugtet eller super koldt, så kan et tæppe lige gøre det en tand hyggeligere. Hvad end du vælger et hundetæppe, hundeseng eller noget andet, er irrelevant. Det er bare om, at der er noget blødt og skønt derinde, så din hund kan putte sig og være tilpas, hvis den får lyst til en lur i sit hundehus.

Hvor stort skal et hundehus være?

Der er ingen regler for, hvor stort et hundehus skal være, da det ikke er der, at din hund bor permanent. Men det er klart, din hunds hundehus skal selvfølgelig være en størrelse, der passer til den. Et hundehus skal være et rart sted for din hund at bruge sin tid og skal altså være stor nok til, at din hund kan gå derind og vende rundt, så den ligger med hovedet ud af. Du kender størrelsen bedst på din hund og kan derfor bedst vurdere, hvad den foretrækker. Oftest er det en god ide at vælge et hundehus, hvor der er lidt ekstra plads, så din hund kan have en evt. hundekurv, tæppe eller legetøj med, så der er alle favoritterne.

Der skal du stille dit hundehus

Men skal det ikke bare placeres i haven? Jo, det skal det! Men det er ikke bare hvor som helst, at vi anbefaler, at du stiller det. Sørg for, at det står et sted, hvor der primært er skygge. Så har din hund altid et sted at gå hen, når den har brug for skygge og et køligt område. Har den så brug for sol eller mere varme, kan den altid gå derhen, indtil den har fået nok. Det er vigtigt, at din hund har muligheden for selv at vælge, om den vil være i solen eller skyggen. For til trods for et dansk vejr, der ikke altid viser sig fra den bedste side, så kan det faktisk være helt fantastisk varmt nogle sommer. Har din hund så ikke mulighed for skygge, kan den i værste tillfælde få hedeslag.

Ved at stille den i skygge og et sted med læ for vind og regn, øger det holdbarheden på dit hundehus markant. Så find et dejligt sted i skygge og læ – din hund vil elske det og din det vil holde meget længere.

FAQ

Afrunding

Det perfekte hundehus kræver ikke det helt store i udvælgelsen. Sørg blot for, at det er en størrelse, som er komfortabel for din hund, så den kan finde sig til rette derinde. Undersøg derefter materialet, så du er sikker på, at det matcher jeres behov. Skal det bruges året rundt? Jamen, så dobbelttjek, at det kan bruges i al slags vejr. En anden ting, du også bør se efter, er, at hundehuset er løftet fro jorden. Det gør nemlig, at gulvet bliver mindre koldt og fugtigt, når din hund er derinde. Det er altså mere komfortabelt.

Skriv et svar

Cookie-indstillinger