Hundeforsikring

Hundeforsikring | Sikr din bedste ven med den rette forsikring

Man siger, at hunden er menneskets bedste ven – og hvis dette er sandt, hvem vil så ikke gøre alt for deres bedste ven? Forsikring er ikke altid en super spændende eller sjov samtale – dog er det nødvendigt! Specielt når vi snakker hundeforsikring.

Der findes mange forskellige former for forsikringer: alt fra en påkrævet ansvarsforsikring til en sygeforsikring, som kan hjælpe dig med at overkomme de helt store lægeregninger.

Forskellige former for hundeforsikring

Når man undersøger hundeforsikringer, så vil du hurtigt opdage, at der findes mange forskellige forsikringer. Nogle selskaber vælger at samle de forskellige forsikringer og andre tilbyder dem enkeltvis. Du kan også selv fra- eller tilvælge de forskellige ekstra forsikringer – det styrer du selv.

Men hvad er egentlig forskellen på alle disse forskellige former for forsikringer? Vi har prøvet at beskrive 5 af de mest klassiske typer hundeforsikringer. Det er muligt, at dit nuværende forsikringsselskab har lignende forsikringer – dog under andre navne. Derfor kan det altid være en god ide om snakke med din forsikring omkring det først.

Forskellige typer forsikring

Når du vælger forsikring, så skal du gøre det med omtanke. Det kan være en længere proces at udvælge den helt rigtige forsikring. Især når det gælder en hundeforsikring til din bedste ven.

Vi prøvet at hjælpe dig lidt på vej ved at samle de vigtigste informationer i forhold til din egen valgproces. Både informationer omkring de forskellige forsikringsudbydere, men også information, som kunne besvare nogle af de spørgsmål, du sidder med, når det gælder hundeforsikring.

Ansvarsforsikring

Selvom at du har en virkelig sød og velopdragen hund, så skal man stadig have den lovpligtige ansvarsforsikring. Du behøver ikke have en hundeforsikring første dag, du tager hvalpen med hjem. Dog siger hundeloven, at en ansvarsforsikring er påkrævet, inden din lille hund er fyldt 4 måneder.

En ansvarsforsikring dækker forskellige ting. Det kan variere lidt, i forhold til hvilke selskab man vælger. Men i store træk dækker en ansvarsforsikring, hvis din hund er skyld i uheld eller hvis hunden gør skade på andre hunde, mennesker eller folks ting.
Det kan f.eks. være, at din hund hopper op på en fremmede under en gåtur og ødelægger deres jakke.

Er det tilfældet, vil det være din ansvarsforsikring, som dækker dette. Det kan også være, hvis din hund, på den ene eller anden måde, er årsag til et trafikuheld.
Vær dog opmærksom på, hvis din hund kommer til at gøre skade på dig eller dine ting, så vil din ansvarsforsikring desværre ikke dække dette.

Nogle selskaber kræver, at du har en udvidet ansvarsforsikring, hvis du går til træning eller udstillinger med din hund. Dette er ofte, fordi hunden kommer til at omgås mange mennesker og deres hunde. Det er dog ikke alle forsikringsselskaber, som kræver dette.

Sygeforsikring

Hvis du tidligere har haft hund, så ved du, at dyrelægeregninger kan blive meget dyre – og meget hurtigt. Hvis man har en sygeforsikring, som en del af dine hundeforsikring, så kan det hjælpe med at dække store dele af den samlede regning fra dyrlægen. Det gælder, hvis din hund skulle blive syg eller komme til skade.
Med en sygeforsikring behøver du ikke bekymre dig om de uforudsete lægeregninger, eller om du har råd til at betale for din kære hunds behandling. De fleste sygeforsikringer både hjælper til behandling, og diverse undersøgelser.

I forhold til sygeforsikring er det meget vigtigt, at du undersøger dine forskellige muligheder, da sygeforsikringen kan variere meget fra selskab til selskab. Her mener vi specifikt, hvad den indeholder. Selvom det er fristende at vælge det billigste, så overvej altid, hvordan du er stillet, hvis din hund går hen og bliver syg eller kommer til skade. Det anbefaler vi, da ikke alle forsikringer nødvendigvis dækker alle sygdomme og skader.

Du skal også være klar over, at det er de færreste sygeforsikringer, som dækker skader og sygdomme, som din hund allerede har, når forsikringen bliver tegnet. Sagt på en anden måde: Det er vigtigt, at du får lavet en hundeforsikring med en sygeforsikring, mens din kære hund stadig er ung og ikke fejler noget. Der findes nogen krav til din hund, før den kan få en sygeforsikring. Dette kan variere fra selskab til selskab. Vi har alligevel prøvet at opstille nogle af de krav, vi har kunne finde.

Krav før din hund kan være egnet til sygeforsikring

  • Hunden skal minimum være 6 – 8 uger gammel
  • Hunden skal have en form for ID-Mærke (Chip eller tatovering)
  • Hunden skal have fået sine vacciner.
  • Nogle selskaber vil desuden også kræve en sundhedsattest.
    • Hvis hunden er over 5 år, vil de fleste kræve en sundhedsattest.
    • Eller hvis hunden er importeret fra udlandet (hunde fra Norge er undtaget)

Livsforsikring

De fleste mennesker kender til den klassiske livsforsikring, dog er den lidt anderledes, når vi snakker hundeforsikring. En livsforsikring tegnes normalt på en hund, i en ung alder, så hvis din hund skulle dø, så bliver der udbetalt en forsikringssum, der ca. svarer til prisen på en ny hvalp. Forsikringen kan for nogle føles nødvendig. Livsforsikringssummen er omtrent det samme som prisen på hunden, da du købte den. Det er dog muligt at sætte den højere, hvis din hunds værdi stiger.

Men hvordan kan en hunds værdi stige? Det kan f.eks. være, hvis din hund vinder konkurrencer, udstillinger eller får forskellige certificeringer. Dette vil gøre, at din hunds værdi vil stige i øjnene på forsikringsselskaberne, og derfor vil du kunne få en større livsforsikring.

Ulykkesforsikring

Mange aktive hunde kan nemt få forskellige skader, og så er det næsten lige meget, hvor sunde de er. Dette er en af grundene til, at man tegner en ulykkesforsikring i sin hundeforsikring. En ulykkesforsikring vil normalt dække de forskellige udgifter, som forekommer med skaderne.

Mange ejer af jagthunde bruger ulykkesforsikringer, da det er meget passende til jagt. De fleste jagtklubber anbefaler faktisk, at du har en ulykkesforsikring til hundene, da det kan være en udfordrende aktivitet. Mange mennesker bruger også ulykkesforsikring, når de har med brugshunde og gøre. Dette er mest for at sikre deres aktiver, altså hvis hunden kommer til skade eller har brug for genoptræning.

Det er vigtigt, at man ikke ser en ulykkesforsikring som en sygeforsikring, da disse to forsikringer sjældent dækkes sammen. På den måde slipper du for at blive overrasket, når din ulykkesforsikring ikke vil dække din hunds ledsygom – selvom den er kommet i forbindelse med en ulykke. Derfor bør du selv undersøge, hvad der dækkes og hvad der ikke dækkes af de forskellige forsikringer.

Forsikring på ledsygdomme er i mange tilfælde dækket under sygeforsikring, dog er der nogen selskaber, hvor dette ikke er tilfældet – så igen: altid undersøg det! Samtidig vil det give mening at få lavet en anden forsikring på leddene. Det anbefales ofte, da omkring halvdelen af alle hunde over 6 år, ender med en form for ledsygom.

  • Hofteleds-sygdom
  • Slidgigt
  • Osteochondrose

Med en sådan ulykkesforsikring vil du kunne få dækket omkostninger til både fysioterapi og hunde-kiropraktor. Genoptræning vil også blive dækket, hvis det er nødvendigt. Dette kan være en relevant og vigtig forsikring, hvis du har en hund, som er ved og være oppe i alderen, eller hvis der er tale om en jagthund. Priserne på denne forsikring varierer meget, men ligger normalt på 20-40 kr. pr. måned i forbindelse med en hundeforsikring.

Tandforsikring

Ligesom den ekstra forsikring imod ledsygdomme, så findes der også en speciel ekstra hundeforsikring, som omhandler hunden tænder. Mange mennesker tænker ikke nødvendigvis over hvor mange hunde, der faktisk har problemer med tænderne. Man antager, at lidt over halvdelen af alle hunde faktisk har tandproblemer på den ene eller anden måde. Og som du nok selv ved, fra dine egne tandlæge besøg, så kan det hurtigt blive en dyr omgang, hvis du ikke har en forsikring til at hjælpe med den store omkostning.
Med en tandforsikring bliver din hund dækket i følgende situationer.

  • Tandbyld
  • Karies
  • Tandbetændelse
  • Rodbehandling

5 Forskellige forsikringsselskaber

I næste afsnit også præsentere 5 forskellige forsikringer, som vi mener er værd og overveje, når du er igang med og overveje, hvilken hundeforsikring, der er den rigtige til dig og din behårede ven.

Agria dyreforsikring

Agria dyreforsikring har en masse forskellige forsikringer, som ikke kun gælder til hunde og katte. Argia har også forsikringer til andre dyr som gnavere, reptiler og endda fugle. Selve virksomheden fortæller meget omkring deres ønske at hjælpe dyrene til bedre sundhed og mere omsorg generelt. Dette ønske ses også tydeligt i selskabets samarbejdspartnere, som er alt fra dyrlæger til forskellige dyreorganisationer.

Men de er mere end blot en dyreforsikring. De hjælper også med at forbedre dyrenes liv generelt. Dette sker ved, at en del af virksomhedens præmieindtægt går til veterinærmedicinsk forskning. Det er ikke det eneste! De tilbyder dig, som kunde, 10%, hvis du er en del af dyrenes beskyttelse.

GF forsikring

Gf er en velkendt hunde- og kæledyrsforsikring. De har været etableret på det danske marked i mange år, så de har erfaring med mange forskellige situationer. GF har både forsikring til hunde såvel som til katte. Deres forsikring dækker store dele af dyrelægeregninger i tilfælde af sygdom eller ulykker. Forsikringen dækker også som en ansvarsforsikring, så skulle dit kæledyr gøre skade på andre eller andres ting, så er du dækket.

GF er en kundeejet virksomhed, så hvis du bliver kunde hos GF, har du en stemme i virksomheden. Priserne hos GF er også meget fornuftige. Vælger du at have flere forskellige forsikringer hos dem, så bliver du tilbudt 10% i samlerabat.

Tryg

Tryg er det næststørste skadeforsikringselskab i Danmark med en markedsandel på lidt over 20%. Tryg går rigtig meget op i at skabe tryghed for deres kunder, som sker igennem rådgivning og tilstedeværele.
Alt dette er med til at sikre dem meget loyale kunder i forhold til mange af deres konkurrenter. Hvis du allerede nu har en forsikring hos Tryg, så kan du nemt lave en ekstra hundeforsikring, og endda få 10% på dette.

Dyrekassen

Dyrekassen er et forsikringselvskab, som siden 2003 har hjulpet både hunde og katte, igennem utallige dyrelægebesøg. Dyrekassen tilbyder ikke kun ansvarsforsikring til din hund, men også ting, som livsforsikring, sygeforsikring og tandforsikring.
Dyrekassen prioritere menneskets bedste ven, ligeså højt som mennesket selv. Derudover prøver de også, at tilpasse deres forskellige forsikringer til den enkelte kundes behov og ønsker.

Noget dyrekassen er meget stolte af deres medarbejdere. Ikke nok med, at deres medarbejdere kan og vil rådgive dig til det optimale valg, så har deres medarbejdere også en utrolig stor kærlighed for at passe på dyrene.
Så hvis du ønsker en forsikring, som ikke kun fokuserer på dig, men også hvad der er bedst for din hund, så bør du læse op på en hundeforsikring hos Dyrekassen.

Top Danmark

Top Danmark er en klassisk dansk virksomhed. Selskabet startede tilbage i 1898, hvor de dengang tilbød ulykkesforsikringer til arbejdsgiverne. Igennem deres lange levetid, har de videreudviklet sig til at være et af de største forsikringselskaber i Danmark.
Med denne udvikling har virksomheden også udbredt deres sortiment af forsikringer, som nu inkluderer hundeforsikringer, til alle dem som ønsker det. De er udbydere af forskellige typer forsikring, så hvad end det kun er den basale ansvarforsikring, eller om du ønsker en udvidet hundeforsikring? Så kan Top Danmark hjælpe dig.

Hvis du leder efter et forsikringselskab, som vil dig det bedste, og som har flere 100 års erfaring, så kunne Top Danmark være det rigtige valg for dig – de er i hvert fald altid klar til at tage en dialog med dig og se, hvor de kan hjælpe. Hvis du samler dine forsikringer hos Top Danmark kan du få 15 % rabat.

Virker min hundforsikring, hvis andre passer min hund?

Som udgangspunkt dækker din hundeforsikring aldrig skader på ejer og ejers besiddelse. På sammen måde gælder forsikringer heller ikke, hvis andre passer din hund, hvis du er på rejse eller lignende. Så har dine søde venner valgt at passe din hund, imens du er på ferie, så har de på den måde også givet accept til at overtage risikoen ved at have en hund.
Selvom at der opstår et uheld under dine venners pasning af din hund, så skal du anmelde det til din hundeforsikring hurtigst muligt.

Hvornår bør jeg få en hundeforsikring?

Det nemme svar er: inden for hundens første 4 måneder! Der siger lovkravet i hvert fald, at du bør have fået en ansvarsforsikring. Men i forhold til resten af de mange forsikringer, som er mulige i forbindelse med din hundeforsikring, så er det et spørgsmål, kun du kan svare på. Mange vil dog mene, at det giver mening at tegne de fleste forsikringer på samme tid.

Selvom at en hvalp ikke nødvendigvis har brug for en udvidet sygeforsikring, der gælder ledsygdomme, så kan det faktisk være billigere, og tegne forsikringen med det samme, i stedet for når hunden er kommet op i alderen, hvor dette vil være relevant. Men dette er noget, du selv kan snakke med de forskellige forsikringsselskaber omkring.

Kan alle hunde få en forsikring?

Alle hunde i Danmark kan blive forsikret. Det eneste krav er blot, at man har styr på sine papirer. Når du køber en hund, får du nogle oplysninger. Dette kan være informationer omkring stamtavle og hundens helbred. Ikke nok med, at alle hunde faktisk kan få en forsikring, så er det også et lovkrav, at alle hunde i Danmark har en ansvarsforsikring. Dette gik vi i dybden med tidligere.
Den eneste undtagelse, vi har kunne finde, er, hvis du ejer en af hunderacerne, som i princippet er ulovlige i Danmark.

  • Pitbull terrier
  • Tosa inu
  • Amerikansk staffordshire terrier
  • Fila brasileiro
  • Dogo argentino
  • Amerikansk bulldog
  • Boerboel
  • Kangal
  • Centralasiatisk ovtcharka
  • Kaukasisk ovtcharka
  • Sydrussisk ovtcharka
  • Tornjak
  • Sarplaninac

Hvis du ejer en af disse hunde, og du have haft din kære hund før den 17. marts 2010, så kan du stå i et problem, da de fleste forsikringsselskaber ikke vil tegne forsikringer på de ulovlige hunde længere. Dog antages det, at det ikke er et stort problem længere, da denne lov er 12 år gammel, og der findes derfor ikke mange af disse racer tilbage i Danmark.

Kan jeg lave ændringer i min forsikring?

Ligesom i så mange andre forsikringer, så kan du også lave visse ændringer i din hundeforsikring, dog varierer det fra selskab til selskab.
Nogle mindre ændringer kan laves ved blot at kontakte dit forsikringsselskab, imens andre ændringer kun kan laves ved hovedforfald (En gang om året). Så hvis du vil lave ændringer i forhold til din hundeforsikring, så skal du blot kontakte din forsikring og høre om mulighederne.

Kommunikation med din forsikring

De fleste personer, som læser denne artikel, har nok en form for forsikring. Om det er en bilforsikring, en helt normal indboforsikring eller noget tredje, så har du nok et forsikringsselskab, som allerede har en form for hundeforsikring. Det kan altid betale sig at prøve og høre dit nuværende forsikringsselskab, hvilke former for hundeforsikring de har, og om der er mulighed for at tilkøbe eller fravælge forskellige elementer af forsikringen for at skabe det perfekte valg til dig.

Hvorfor skal du have en hundeforsikring?

Jamen det er faktisk utroligt simpelt. Du skal have en hundeforsikring, det siger loven. Okay, hvis man vil gå lidt mere dybden, så siger loven, at du skal have en ansvarsforsikring til sin hund. Altså en hundeforsikring, som dækker, hvis din hund gør nogen skade på andre mennesker eller deres ejendom.
Alt udover denne såkaldte ansvarsforsikring er faktisk totalt valgfrit, men det kan selvfølgelig være en god ide at benytte sig af disse andre tillægsforsikringer, da de både sikrer dig økonomisk, men også sikrer, at du kan få behandling eller medicin til din hund – uden og skulle igennem den helt store lægeregning. Men når alt kommer til alt, så er det et spørgsmål omkring, hvor meget du vil ofre for at sikre dig selv og din hund.

Hvad får du ud af en hundeforsikring?

Når du tegner en hundeforsikring, så er spørgsmålet ofte, hvor stor en hundeforsikring man laver. De fleste hundeejere kan på den ene eller anden måde blive enige om, at det er vigtigt, at ens hund har det godt. Tegner du en god hundeforsikring med både syge- og ulykkesforsikring, så er du ihverfald sikker på, at du kan tilbyde din bedste ven alt, hvad de kunne få brug for i forhold til sygdom og ulykke.
Så det korte svar til “Hvad får du ud af en hundeforsikring?”. Du får en sikkerhed – både økonomisk og ift. tryghed. Da du ved, din hund er forsikret og alt derfor nok skal gå godt.

Hvor meget koster det og have hund?

Der er selvfølgelig ikke et præcist tal for, hvor meget det koster at have hund. Men de kloge mennesker hos Dyreverdenen.dk har prøvet at lave et estimat og på baggrund af deres estimat, har de konkluderet, at det koster omkring 97.000 kr. at have en hund i løbet af hele hundens levetid.
Dette er selvfølgelig ikke nødvendigvis det samme for dig og din hund, da både race og levemåde spiller store roller i forhold til den samlede pris.

Alle disse samlede priser er lavet ved og tage samtlige omkostninger, der er i forbindelse med at have en hund. Det er alt fra dyrlæge besøg, hundemad, de forskellige hundeforsikringer og endda hundepension i tilfælde af, at du skal ud at rejse.
Så med andre ord, du kan selv være med til at bestemme, hvor meget det koster at have en hund, dog er der estimater, som siger, det ikke er så billigt, når alt kommer til stykket.

Dyreforsikring eller almindelig forsikring?

Der findes utrolig mange forskellige forsikringsselskaber og de fleste af dem tilbyder oftest en hundeforsikring. Det kan dog være en fordel at vælge et af de forsikringsselskaber, som er specialiseret i hundeforsikringer eller dyreforsikringer – som Dyrekassen. Selvfølgelig er dette ikke et krav, da mange forsikringsselskaber er blevet bedre til at justere deres hundeforsikringer, specielt til hundeejerens behov.

Mange ejere kigger kun på prisen, når de vælger hvilken hundeforsikring, de skal have, men det mener vi ikke altid, er det rigtige valg. Vi anbefaler, at du læser alle vilkårene grundigt igennem, så du er helt sikker på hvilke ting, der bliver dækket og hvilke ting, der ikke bliver dækket. En anden faktorer, som mange forsikringer arbejder med, er, om forsikringen gælder hele din hunds liv eller om forsikringen ophører, når hunden når en bestemt alder.

Nogle forsikringer gælder nemlig kun, når hunden er yngre og stopper f.eks., når din hund fylder 10 år. Dette kan umiddelbart lyde fint, men husk på, at de fleste hunde, som får problemer med helbredet eller tænderne, først får problemer, når de er ældre.

Vores bedste råd

Lad vær med og vente, selvom at det ikke er påkrævet, at have en ansvarsforsikring fra dag et af, så anbefaler vi at du hurtigt anskaffer sig en, da en lille hvalp ikke nødvendigvis har totalt kontrol over sig selv, eller sine handlinger.
Derfor kan der nemt opstå en masse problemer, hvis du ikke har styr på ansvarsforsikringen. Et eksempel fra min egen hverdag er, at min egen lille hvalp valgte at grave lidt for dybt, og fik fat i nogle ledninger, som ikke gjorde min nabo helt glad. Selvfølgelig sker det ikke for alle, men der er ingen grund til at tage en risiko. Moralen i historien er: ikke gør som mig.

Vi anbefaler også, at du tegner en sygeforsikring på sin kære hund – gerne mens hunden stadig er hvalp. Dette plejer nemlig at være billigere end at vente. Men vi ser ingen grund til at vente med få en sygeforsikring, som dækker de mest almindelige ting. Med alderen kan du selv tage stilling til, om du mener, at der er behov for ekstra forsikringstilkøb eller om det er nok med den forsikring, du har tegnet.

3 råd til dig, der overvejer en hundeforsikring!

  • Ikke vent! Sørg for, at du har styr på dine forsikringer, før der kommer nogle sygdomme eller uheld.
  • Ikke tænk med tegnebogen. Alle ved, at forsikringer koster mange penge og man vil selvfølgelig gerne spare, hvor man kan. Vi anbefaler flot, at du undersøge, hvad det dækker, inden du vælger det billigste.
  • Undersøg dine muligheder. Der findes en masse gode muligheder til hundeforsikringer. Så do you research, inden du beslutter dig!

Kilder:

https://www.topdanmark.dk/forsikringer/hundeforsikring/
https://tryg.dk/hundeforsikring
https://www.agria.dk/hund/hundeforsikring/
https://www.gfforsikring.dk/vores-forsikringer/oevrige-forsikringer/gf-kaeledyrsforsikring/gf-hundeforsikring
https://dyrekassen.dk/hundeforsikring/forsikringer

FAQ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger