Gå tur med hund i Viborg!

Denne artikel er skrevet af Katinka // IG: zumas_spirit

Vi er Katinka på 40 år, Diesel, den dansk svensk gårdhund, på 4 år og Spirit den hvid schweizisk hyrdehund, som er 10 måneder. Vi elsker at vandre i den skønne danske natur og har vores egen Instagram og Facebookside, hvor man kan følge med i vores ture. Vi samler ofte skrald på vores gåture, som Spirit så bærer i hendes rygsæk til næste skraldespand. Det deles under hashtagget #savingnaturepawbypaw. Vi håber på, at flere hundeejere vil følge vores eksempel på #savingnaturpawbypaw, for hvis man går i naturen, kan man vel lige så godt hjælpe med at ryde lidt op. De 4 steder, jeg nævner her i artiklen, er kun 4 af de smukke steder, der findes i Viborg kommune, selvfølgelig findes der meget mere.

Ø Bakker

En af vores favorit ture til at gå i Viborg Kommune er den cirka 3 kilometer afmærket natursti i Ø Bakker. Ø Bakker ligger midt i Nørreådalen hævet 50 meter over omgivelserne. Fra Ø Bakkers høje top er der en storslået udsigt over Nørreådal. Ruten er som sagt cirka tre kilometer lang og fører gennem lyngklædte bakker, skov og krat. Hundene skal være i snor da der går får i indhegningen.

Da jeg også har to små børn er det her en tur som lige præcis passer ind til vores hver dag efter skolen, hvis man nyder naturen kan man godt bruge en time på at gå turen. Ø Bakker er selvfølgelig superflot når lyngen blomstrer, men også resten af året er det en dejlig smuk sted.

Uldbjerg

Omkring Ulbjerg findes der flere afmærkede flotte vandreruter af forskellige længder. Der findes ruter fra to, helt op til 35 kilometer. Så der er altid en rute der passer lige til dig. Selv kan jeg rigtig godt lide udsigten på Ulbjerg Klint og i perioden fra 1.oktober til 31 marts må hunde under fuld kontrol være på stranden uden snor. Det er noget som flere hunde ejere ved, så når det er god vejr skal du ikke regne med at du er alene på stranden. Hvis man ikke ønsker at møde andre løse hunde kan man nemt vælge en af de andre ruter som ikke fører over stranden.

Hald Sø

Hald Sø er også en af vores favorit områder til at gå. Her findes flere forskellige afmærkede ruter som fører gennem den flotte natur. Fra skov, til hede, til flotte udsigter over søen fra bakken, her findes alt. Selv kan jeg rigtig godt lide at følge turen som starter bag Niels Bugges Kro. Det er en såkaldt kvalitetssti fra dansk vandrelaug på 5 km. Turen er en rundtur, dvs at man ender hvor man starter. Jeg fandt denne rute på ViewRanger appen, en app med tusindvis af vandreruter. Det betyder at man udover at følge afmærkninger på ruten også har mulighed for at finde ruten og læse information om omgivelsen hvor man går i på mobilen. Jeg synes det er en stor pluspoinkt da det kan ske at man overser en af de afmærkninger. Også her går der får og kvæg på ruten så hunden skal føres i snor.

Viborg Plantage

Som sidste vil jeg gerne navne Viborg Plantage, hvor der er fire afmærkede vandreruter som fører til de mest interessante områder i skoven. Men man kan selvfølgelig er det også muligt at planlægge dine egne ture. Den østlige del af plantagen er udlagt som hundeskov. Her må du lufte hund uden snor, men under kontrol. Udover vandreruter findes der også cykle ruter og ridesti, så især i weekenden kan man regne med at møde mange mennesker på turen, hvis man ikke er til det kan jeg anbefale at tage turen der om hver dagen, hvor der er lidt minder gæster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger