Hundefoder til store racer | Derfor er det vigtigt, at du vælger det rette!

Vores hunde er forskellige og har ofte forskellige behov, så for nogle er det ikke altid nok med blot “almindelig” hundefoder, men . I denne artikel vil vi prøve at besvare de spørgsmål, du måtte have. F.eks: “Hvorfor er det helt præcist, at min hund skal hundefoder, der er specielt til store hunde?”. Du finder det hele i denne artikel.

Hvorfor vælge hundefoder til store racer?

Der kan være flere grunde til, hvorfor du skal vælge hundefoder til store racer. Det skyldes blandt andet, at alle hunde er forskellige – selv hvis de er af samme race. Til trods for at de er samme race, så har de brug for forskellige ting, når det kommer til næring. Har du en stor race, så er chancen for, at hundefoder til store hunde er et godt valg for dig – ret stor, for der er næsten altid forskel på hunde og deres behov.

En af grundene til, at hundefoder til store hunde anbefales, skyldes blandt andet hundens muskuloskeletale system. Da det netop belastes yderligere, når din hund vokser, og når den er af en større racer, så er der chancer for, at din hunds led belastes yderligere. Den rette mængde næring i hundefoderet hjælper til, at din hund får det, den har brug for og dermed mindsker belastningen i dens led.

Er der nogen forskel på hundefoder til store racer og til små?

Store hunderacer går gennem en intens vækstperiode allerede fra de er hvalpe af. Sammenligner du det med mennesker, så kan der sagtens gå 16 år, før vi er færdigudviklet og bare ikke bliver højere. Ved hunde er det anderledes. På under 2 år er din hund færdigudviklet. Det er altså en vækstkurve, der går stærkt.

I værste tilfælde kan din hund ende med knoglelidelser, hvis den ikke får den rette næring under sin vækst. Derfor finder du ofte glukosamin og chondroitin i hundefoder til store racer. Det er naturligt stof, som oftest ses i foder til dyr generelt og derfor også til hunde. Det er et stof, der bidrager til en naturlig pleje af både knogler, led og brusk hos din hund.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på ift. hundefoder til store racer?

Da hunde netop er forskellige, så er det måske ikke den perfekte løsning for dig at vælge hundefoder til store racer, bare fordi det er hundefoder til store racer. Der kan være flere faktorer, der spiller ind, når det kommer til at finde det perfekte hundefoder til din hund. Oftest spiller din hunds velvære også en rolle.

Har den f.eks. allergi? Så er fokusset på den del. Er den overvægtig? Så er det foder til din hund, der hjælper den med at tabe vægt, som kan være ideelt. Bøvler den med allergi og kløe? Så er det hundefoder, der hjælper med dette problem, som er din løsning. Der kan være flere faktorer, der spiller ind og som du skal have med i dine overvejelser, når det kommer til valg af foder til din hund.

En ting, der heller ikke må tages fejl af, er, at hunde af store racer betyder ikke nødvendigvis en høj aktivitet. Så bare fordi du har en hund, der er af en stor race, så skal den ikke nødvendigvis have foder, der er lavet til hunde med høj aktivitet. Har du dog en stor race OG en aktiv hund, så er det selvfølgelig oplagt. Men det er blot vigtigt at understrege, at de to ikke altid hænger sammen.

Foder til en aktiv hund indeholder andre ingredienser end hundefoder til en stor race. Foder til en stor race har nemlig fokus på din hunds led, hvor hundefoder til en aktiv hund har fokus på, at din hund får det rette energiindhold.

FAQ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger