Ugens Kæledyr – Levis (Uge 15)

Navn på dig: Renate Jeannie Gjerløv
Navn på dit kæledyr: LEVIS – just in time –
Kælenavn: Levis’n
Alder: 5 mndr. Født 04.11.2021
Køn: Han
Race: Miniatyre american Sheperd

Hvornår fik I ham?
Vi hentet han 02.januar 2022 i Levanger, Norge.

Er der en speciel betydning bag hans navn?
Det var rett og slett barna, som fikk velge denne gangen, tenåringen i huset var fast bestemt på Levis. Vår forrige hun hadde også navn på L og han kledde bare navnet så himla godt!

Er der en historie bag hvorfor i fik ham?
For å gjøre en lang historie kort, så har jeg har vokst opp med hunder, og alltid hatt mange dyr rundt meg. Mannen min og jeg hadde også en rottweiler i førsten av forholdet vårt, men så ble jeg gravid med barn nr.2 og ble veldig syk. Jeg har ønsket meg hund igjen helt siden det, men jeg har vært altfor dårlig til å skaffe meg mer mer ansvar. Det har vært en stor sorg uten hund de årene, men med 2 barn og så dårlig helse, sa fornuften at det ikke var riktig tidspunkt.

Men jeg sa hele tiden at når barna blir større og jeg bedre, så blir det hund igjen. Derfor var også valget av rase og rett hund ekstremt viktig. og vi kunne ikke matchet bedre! Han har allerede gjort så mye for meg på så kort tid.

Han er med meg ut i naturen, ligger ved siden av meg når jeg er syk, han holder meg med selskap hele dagen mens barna er borte og mannen på jobb. Vi har en fantastik fin hverdag sammen og jeg elsker hvert sekund. han er absolutt familiens hund, men min største drøm.

Var der en speciel grund til, at det blev netop ham?
Vi har vært på jakt etter riktig hund lenge, kriteriene var ganske mange og hver gang jeg vurderte raser, falt jeg tilbake på at dette måtte være rett rase for meg og vår familie. Det var svært viktig for meg, at rasen var en god match til vårt liv og hverdag.

Når vi endelig tok valget på rasen, begynte letingen etter rett hund og riktige oppdrettere. Vi var i kontakt med mange og fikk muligheten til å velge mellom flere, men følelsen var ikke helt 100%. På julaften kveld, på hytta på Trysil, tikket det inn en melding og hjertet mitt hoppet over et slag når jeg fikk bilde! Jeg visste at det var han vi skulle ha!

Det var 6 valper, men det var bare Levis for meg! Helga etter dro vi til Levanger for å hilse på eiere, mor, far, søsken og vår Levis! Det var ingen tvil!

Hvad slags temperament har han?
Fantastisk! Han er snill, glad, ekstremt lydig og lettlært, kontaktsøkende og har en vanvittig stor personlighet.

Hvad elsker han?
Han elsker kos og vil være med på absolutt alt! Han interesserer seg for alt vi gjør , men det beste han vet er definitvt å løpe rundt løs med en ball eller leke i munnen mens barna prøver å få tak i han!! Det blir han aldri lei! Han elsker også å leke med alle sine hundevenner og kompisene i gata! han elsker også å legge seg for natten, (ja han får sove i sengen vår!) Elsker spesielt å ligge mellom mannen min og meg.

Hvad er hans yndlingsmad?
Han elsker Mango, kjøttboller og laks/ørret

Hvad er hans bedste sider?
Han er så kontaktsøkende og god, med både store og små. han er utrolig trygg, og lettlært.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Det er å gå med han løs i skog, mark og ved sjøen – bare vi!

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
Ved sjøen. Vi elsker vannet begge to.

Kan han nogle tricks?
Han har allerede lært seg sitt, ligg, rulle rundt, gi labb, high five, bli, senga, buret og 8tall. Gleder meg til å lære han mer.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Ja, han vil ikke ha på sele eller bånd. Vi har gjort alt vi kan for at dette skal være en bra opplevelse og at han skal forbinne det med noe gøy, men han gjør seg så stakkaslig, henger med hodet, ører , halen og syter vanvittig når han må ta på bånd, helt til han kommer ut av døra!

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr:
Første gang mannen min og jeg skulle gå med Levis i byen/sentrum; det gikk over all forventing, han gikk pent i bånd, var trygg og glad hele turen.. Så kom vi ned til brygga og der setter han seg akutt ned og bæsjer foran alle som satt å spiste. Og det var skikkelig gjørme, umulig å ta opp i pose. Jeg holdt på å le meg i hjel og mannen ble dritflau!! Haha

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Så klart når vi hentet han og kjørte hjemover, men det aller største var definitivt å komme hjem til barna våre! Første møte med de og Levis er noe vi aldri kommer til å glemme, det var gledesgråt, latter og kjærlighet ved første blikk!

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Han er stadig å henter noe han ikke skal, og løper avgårde med det som om det skulle vært et trofe!! Han plager også katten vår Nila ganske mange ganger om dagen.

Hvem er hans bedste ven?
Ellie (sheltie) min søsters hund, og nabokompisen Lucas (border collie)

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Utenom barna og mannen, er han min største drøm. Virkelig. Han har overgått alle mine forventinger og jeg elsker hver dag med han! han gir meg så mye glede, selskap og kjærlighet. Den følelsen av å mestre noe igjen, se utviklingen hans og ikke minst det båndet vi har oss i mellom, er mer enn jeg drømte om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger