Opdateret den 25/11/2021 af Julia F

Elsker din hund at være udenfor, så er et hundehus perfekt til jer! For lad os bare være ærlige – vejret er ikke altid det bedste herhjemme i DK og så synes vi ikke helt, at det er en god ide at lukke vores hunde ud i f.eks. silende regn. Men det er altså ikke længere et problem, hvis du får dig et hundehus. Med et hundehus i haven kan din hund bruge endnu flere timer udenfor – også selvom det regner og blæser lidt.

Vi har i denne artikel valgt lidt forskellige hundehuse, som er forskellige farver og størrelser – og så har vi valgt efter, hvordan folk der tidligere har købt, har anmeldt det. Så vi har ikke personligt købt et af hver og testet herhjemme, men vi har tværtimod læst en masse anmeldelser af tidligere bruger, som har givet deres ærlige mening om hundehusene – og så samlet de bedste hundehuse her!

6 forskellige hundehuse til dig

▶︎ Bama Hundehus – Medium

Et skønt udendørs hundehus der er perfekt til både sommer- og vintermånederne. I de kolde og regnfulde måneder beskytter den mod blæst og regn, og om sommeren kan du indstille taget i 2 positioner, så der kan komme lidt luft og ventilation ind. Noget som vi virkelig også sætter pris på, er, at det nemt at samle. Du behøver intet værktøj eller noget ekstra for at samle det – du kan gå i gang, lige når det ankommer.


 • 4,5 stjerner på Amazon
 • Hævet fra jorden 
 • Tag i 2 positioner

 • Materiale af plast
 • I farverne brun og beige
 • Måler 75 x 89 x 62

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.099,00 1.099,00 GÅ TIL BUTIK ➜

▶︎ Curver Hundehus 

Klassisk hundehus til brug udendørs med et design som nærmest ligner et almindeligt lille hjem, Dette er modellen Curver og er af kraftig plast (PP), som kan holde til dårligt vejr og vind udenfor! Hundehuset er desuden nemt at rengøre og er vedligeholdelsesfrit, så du skal ikke bruge andet tid end at bare sætte det op. Ydermere er dette hundehus hævet fra jorden, så din hund bliver ikke kold af af at ligge derinde, når jorden bliver køligere.   


 • Standard hundehus 
 • Hævet fra jorden
 • Nem at rengøre og samle

 • Materiale: Plast
 • Farve: Grå
 • Mål: 95 x 99 x 99

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
699,00 699,00 GÅ TIL BUTIK ➜

▶︎ M-Pets Hundehus 

Her får du et hundehus, der kan bruges både inden- og udenfor. Det er sammenklappeligt og kan på ingen tid tages ned og igen sættes op, som du ønsker det. Materialet er plast og kan altså sagtens modstå lidt regn og vind udendørs. 


 • Sammenklappeligt hundehus
 • Nem at rengøre
 • Tager ingen tid at samle

 • Måler 103 x 81,3 x 80
 • Hvid og grøn farve
 • Materiale af plast

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.999,00 1.999,00 GÅ TIL BUTIK ➜

▶︎ Bama Hundehus – Large

Endnu et hundehus i Bama-mode – men denne er bare en størrelse større. Den er perfekt til at give din hund læ i de måneder, hvor det blæser og regner lidt ekstra. Men den er faktisk også optimal til sommermånederne, da taget kan indstilles og dermed give god ventilation. 


 • 4,5 stjerner på Amazon
 • Hævet fra jorden 
 • Tag i 2 positioner

 • Materiale af plast 
 • I farverne brun og beige 
 • Måler 94 x 110 x 77

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.749,00 1.749,00 GÅ TIL BUTIK ➜

▶︎ Trixie Hundehus – Large

Et fint hundehus af træ, som er perfekt til haven, når din hund gerne vil ligge i læ og holde øje med det hele. Det står på justerbare ben og er dermed ikke direkte på jorden. Det giver den fordel, at det beskytter undergrunden mod fugt. Samtidig bidrager lidt højde også til en bedre cirkulation. De justerbare ben gør også, at du kan tilpasse det lige nøjagtigt din hunds størrelse. 


 • Lækkert træ-design 
 • Materiale: Fyrretræ og tagpap
 • Farve: Brun 

 • Mål: 104,0 x 70,0 x 66,0
 • Taget kan åbnes 
 • Undgår fugtig bund

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.499,00 1.499,00 GÅ TIL BUTIK ➜

▶︎ Trixie Hundehus – Medium 

Dette hundehus er samme model som ovenstående og har helt samme funktioner. Forskellen er blot, at den er en tand mindre. Benene er justerbare, taget kan tages af og hundehuset er med ben, der gør, at hundehuset ikke rører jorden. Dette bidrager til mindre fugt og gør det mere behageligt for din hund at være derinde


 • Lækkert træ-design
 • Materiale: Fyrretræ og tagpap
 • Farve: Brun

 • 85,0 x 58,0 x 58 cm
 • Taget kan åbnes
 • Undgår fugtig bund

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
899,00 899,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Det skal du være opmærksom på, når du køber et hundehus

Når du køber et hundehus, så er der selvfølgelig nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du bare vælger et. På den måde sikrer du, at din hund får mest muligt ud af det og at du, som ejer, også er tilfreds med det. Er du ikke helt glad ved det selv, så bliver du i længden træt af, at det skal stå i din have og fylde. Men nedenfor kommer der tre ting, som du kan se efter, når du skal på udkig efter et nyt hundehus.  

Er det den rette størrelse?

Denne ligger næsten til højrebenet. For selvfølgelig skal man være opmærksom på størrelsen – din hund skal jo kunne være deri. Men da mange af vores køb foregår online og vi ikke ser dem fysisk, inden vi køber, så er det en god ide at være ekstra obs på det, da det kan være svært at forestille sig forskellen på 50 cm vs 70 cm. Så evt mål din hund inden, så du kender til dens mål og dermed vil vide, hvad de indvendige mål skal være, for at det passer til din hunds størrelse. Sommetider kan man blive så grebet af at have fundet et hundehus, man synes er smukt, at man glemmer alle de andre vigtige detaljer, så dette er blot en reminder. Det vil næsten være ærgerligt, hvis din hund skal bakke ind hver gang. 

Er det nemt at samle?

Gør dig selv den tjeneste at dobbelttjekke, om det er nemt at samle eller ej. Igen – vi kender det vidst alle sammen – vi har bestilt et lækkert møbel hjem og så viser det sig, at det er mega svært og indviklet at samle. Hvis du ved, at dine kræfter og evner ikke er til det, så vil det aldrig komme til at gå godt. Vi har prøvet at samle svære møbler og det endelig resultat afspejler rimelig meget, hvordan det hele foregik. 

Så, for dine egen skyld, vælg et hundehus, der er let at samle! Vi har valgt ovenstående efter, hvilke der er nemme at samle og ikke skulle kræve det helt store – heller ikke værktøjsmæssigt. 

Rette design og farve

Den her del er også ret meget for din egen skyld, når det kommer til køb af et hundehus. Det er trods alt i din egen have, at hundehuset skal stå. Du vil højst sandsynligt komme til at se på det hver eneste dag – og så må det da gerne være bare lidt pænt. Så undersøg lidt forskellige, få en fornemmelse af, hvad du synes, er pænest – så du vil tænke, det er hyggeligt med det i haven. Vi har gjort en del af forarbejdet for dig i denne artikel, da vi netop har fundet et par håndfulde forskellige hundehuse, der har hver deres farve og design. 

Dette skal et hundehus kunne

Det er ikke svært at købe et hundehus hjem til. Men oftest tror vi, at har vi bare valgt et, der passer i størrelsen og vi synes, er pænt – så er det rigeligt. Men det er det ikke helt. Der er nogle ting, som du gerne må tjekke op på, inden du swiper kortet eller betaler online. 

Beskytte mod vind og vejr 

Det skal selvfølgelig beskytte mod dårligt vejr. Det er jo en af grundene til, at man får det, så din hund kan være ude i længere tid. Du kan hurtigt se på materialer, hvad slags vejr det kan tåle. Oftest vil det også være beskrevet, hvis det f.eks. er vandtæt. Er meningen, at dit hundehus skal være placeret i læ i haven, så er det måske knap så vigtigt, om det er vandtæt eller ej. Men det er jeres hundehus og I ved, hvad jeres hund foretrækker og hvor det skal stå. Så det er blot en god ide at have i mente, når I skal på jagt efter jeres næste hundehus. 

Hårdført 

Denne del hænger lidt sammen med ovenstående, når det kommer til køb af et hundehus. I kender vejrsituationen bedst og hvor det skal placeres hos jer – og dermed hvor hårdfør hundehuset skal være. 

Fugtig undergrund 

Skal din hund bruge størstedelen af dagen i sit nye hundehus, så kan det være en god ide at sørge for, at det er et hundehus, der kan løftes i højden – altså stå på ben. Det gør nemlig, at du undgår fugt i bunden af hundehuset, så din hund ikke er plaget af det, når den ligger. Er det derimod blot et hyggehus, hvor man kan bruge lidt tid eller være i skygge for solen på de varme dage, så er den detalje måske knap så vigtig for jer. Igen kommer det her an på, hvad og hvor ofte hundehuset skal bruges. 

Sådan indretter du dit hundehus

I har lige fået jer et hundehus og nu skal det indvies! Det skal gøres hyggeligt, så din hund kan bruge masser af timer derude og nyde godt af den friske luft. Så vi har lavet lidt ideer til nogle must-haves, som I kan have i hundehuset.

Legetøj

Legetøj er et must-have i dit hundehus! Det er også en fin måde at få haven til at se ryddet ud på – ved at have favoritterne liggende i hundehuset. Har din hund en yndlingsbold eller bamse, som den elsker at have med udenfor? Så sørg for, at den altid er i det nye hundehus, så der kan leges med den, når det lyster. Det er også bare en god ide med en lille bamse, når det er tid til en lur i det nye hundehus.

Vand- og madskål

Endnu noget som vi synes, er et must-have. De fleste hunde har selvfølgelig adgang til vand indendøre, hvis de er ude. Men skal din hund bruge hele dagen ude, så bør den have sin egen vandskål i hundehuset. Det kan også være, at din hund har adgang til vand indenfor, så kan du bare stille vand i hundehuset for at gøre det nemmere for din hund. Det er en god ide altid at gøre vand let tilgængeligt for din hund.

Tæppe eller hundeseng

Ha’ noget blødt og dejligt derude til din hund. Selvom at størstedelen af hundehusene er på ben, så gulvet ikke bliver fugtet eller super koldt, så kan et tæppe lige gøre det en tand hyggeligere. Hvad end du vælger et hundetæppe, hundeseng eller noget andet, er irrelevant. Det er bare om, at der er noget blødt og skønt derinde, så din hund kan putte sig og være tilpas, hvis den får lyst til en lur i sit hundehus.

Der skal du stille dit hundehus

Men skal det ikke bare placeres i haven? Jo, det skal det! Men det er ikke bare hvor som helst, at vi anbefaler, at du stiller det. Sørg for, at det står et sted, hvor der primært er skygge. Så har din hund altid et sted at gå hen, når den har brug for skygge og et køligt område. Har den så brug for sol eller mere varme, kan den altid gå derhen, indtil den har fået nok. Ved at stille den i skygge og et sted med læ for vind og regn, øger det holdbarheden på dit hundehus markant. Så find et dejligt sted i skygge og læ – din hund vil elske det og din det vil holde meget længere.

Tidligere artikelGå tur med hund i Viborg!
Næste artikelJuletøj til hunde – 6 forskellige outfits!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her