Hundemåtte | Sådan gør du rengøringen lettere!

En hundemåtte kan for mange være et must! Og af gode grunde, for det kan spare os en masse rengøring – og hvem vil ikke gerne slippe for ekstra rengøring? Den rette hundemåtte er altså perfekt til dig, der går op i renlighed og samtidig gerne vil give din hund den maksimale komfort – lige meget hvad formålet er med hundemåtten. 

Hvad er en hundemåtte?

Ja, hvad er en hundemåtte egentlig? For der findes efterhånden en del hundeting derude, som kan minde lidt om hinanden. Men hundemåtte, hundetæppe, hundepude – you name it, det er ikke det samme. Selvom vi erkender, at når du googler, så kan det samme poppe op ved det alle 3, så er det vidt forskellige ting og dækker vidt forskellige behov – i hvert fald hvis du spørger os.

For os er en hundemåtte blot en måtte, som de dørmåtter vi har derhjemme. Vores dørmåtter derhjemme er til at minimere snavs og skidt, inden vi går ind i et hjem. Princippet er nogenlunde det samme, når det kommer til en hundemåtte. Hundemåtten er til for at minimere rengøring. Det kan f.eks. være en hundemåtte til bilen, så I undgår hundehår over det hele. Det gør, at du ikke behøver at støvsuge, hver gang din hund har været med.

Det kan også være en hundemåtte, der er til hjælp, efter din hund har været i bad. Med en hundemåtte har du et sted, hvor din hund kan stå, uden at der er vand alle vegne. Det samme gør sig gældende, hvis du har en hund, der døjer med inkontinens (som kan skyldes flere årsager). Tilfælles for brugen af hundemåtte, ligegyldigt scenariet, er, at de alle bidrager til et renere hjem og dermed mindre rengøring – og selvfølgelig en god komfort for din hund.

Hvem kan benytte sig af en hundemåtte?

Der er ingen regler for, hvem der kan benytte sig af en hundemåtte. De fleste vælger dog at købe en hundemåtte, fordi de har en speciel funktion i tankerne, som din hundemåtte kan hjælpe dig mod.

Det kan f.eks. være i forbindelse med inkontinens, mindre rengøring af f.eks. bilen eller hvis I mangler et sted, hvor din hund kan stå efter et bad. Til ovenstående scenarier kan det være en fordel med en hundemåtte. Mangler du derimod et sted, hvor din hund kan ligge og slappe af, så anbefaler vi en hundeseng, et hundetæppe eller en hundepude. Disse er væsentligt blødere og meget mere komfortable end bare en hundemåtte.

Men kort sagt, så er der ingen regler for, hvem der kan benytte sig af en hundemåtte.

Hvad skal jeg se efter, når jeg skal købe en hundemåtte?

At købe en hundemåtte er selvfølgelig ikke den helt store videnskab. Men der er jo altid nogle ting, du kan se efter for at få det helt perfekte match derhjem til. Vi hjælper dig på vej!

Dit behov

Først og fremmest er det en god ide at finde ud af, hvad din hundemåtte skal bruges til? Skal den bruges til efter bad? Så er det en fordel, at den kan absorbere en del vand. Er den til bilen? Så må den gerne være af et komfortabelt materiale, som efterfølgende også er nemt at rengøre. Det kan også være, at din hund bøvler med inkontinens, og så skal det igen være en hundemåtte, der er lavet til det og som kan absorbere, hvis uheldet er ude i løbet af natten ellers mens din hund sover.

Størrelse

Størrelsen er selvfølgelig også alfa omega, når der skal shoppes hundemåtte. Er den for stor? Så gør det nødvendigvis ikke meget, med mindre det er til bilen. Er du på udkig efter en hundemåtte til din bil, så kan det være problematisk, hvis du får en, der er for stor – for ja, så passer den ikke ind i bilen.

Men ellers er det vigtigste blot, at din hundemåtte ikke er for lille. Det er ikke rart for din hund at være på en hundemåtte, der er for lille og samtidig kan du risikere, at hundemåtten ikke opfylder det behov og den funktion, som du oprindeligt købte den til.

Materiale

Materialet på din hundemåtte kan være afgørende for, om hundemåtten virker optimalt. Har du f.eks. købt en hundemåtte, der skal absorbere vand efter et bad, eller hvis din hund døjer med inkontinens, så er det ret væsentligt, at hundemåtten kan suge det. Ellers kunne du lige så godt have købt et almindelige hundetæppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger