Hundefoder til store racer | 5 varianter til din hund

0
406

Opdateret den 19/05/2022

I denne artikel har vi samlet en håndfuld af det bedste hundefoder til store racer – for ja, der er forskel på typer af foder og sommetider er det bedste valg, for dig, hundefoder, der er lavet til store racer. Men hvorfor er det sådan? Og skal de ikke bare have lidt ekstra af det andet, så det går op med det, de forbrænder på en dag? Sommetider jo. Men vores hunde er forskellige og har ofte forskellige behov, så for nogle er det ikke altid den rette næring med blot “almindelig” hundefoder. Men vi har gjort det nemt for dig – for i denne artikel kan du som sagt finde det bedste hundefoder til store racer. Samtidig giver vi dig lidt svar med på vejen, hvis du sidder og tænker: “Hvorfor er det helt præcist, at min hund skal hundefoder, der er specielt til store hunde?” Du finder det hele i denne artikel.

5 af de bedste hundefoder til store racer

Royal Canin Maxi Adult

Dette er favoritten! Der er blevet taget hensyn til alt det, der bør være i foderet, når det kommer til hundefoder til store racer. Fokusset i dette foder er på din hunds led. Sammensætninger er derfor lavet således, at den sørger for, at din hund får alt det, den har brug for til nogle sunde, raske led.

De har samtidig tilpasset foderpille størrelsen og sørget for en høj fordøjelighed, så din hund er glad og tilfreds. Så har du en stor race og vil du gerne have en glad og tilfreds hund – her er dit svar. Dette foder får desuden 4,6 stjerne på Google ud af et hav af anmeldelser.


Happy Dog Adult Maxi 

Er din hund over 26 kg? Så er dette endnu en favorit blandt hundeejere med store racer. Den ligger, ligesom ovenstående, i toppen, når det kommer til online anmeldelser. Den vinder især point på sit indhold.

Du finder nemlig både New Zealand muslinger, Omega 3 og 6 og så er der ikke tilsat noget sukker. Opskriften er desuden en hvedefri opskrift, så det gør foderet endnu mere fordøjelig. En perfekt opskrift til en glad og stor hund.


Essential The Beginning

Dette hundefoder er til hvalpen, der er af en stor race og har brug for det helt rette til en sund vækst. Så har du en hvalp, der som voksen kommer til at veje mere end +15 kg? Så bør du læse med her engang!

Indholdet består af kylling, and, laks, ørred og æg. Det er lavet med fokus på at hjælpe din hvalp igennem vækstfasen, som er uundgåelig og sørge for, at den får al det rette næring, så du har en glad og aktiv hvalp, der har overskud til masser af leg.


Carnilove Laks og Kalkun til hvalpe

Endnu en slags hvalpefoder til din bedste ven. For din hvalps vækst er nemlig alfa omega for en god start på livet. Dette hvalpefoder er til hvalpen, der er maks 12 måneder. Smagen er laks, som er en favorit blandt mange, og så er det med letfordøjelige proteiner og en masse Omega 3, som sørger for, at din hvalp får en sund og smuk pels.

Det indeholder desuden også B3 og B6 vitaminer, som bidrager til en god muskeltonus og generelt bare en sund vækst. Så elsker din lille ven laks og er under 12 måneder – så har du her et godt bud på det perfekte foder!


Select Gold Complete Maxi Chicken & Turkey Adult 

Hundefoder til store racer med en slutvægt på over 25 kg. Select Gold er lavet ud fra formularen “Premium Health Formula”. Den kombinerer et lækkert indhold med det helt rigtige, så der er fokus på din hunds brusk og led.

Smagen er desuden med kylling og kalkun – en stor favorit blandt flere hunde. Det anbefales, at du giver dette til din hund, fra den er 15-24 måneder gammel.


Hvorfor vælge hundefoder til store racer?

Der kan være flere grunde til, hvorfor du skal vælge hundefoder til store racer. For alle hunde er forskellige, også hvis de er samme race, og har derfor ofte brug for forskellige ting, når det kommer til næring. Har du en stor race, så er chancerne for, at hundefoder til store hunde er et godt valg, ret store. Men der er altid forskel på hunde og deres behov.

En af grundene til, at hundefoder til store hunde anbefales, skyldes blandt andet hundens muskuloskeletale system. Da det netop belastes yderligere, når din hund vokser, og når den er af en større racer, så er der chancer for, at din hunds led belastes yderligere. Den rette mængde næring i hundefoderet hjælper til, at din hund får det, den har brug for og dermed mindsker belastningen i dens led.

Er der nogen forskel på hundefoder til store racer og til små?

Store hunderacer går gennem en intens vækstperiode allerede fra de er hvalpe af. Sammenligner du det med mennesker, så kan der sagtens gå 16 år, før vi er færdigudviklet og bare ikke bliver højere. Ved hunde er det anderledes. På under 2 år er din hund færdigudviklet. Det er altså en vækstkurve, der går stærkt.

I værste tilfælde kan din hund ende med knoglelidelser, hvis den ikke får den rette næring under sin vækst. Derfor finder du ofte glukosamin og chondroitin i hundefoder til store racer. Det er naturligt stof, som oftest ses i foder til dyr generelt og derfor også til hunde. Det er et stof, der bidrager til en naturlig pleje af både knogler, led og brusk hos din hund.

Er der, jeg skal være opmærksom på ift.hundefoder til store racer?

Da hunde netop er forskellige, så er det måske ikke den perfekte løsning for dig at vælge hundefoder til store racer, bare fordi det er hundefoder til store racer. Der kan være flere faktorer, der spiller ind, når det kommer til at finde det perfekte hundefoder til din hund. Oftest spiller din hunds velvære også en rolle.

Har den f.eks. allergi? Så er fokusset på den del. Er den overvægtig? Så er det foder til din hund, der hjælper den med at tabe vægt, som kan være ideelt. Bøvler den med allergi og kløe? Så er det hundefoder, der hjælper med dette problem, som er din løsning. Der kan være flere faktorer, der spiller ind og som du skal have med i dine overvejelser, når det kommer til valg af foder til din hund.

En ting, der heller ikke må tages fejl af, er, at hunde af store racer betyder ikke nødvendigvis en høj aktivitet. Så bare fordi du har en hund, der er af en stor race, så skal den ikke nødvendigvis have foder, der er lavet til hunde med høj aktivitet. Har du dog en stor race OG en aktiv hund, så er det selvfølgelig oplagt. Men det er blot vigtigt at understrege, at de to ikke altid hænger sammen.

Foder til en aktiv hund indeholder andre ingredienser end hundefoder til en stor race. Foder til en stor race har nemlig fokus på din hunds led, hvor hundefoder til en aktiv hund har fokus på, at din hund får det rette energiindhold.

Tidligere artikelUgens Kæledyr – Levis (Uge 15)
Næste artikelRottweiler – Lær racen at kende!
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her