Ugens Kæledyr – Nicu (Uge 41)

Hver uge på Petguide.dk finder vi ugens kæledyr. Synes du, at dit kæledyr skal have en chance for at blive vist frem, så send os gerne en besked på enten vores Instagram eller Facebook.

Navn på ejere: Alina og Silas
Navn på dit kæledyr: Nicu
Kælenavn: Nics, Niksen-biksen, Niggi, Nicsen, Nichibahn og MacBossy.
Alder: 9 måneder gammel – født den 8. januar 2020.
Køn: Han
Race: Islandsk Fårehund
Hvornår fik i ham? Vi hentede Nicu den 4. marts den dag han blev 8 uger gammel. 

Er der en speciel betydning bag hans navn?
Nicu er fra et T-kuld og hedder egentligt Toke. Det var allerede bestemt, da vi var nede og se ham første gang, da han kun var 5 uger gammel. Almindeligvis får islandske hunde et islandsk navn, men vi var begge to enige om, at vi skulle finde et navn med en betydning bag, da vi heller ikke synes at Toke lød specielt islandsk. Han er derfor blevet opkaldt efter min (Alinas) rumænske bedstefar Nicu. 

Er der en historie bag hvorfor i fik ham, hvis ja fortæl?
Jeg (Alina) har altid vidst, at jeg ville have en hund, og har de sidste 10 år været fast besluttet på at det skulle være en islandsk fårehund. Jeg har altid været helt forelsket i racen og Silas var heldigvis med på ideen. Jeg ville gerne have en hund, som var arbejdsglad, men ikke alt for stor. 

Vi havde snakket om det i mange år og ventede bare på det helt rigtige tidspunkt. Sidste år før jul besluttede vi os for, at tidspunktet nu var det rigtige. Silas var næsten færdig på studie, hvilket giver økonomisk sikkerhed. Jeg har stadig et par år tilbage, hvilket betyder at Nicu de næste par år, ikke skal være alene hjemme en fuld arbejdsdag, idet jeg læser meget hjemmefra. Vi boede i en studielejlighed hvor det ikke var tilladt at holde husdyr, så vi skrev os op til forskellige lejligheder. Samme dag som vi skrev under på den nye lejekontrakt, var vi nede og besøge Nicu første gang. 

Vi kunne selv vælge mellem 3 hanner og vi var helt enige om, at det skulle være Nicu. Det er svært at forklare, hvad det var, der gjorde, at det blev ham, men det føltes bare helt rigtigt. 

Hvad slags temperament har han?
Nicu er en typisk islandsk fårehund og en rigtig lille MacBossy der gerne vil bestemme det hele. Han vil gerne være med til alt, vi laver og kan ikke forstå, hvis vi skal noget, som ikke involvere ham. Han er som de fleste islandske fårehunde en hund med rigtig meget lyd i og gøer gerne af forbipasserende og cyklister når vi går tur. Vi arbejder rigtig meget på at forklare ham, at det altså ikke er nødvendigt.

Han er en rigtig fjollerøv, som elsker at lege. Hvis han keder sig, går han hen i sin kasse og vælger et stykke legetøj, kommer hen og ligger det ved vores fødder. Hvis vi så ikke reagere, så ligger han det tilbage i kassen og kommer med et andet stykke legetøj og fortsætter indtil vi gider lege med ham.  

Han har aldrig rigtig været en puttehund, men jo ældre han er blevet, desto mere gider han at putte og det synes vi, er rigtig hyggeligt. Til at starte med måtte han ikke sove i sengen, men han har alligevel fået sneget sig til at sove i fodenden hver nat, hvilket er rigtig hyggeligt. Han er super intelligent, lærer virkelige hurtigt og elsker generelt bare når han har vores opmærksomhed. 

Hvad elsker han?
Nicu elsker alle andre hunde og kan slet ikke være i sig selv af glæde, når han møder andre hunde. Han elsker at lege med sine venner, lege gemmeleg med bamser og finde os hvis en af os gemmer sig. Nicu elsker at få lov til at ødelægge pap og det skal helst plukkes i tusinde bittesmå stykker, så det er helt umuligt at rydde op bagefter. 

Hvad er hans yndlingsmad?
Det er nok kylling, dernæst alle andre snacks.

Hvad er han bedste sider?
Hans skønne fjollede personlighed.

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
Nicu elsker at gå løs. Om det er på stranden, i skoven eller i hundeskoven – det hele er lige godt.

“Nicu er fra et T-kuld og hedder egentligt Toke. (…) men vi var begge to enige om, at vi skulle finde et navn med en betydning bag (…) Han er derfor blevet opkaldt efter min (Alinas) rumænske bedstefar Nicu”

Kan han nogle tricks?
Nicu kan mange forskellige tricks, han kan sit, dæk, rul rundt, spil død, high-five, gi pote, neje, sidde bamse, drej rundt, sætte poter op på ting, hoppe op på ting, gå rundt om ting. 

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Hvis han keder sig, kan han finde på at gå ind i soveværelset og rode vasketøjskurven igennem, finde en strømpe og så komme løbende ind i stuen med den, helt stolt over hvad han lige har stjålet. Det er ofte, hvis han keder sig og ikke får opmærksomhed, at han gør det. 

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Da Nicu var omkring 6 måneder gammel løftede han ben for første gang, vi blev begejstrede og jublede så højt, at han blev forskrækket, så der skulle gå næsten 3 måneder, før han forsøgte sig med at løfte ben igen.

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Vi var i sommerhus og var taget i en lokal hundeskov, hvor der var en agilitybane. Heriblandt var der et 6 meter langt betonrør, som Nicu i starten ikke var helt sikker på, om han turde gå igennem. Vi prøvede at kaste en bold igennem i håb om, at han så ville hente den, men bolden endte selvfølgelig med at ligge inde i midten af røret. Så Silas måtte kravle ind og hente den.

Efter Nicu havde set Silas kravle derind, blev han sådan ”lad lige mig komme til” og var bagefter slet ikke til at få til at stoppet med at fræse ind igennem røret. Der var ikke andre end os i hundeskoven og det var bare fedt at se ham, have det så sjovt. Der var også en sø, så flere gange løb han alt hvad han kunne, ned i søen og tilbage ind igennem røret. Vi er ikke slet i tvivl om, at vi skal starte til agility med ham, når han bliver gammel nok.

Hvem er hans bedste ven?
Nicu har faktisk rigtig mange gode venner, blandt hans bedste venner er to andre islandske fårehunde. En han på 10 måneder og en tæve på 3 år, som han begge har kendt siden han var omkring 14 uger gammel. 

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Nicu betyder alt for os. Han er vores bedste ven og han bringer os så meget glæde hver eneste dag. Der går ikke en dag, hvor vi ikke minder os selv om at få ham, har været den bedste beslutning, vi nogensinde har taget. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger