Hundehalsbånd med lys – vær synlig i mørket!

0
717

Opdateret den 05/12/2022

Hundehalsbånd med lys er et must-have som hundeejer. Eller et must-have er at være udstyret med det rette udstyr, der gør din hund og dig synlige, når I er på gåture de sene aftener, dagene med dårlige vejr og månederne, hvor alting er mørkere. Med et hundehalsbånd med lys kan du stadig gå med din hundesele, som I plejer. Ingenting behøver altså at ændre sig, når I er afsted. I øger blot synligheden væsentligt. Så vi har sørget for at samle lidt forskellige typer af hundehalsbånd med lys til dig lige her. Og skulle der ikke være noget, som falder i lige netop jeres smag eller måske størrelsen ikke er helt perfekt – så har vi længere nede i artiklen sørget for, at du kan tilkøbe lys til dit halsbånd, som du har derhjemme. Så der burde være alt det, du har brug for – lige her. 

Hundehalsbånd med lys til dig og din bedste ven

▶︎ Active Canis LED lyshalsbånd

Et fint hundehalsbånd med lys i en skarp pangfarvet neongul. Du kan indstille det, så det blinker hurtigt eller langsomt, og du kan også vælge, at det skal lyse konstant. Du kan vælge mellem 3 forskellige størrelser, og så kan du slutte af med at justere på hundehalsbåndet, så du får det helt perfekte match. Endnu vigtigere er – at det er synligt helt op til 300 meter!

Batteriet har en levetid på mellem 70 og 120 timer, og du kan nemt tænde og slukke det imellem gåturene. Når du modtager hundehalsbåndet, er det klar til brug med det samme – så batteriet er inkluderet. 


 • Velkendt mærke 
 • Ideelt design til udendørs brug 
 • Synlighed op til 300 meter

 • Levetid på op til 120 timer
 • Batteri medfølger
 • Findes i 3 forskellige størrelser

▶︎ Visio Light LED hundehalsbånd med lys 

En smart type hundehalsbånd med lys til dig i en one size størrelse, som kan tilpasses lige netop din hund. Den har et mål på 70 cm, og kan sagtens kortes ned og gøres mindre, så den passer helt perfekt til din hund! Den kan nemt tages af og på, og måden den holder lys på, er via opladning af USB. En fuld opladninger tager op til 2 timer, og så virker den også i 2 timer med blinkende lys. Så sæt halsbåndet til opladning natten over, og så er er det klart til brug, når I skal ud. Dette hundehalsbånd med lys har en synlighed på op til 500 meter. 


 • Tilpasses din hunds størrelse 
 • Synlig op til 500 meter 
 • Genopladelig batteri

 • Oplades via USB 
 • Holder 1,5 – 2 timer 
 • Vandafvisende

▶︎ Ferplast Solar Night

Hundehalsbånd med lys fra Ferplast, som du kan få i to forskellige størrelser. Det har både et reflekterende bånd og en funktion med enten konstant lys eller blinkende. Når du har valgt størrelsen på hundehalsbåndet, kan du justere størrelsen yderligere på stropperne. Det oplades via USB, så du skal ikke bruge batterier til det. 


 • Populært mærke til hunde 
 • Virker op til 5 timer fuldt opladet 
 • 2 lysindstillinger

 • Fås i 2 forskellige størrelser 
 • Justerbart 
 • Oplades med USB-kabel (Medfølger)

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Alternativer til hundehalsbånd med lys

▶︎ Orbiloc Lys til hund 

Et klassisk sikkerhedslys til din hund, når I er på tur. Den fås i forskellige farver, og så medfølger der en strop, så du nemt kan sætte den fast på halsbåndet eller jeres selen. Orbiloc har en synlighed på helt op til 5 km og kan ses fra alle sider – op til 270 grader. 

Den har en batteritid på 100 timer, når den er tændt konstant og 250 timer, når den blinker. Den er desuden også vandtæt.


▶︎ Active Canis Hundelygte 

En påhængslygte fra Active Canis, som du kan hænge enten om hundens halsbånd eller på snoren. Den har samtidig også reflekser, så du får endnu mere synlighed. Den fås i flere farver og måler 2,5 x 18 cm. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

▶︎ Orbiloc Dog Dual Twin 

Her får du to vedhæng til halsbånd, sele eller snor, som du kan sætte på dine gåture i mørket. De kommer i farverne rød og hvid, som er to farver, vi forbinder med trafikken. Folk og andre omkring dig vil derfor være endnu mere opmærksomme, når de ser dig. Lygterne har faktisk en synlighed på op til 5 km, og så er de vandtætte ned til 100 meter. Ydermere er der 3 års garanti og mulighed for at skifte batterier. 


Hvorfor er et hundehalsbånd med lys en god ide?

Som vi kort nævnte i starten af artiklen, så er hundehalsbånd med lys en god ide, når du går ture i mørket eller når vejret er dårligt. Ligesom når vi kører bil eller cykler, så har vi lys på, så alle kan se os, og det øger dermed vores egen sikkerhed. Det samme gør sig gældende, når du går tur med din hund. 

Du påfører både dig selv, men i høj grad også din hund reflekser og lys, så I ses bedst muligt. Det er først og fremmest for jeres egen skyld, så I øger jeres egen sikkerhed, når I færdes rundt blandt bilister, cyklister eller andre fodgængere. Men selvom at den primære fordel er jeres, så kan et hundehalsbånd med lys eller andet også være belejligt for andre i trafikken. 

Udover at det selvfølgelig hjælper til, at de ikke overser jer, så gør det synligheden af jer meget bedre, og dine medmennesker får en meget bedre oplevelse også, når de f.eks. skal køre uden om dig. Det er ubehagelig for andre, hvis du pludselig dukker op som et chok for dem – også selvom de ikke er tæt på dig. Men opdager man pludselig en, som man ikke havde set det pågældende sted, bliver man forskrækket – og kan i værste tilfælde være skyld i en ulykke. 

Hundehalsbånd med lys – det skal du se efter

At købe det rette hundehalsbånd med lys til din bedste ven, er ikke nødvendigvis svært. Vi vil dog alligevel pointere et par punkter, som er værd at have i mente, når du skal på udkig efter det perfekte hundehalsbånd med lys. 

Størrelse 

Den helt klassiske og det allervigtigste er selvfølgelig størrelsen på dit hundehalsbånd med lys. Er det for småt, så strammer det om din hund – og det må det absolut ikke. Men det skal selvfølgelig heller ikke være for stort. Bruger du halsbåndet til at gå tur i, kan din hund nemt komme ud af det. Samtidig kan et for stort hundehalsbånd også øge chancen for, at din hund hænger fast i ting, når I er på gåture og der bliver snuset rundt omkring. 

Lys længde 

En anden ting der også kan være relevant at se efter – specielt hvis I går ture på veje, når det er mørkt, er lys længden. Hvis den kun lyser op lige omkring jer, så er det pludselig ikke meget sikkerhed, det giver jer på gåturen. Er det derimod til stier, hvor der primært går folk, så er den samme lys længde til din hundehalsbånd med lys ikke nødvendigt. Så undersøg, hvor meget og hvor godt dit halsbånd lyser op. Giver det ikke helt nok, kan du tilføje en hundelygte, så I bliver endnu tydeligere derude. 

Farve

Vi kender det næsten fra moden selv – men når vi nærmer os de mørke måneder, så er trenden helt automatisk også mørke farver, og det jo ikke rigtig en fordel for synligheden. Men derfor finder du også mange mørke farver, når det kommer til hundesele – for det er bare det, de fleste vil have. Men det er altså bare en sandhed, at lysere farver som orange, rød og lignende er gode for synligheden i de mørke måneder. Så har du mulighed for at vælge den type farver, så anbefaler vi, at du vælger sikkerhed over stil – hvert fald lige i disse tilfælde. 

Er hundehalsbånd med lys lovpligtig?

Nej, det er det ikke. Men vi anbefaler det på det kraftigste – både for din egen skyld og for dine med-trafikanter. Med et lys, der glimter eller lyser i mørket, så er du altså bare væsentligt tydeligere at spotte på afstand. Ved at gøre dig selv synlig på afstand undgår i flere uheld – først og fremmest, fordi du bliver set, men også fordi ingen bliver forskrækket, når de så endelig ser dig. Kommer man kørende på en mørk vej og opdager jer først til sidst, så kan chokket i værste tilfælde gør, at der sker en ulykke.

Tidligere artikelJapansk Spidshund – Lær racen at kende!
Næste artikelUgens Kæledyr – Ellie (Uge 31)
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her