Hundefoder til aktive hunde | Vores 5 favoritter!

0
540

Opdateret den 19/05/2022

Som vi tit understreger, så er hunde forskellige og derfor er det også forskelligt hvilken type foder, der passer bedst til lige netop din hund. Har du en hund, der af natur er meget aktiv og har brug for masser af aktivitet? Så er hundefoder til aktive hunde oplagt for jer! Det kan også være, at jeres livsstil blot gør, at I er aktive sammen og derfor har brug for foder, der passer jeres livsstil. Men vi har i samme omgang gjort det nemt for dig og samlet 5 typer hundefoder til aktive hunde, som har fået rigtig god anmeldelser af andre hundeejere.

5 bedste hundefoder til aktive hunde

First Buddy High Energy 

Dette er en favorit blandt flere – og den får tæt på 5 stjerner alle vegne online. Foderet er perfekt til aktive hunde, der dyrker jagt, agility eller andet sport, der tager på energien. Indholdet er glutenfrit, smager af and og kanin (favorit blandt mange hunde) og så kommer 83% procenterne i foderet altså fra kød. Det betyder både en god smag og masser af energi til din bedste ven. Endnu bedre er, at foderet indeholder masse glucosamin og omega 3, som er godt for led og pels – perfekt til en aktiv hund! Posen indeholder 7 kg. 


Sportsman’s Pride Professional Energy Formula 

Endnu en type hundefoder til aktive hunde, som ligger i den høje ende af de gode karakter. Foderet er lavet til voksne hunde, som er rigtige aktive. Det afspejler sig i foderet, da de har et højt indhold af både fedt og proteiner. På den måde kan din hund bevare dens energiniveau og samtidig bevare dens fysiske gode form. Foderet har også andre fordele som smagen af kylling, masser af Omega 3 og ingen kornprodukter. Posen indeholder 15 kg.


Essential Stamina

Essential har selvfølgelig også hundefoder, der er tilpasset aktive hunde. Smagen er med kylling og indeholder blandt andet også laks, and, ørred og æg. Ønsker du blot at bruge foderet for en periode, så kan du også det! Foderet er desuden lavet ud fra BOF princippet, som sørger for, at din hund holder et stabilt blodsukker hele tiden. Du kan få Essential Stamina i forskellige kg indhold,


Acana Sport & Agility

Dette foder er til dig, der har en sportshund – som har brug for masser af energi. Protein og fedtet kommer primært fra animalske kilder, som din hund vil elske – da det stammer helt tilbage fra deres naturlige instinkter, da de levede frit. Posen indeholder 11,4 kg.


Eukanuba Adult Working & Endurance

Dette hundefoder har flere funktioner. Udover at være oplagt til hunde, der er aktive og dermed har brug for mere energi, så de kan holde til det. Dette foder er også oplagt til gravide og diegivende hunhunde. Der er altså taget hensyn til det hele: Masser af Omega 3 og 6, som bidrager til en sund hud og pels og samtidig er foderpillerne specialformet, så de faktisk hjælper med at holde din hunds tænder sunde. Posen indeholder 15 kg.


Hvorfor er hundefoder til aktive hunde en god ide?

Forskellen på, hvorfor hunde har brug for specific hundefoder, hvis de er aktive, er ikke meget anderledes, end hvis det var et aktivt menneske, der var tale om. Når hunde er aktive i deres hverdag – hvad end det er i form af lange gåture, jagt, intens træning eller andet, så skal der mere benzin til, så de har energi nok.

Mange vil måske tro, at det er nok blot at give hunden lidt ekstra af det foder, den allerede får. Det er det dog ikke altid, da indholdet der er tilpasset en hund med et almindeligt aktivitetsniveau og fordobler du derfor bare op, så vil den få ekstra af ting, den slet ikke har brug for. Derfor er der lavet hundefoder til aktive hunde, som har et tilpasset indhold. Det indeholder de rette mængder af det hele, så din hund stadig får det, den skal have

En fin sammenligning er igen mennesket. Hvis vi er ekstra aktive f.eks. på grund af træning til et marathon. Så dur det heller ikke, at vi øger vores indhold af mad i form af de forkerte ting. Her er der specifikke ting, som øger vores energiniveau, så vi ikke går sukkerkolde og døde under træningen eller efter.

Med den rette indtagelse af mad, så har vi både energien til at gennemføre træningen og samtidig have energi i morgen. Det samme er gældende for din hund. Så derfor er hundefoder til aktive hunde ret vigtigt, hvis du netop er aktiv med din hund.

Men hvad er helt præcist en aktiv hund? Og hvad definerer, om min hund hører til den gruppe, der skal have hundefoder til aktive hunde? Det kommer vi nærmere ind på i næste afsnit.

Hvad betegner en hund som aktiv?

For ja, hvad kategoriserer egentlig en hund som aktiv? Vi prøver i dette afsnit at gøre dig klogere på det!

Hunderace

En af de helt klassiske faktorer, der ofte har betydning for, om din hund er under kategorien af hunde, der har brug for hundefoder til aktive hunde, er racen. Der er nemlig flere racer, som har et aktivitetsniveau, der er højere. Det vil altså sige, at de har brug for lange gåture og masser af stimulering i form af forskellige typer træning. Det er klart, at nogle af de hunderacer som vi ser som aktive – der kan være undtagelser og de har slet ikke det store behov, som andre af samme race har.
Nogle af de hunderacer, som oftest har brug for masser af aktivitet, er:

  • Hyrdehunde
  • Jagthunde
  • Hønsehunde
  • Engelsk Springer Spaniels
  • Colliehunde
  • Schæferhunde

Livsstil

Men det er selvfølgelig ikke altafgørende, at du har en naturlig aktiv race, for at din hund kan få hundefoder til aktive hunde. Din livsstil med din hund kan også være afgørende for, om din hund har brug for den type foder. Hvis I træner sammen i form af f.eks, løb, canicross, trailløb, bikejouring eller andet, der er fysisk hårdt for din hund.

Det kan også blot være, at I nyder lange gåture sammen og der bliver nedlagt en del kilometer de fleste dage. Det kan også være agility, intens lydighedstræning – grundene kan være mange!

Så der kan altså være flere faktorer, der spiller ind, når det kommer til, om du skal vælge hundefoder til aktive hunde eller blot almindeligt. Og ja, det kan være svært at finde rundt i. Er du stadig i tvivl om, hvorvidt din hund skal have hundefoder specifikt til aktive hunde, så snak med en dyrlæge eller foderekspert. De vil kunne vejlede dig bedst muligt.

Hvordan vælger jeg det bedste hundefoder til aktive hunde?

Okay, spørgsmålet er nu – hvad skal jeg så se efter, når det kommer til at vælge det bedste hundefoder til aktive hunde? Der er en masse, der er værd at se efter og noget er mere relevant for dig end andet. Det er vigtigt at huske på, at dette blot er vejledende og kan derfor være forskelligt fra hund til hund. Du kender din hund allerbedst.

Smag

Har du en kræsen hund, som ikke vil spise hvad som helst, så har den sikkert allerede en favorit smag, som er dens foretrukne. Hvad end det er laks, kylling, and eller noget helt fjerde, så kan det være et godt sted at starte. Sommetider kan et helt nyt foder med andet indhold være game-changing og derfor alt der skal til, for at din hund vil spise sit nye foder. Men ved du på forhånd, at det bliver ikke scenariet, så kan du starte med at sørge for, at det nye foder til din aktive hunde har den rette smag.

Indhold

Indholdet skal selvfølgelig også tilpasses din hund og jeres aktivitets-vaner. Sørg for, at der er nok næring i form af blandt andet fedt og protein. Der skal være lidt til at fylde depoterne op. Alt efter hvilken type aktivitet I laver sammen, så kan det være, at I skal se efter hundefoder til aktive hunde, som indeholder bestemte vitaminer og næringer.

Tidligere artikelUgens Kæledyr – Pumba (Uge 16)
Næste artikelUgens Kæledyr – Manfred (Uge 17)
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her