høhæk til kanin

Høhæk til kanin – sørg for frisk hø dagen lang!

En høhæk til kanin er en oplagt ting til dig med en lille ven derhjemme, da du så har alt høet samlet. Det er også nemmere at se, hvor meget der bliver spist og derfor også nemmere at vide, hvornår det skal fyldes op. Der er pludselig mange fordele ved en høhæk!

Hvorfor er en høhæk til kanin en god ide?

Ved at benytte dig af en høhæk til kanin, så kommer du faktisk på længere sigt til at spare på dit hø. Det er nemlig sådan, at kaniner faktisk er ret renlige og de spiser egentlig helst ikke hø, som de har allerede har siddet og gået rundt på i dagevis. Og det er klart, lægger du blot høet ind løst, så vil din kanin komme til at træde og gå rundt på det.

Det undgår du så med en høhæk til kanin. Her får du, hvad der ligner, et lille stativ, hvor du så har mulighed for at putte høet ind i. På den måde undgår du, at der er noget af høet, som ikke bliver spist med tiden, fordi det er nedtrådt og beskidt. Når du har det det oppe i højden, så bliver det hele spist og du kan også bedre holde øje med, hvor meget hø der er tilbage. Så med en høhæk til kanin giver du din kanin konstant adgang til lækkert og friskt hele dagen. Så det er både en stor fordel for dig, men i den grad også din kanin. Du sparer penge og din kanin har konstant adgang til lækkert hø. 

Hvilken høhæk til kanin skal jeg vælge?

Der er egentlig ikke så mange krav til en høhæk til kanin. Men vi nævner alligevel et par ting, som du kan være opmærksom på, når du skal ud og købe et. Først og fremmest kan det være en god ide at være opmærksom på materialet. Sørg for, at materialet på din høhæk er noget, der kan tåle at blive bidt i. For det er ikke mange kaniner, der kan lade vær med at bide og gnave lidt i tingene derhjemme.

Når ovenstående er på plads, så kan du begynde at se på de lidt mere sjove ting. Det er ting som design, farve og størrelse. For det må jo gerne se pænt ud, når det skal være ind i dit bur. De kriterier er primært for din egen skyld, så I får mest muligt ud af det. Der er f.eks. ikke noget ved at købe en høhæk til kanin, der er enten for stor eller for lille. Er den for stor, ja så får du den ingen gang ind i buret – og er den for lille, så skal du putte nyt hø i hele tiden. Men du behøver ikke at bekymre dig for meget, for er du på udkig efter en høhæk til kanin, så er de fleste tilpasset standard højde og bredde på et kaninbur

Er det vigtigt, at min kanin får hø i sin høhæk?

Ja, det er faktisk rigtig vigtigt! Hø og græs er nemlig hovedvægten af deres mad – og det er op til næsten 85% af kosten, der består af netop ovenstående. Så der er ingen tvivl om, at det er essentielt for din kanin. Og derfor er en høhæk bare en rigtig god ide! Det gør det meget nemmere for dig at holde øje med, at din kanin får det mad, som den har behov for – uden at der går alt for meget til spilde. 

Men det er selvfølgelig ikke kun, fordi vores kaniner spiser meget hø, at vi synes, at en høhæk er en god ide. Vigtigheden af høet er tydelig, når man hører, at 85% af dens mad skal være hø. Men en anden grund til at hø er vigtigt for din kanin, skyldes deres tarmsystem. De har et sart og specielt tarmsystem, som der skal passes på. Din kanins tarmsystem er indrettet således, at det fungerer bedst med store mængder af fiberrigt indhold som f.eks. hø.

Når din kanin sidder og tygger på sit hø eller græs, så er det, det man kalder en pseudo drøvtygger. Det betyder, at når det bliver fordøjet, så ryger det ned i to forskellige tarme; blind- og tyktarmen. Grunden til at det foregår på denne måde, er, fordi kaninens afføring kommer ud som en speciel type. Det kaldes natafføring. De indeholder en masse vigtige vitaminer, som din kanin spiser igen, for netop at få de gode næringsstoffer indenbords. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger