hundehalsbånd med lys

Hundehalsbånd med lys – vær synlig i mørket!

Hundehalsbånd med lys er et must-have som hundeejer. Eller et must-have er at være udstyret med det rette udstyr, der gør din hund og dig synlige, når I er på gåture de sene aftener, dagene med dårlige vejr og månederne, hvor alting er mørkere. Med et hundehalsbånd med lys kan du stadig gå med din hundesele, som I plejer. Ingenting behøver altså at ændre sig, når I er afsted. I øger blot synligheden væsentligt.

Hvorfor er et hundehalsbånd med lys en god ide?

Som vi kort nævnte i starten af artiklen, så er hundehalsbånd med lys en god ide, når du går ture i mørket eller når vejret er dårligt. Ligesom når vi kører bil eller cykler, så har vi lys på, så alle kan se os, og det øger dermed vores egen sikkerhed. Det samme gør sig gældende, når du går tur med din hund. 

Du påfører både dig selv, men i høj grad også din hund reflekser og lys, så I ses bedst muligt. Det er først og fremmest for jeres egen skyld, så I øger jeres egen sikkerhed, når I færdes rundt blandt bilister, cyklister eller andre fodgængere. Men selvom at den primære fordel er jeres, så kan et hundehalsbånd med lys eller andet også være belejligt for andre i trafikken. 

Udover at det selvfølgelig hjælper til, at de ikke overser jer, så gør det synligheden af jer meget bedre, og dine medmennesker får en meget bedre oplevelse også, når de f.eks. skal køre uden om dig. Det er ubehagelig for andre, hvis du pludselig dukker op som et chok for dem – også selvom de ikke er tæt på dig. Men opdager man pludselig en, som man ikke havde set det pågældende sted, bliver man forskrækket – og kan i værste tilfælde være skyld i en ulykke. 

Hundehalsbånd med lys – det skal du se efter

At købe det rette hundehalsbånd med lys til din bedste ven, er ikke nødvendigvis svært. Vi vil dog alligevel pointere et par punkter, som er værd at have i mente, når du skal på udkig efter det perfekte hundehalsbånd med lys. 

Størrelse 

Den helt klassiske og det allervigtigste er selvfølgelig størrelsen på dit hundehalsbånd med lys. Er det for småt, så strammer det om din hund – og det må det absolut ikke. Men det skal selvfølgelig heller ikke være for stort. Bruger du halsbåndet til at gå tur i, kan din hund nemt komme ud af det. Samtidig kan et for stort hundehalsbånd også øge chancen for, at din hund hænger fast i ting, når I er på gåture og der bliver snuset rundt omkring. 

Lys længde 

En anden ting der også kan være relevant at se efter – specielt hvis I går ture på veje, når det er mørkt, er lys længden. Hvis den kun lyser op lige omkring jer, så er det pludselig ikke meget sikkerhed, det giver jer på gåturen. Er det derimod til stier, hvor der primært går folk, så er den samme lys længde til din hundehalsbånd med lys ikke nødvendigt. Så undersøg, hvor meget og hvor godt dit halsbånd lyser op. Giver det ikke helt nok, kan du tilføje en hundelygte, så I bliver endnu tydeligere derude. 

Farve

Vi kender det næsten fra moden selv – men når vi nærmer os de mørke måneder, så er trenden helt automatisk også mørke farver, og det jo ikke rigtig en fordel for synligheden. Men derfor finder du også mange mørke farver, når det kommer til hundesele – for det er bare det, de fleste vil have. Men det er altså bare en sandhed, at lysere farver som orange, rød og lignende er gode for synligheden i de mørke måneder. Så har du mulighed for at vælge den type farver, så anbefaler vi, at du vælger sikkerhed over stil – hvert fald lige i disse tilfælde. 

Er hundehalsbånd med lys lovpligtig?

Nej, det er det ikke. Men vi anbefaler det på det kraftigste – både for din egen skyld og for dine med-trafikanter. Med et lys, der glimter eller lyser i mørket, så er du altså bare væsentligt tydeligere at spotte på afstand. Ved at gøre dig selv synlig på afstand undgår i flere uheld – først og fremmest, fordi du bliver set, men også fordi ingen bliver forskrækket, når de så endelig ser dig. Kommer man kørende på en mørk vej og opdager jer først til sidst, så kan chokket i værste tilfælde gør, at der sker en ulykke.

Skriv et svar

Cookie-indstillinger