Anti-træk sele til din hund – sådan kan det hjælpe dig!

Orange Sun
Sort
Hunting Green
Ocean Blue
Purple Passion
319,00 kr.429,00 kr.
Orange Sun
Sort
Classic Red
Hunting Green
Mocca
349,00 kr.449,00 kr.

En anti-træk sele til din hund er god til dig, der har en hund, som trækker på turene. Der findes nogle slags seler, som vi vil anbefale i denne artikel. Det gør vi, da det er forskelligt fra hund til hund, hvilken der er bedst til netop din. Du kan få seler, hvor ringen til snoren er enten foran på din hunds bryst eller oppe på ryggen. 

Selvom at hundeselen med ringen foran er den, der er mest effektiv, da din hund bliver drejet, når der trækkes i den, så er det ikke sikkert, at de er gode til lige netop din hund.  En front ring er god til begyndende træning, hvor din hund trækker ekstremt meget. Men en hundesele hvor ringen er på toppen, er ideel til små hunde, hunde med korte næser eller hunde der har lært ikke at trække så meget. 

Definitionen af en anti-træk sele til hund 

Der er to slags anti-træk sele til din hund. Den ene er med ringen til snoren foran på hundeselen. Den slags bruges til hunde, der trækker ekstremt meget og stadig er i indlæringsfasen, hvor der bliver trænet til, at de ikke skal trække. 

Den anden ligner i udseende ovenstående på en prik. Den eneste forskel er blot, at ringen til snoren, sidder oven på hundeselen. Begge seler bidrager til en komfortabel og ergonomisk sele, som gør, at når der bliver trukket – hvad end det er fra din eller hundens siden, så bliver din hund ikke trukket i halsen eller andre steder, der kan skabe ubehag. Anti-træk selerne er lavet, så de går hele vejen rundt om ryg, ben og brystkasse. Det er for at fordele det træk, der kunne opstå og dermed skabe komfort, samt skåne både muskler og led fra trækket på din hund. 

Hvem er en anti-træk sele til hund for?

Som navnet næsten siger sig selv, så er denne sele til alle, der har en hund, der trækker. 

Den er god for dig, som går ture med din hund og hver gang kommer hjem frustreret, fordi gåturen har været fyldt med, at du har prøvet at få din hund til at gå pænt ved siden af dig. Eller blot prøvet på at få den til at stoppe med at trække. For nogle kan det være så slemt, at det sommetider kan ligne, at det er dig der er ude at blive gået med. 

Men udover, at en anti-træk sele til din hund, kan være god til at mindske stressen og ubehag for jer på jeres tur, så kan det også fysisk gavne din hund. En anti-træk sele til hund har også  andre fordele. F.eks. hvis din hund har vejrtrækningsproblemer eller noget med hjertet, er et halsbånd hverken rart eller godt for din hund, hvis der bliver trukket, da det vil gøre det svære for den at trække vejret. I stedet med en anti-træk sele til hund, er den designet til et mere spredt og ergonomisk korrekt tryg, så din hund ikke oplever ubehag, når den trækker. 

God til løbeture 

Selv hvis din hund ikke trækker, når I går ture, kan en anti-træk sele til din hund være en god ide, når I er ude at løbe. Til trods for at du synes, at din hund er god til at følge trop, er den stadig bare en nysgerrig hund, som lige skal have alle dufte og indtryk med, når i er på tur. 

Så hvis du overvejer at løbe, eller hvis du er en rutineret løbe, kan du måske nikke genkendende, til de pludselig opbremsninger din hund kan lave, fordi den lige skal dufte til noget på vejen. 

I en højere hastighed end når i går, vil det altså kunne give et ryk i både dig og din hund. Det kan også være dig, som pludselig vrikker rundt og falder. Når din hund ikke at opdage, at du er faldet, kan det give din hund et ryk i selen. Med en anti-træk hundesele gør du altså jeres løbetur mere sikker og behagelig for din hund. 

Dette bør du overveje, når du køber en anti-træk sele til din hund

Skal din snor sidde foran eller på ryggen

Dette er en væsentlig ting, da det vil have en stor effekt for din hund, samt hvordan den oplever selen. Køber du selen for decideret at træne, at din hund skal gå pænt, er ringen foran en god ide. Er det i stedet for at mindske følelsen af tryk og træk og gøre det mere behageligt for din hund, så kan ringen på ryggen anbefales. 

Materialet

Denne slags hundesele kan nemt virke stor – specielt på små hunde, men også generelt. Dette skyldes, at den går ned foran, over din hunds ryg samt om benene og at stropperne ofte er lidt bredere. Det er sådan, fordi pointen er at gøre trækket så behageligt som muligt, men for nogle ejere kan det se voldsomt ud på din hund. 

Men vil du gerne sikre, at din hund er helt tilpas, kan vi anbefale at købe en anti-træk hundesele til din hund, som er blødt polstret indvendig. Selvom at en anti-træk sele til hund netop er lavet med henblik på at øge komforten for din hund, kan du gøre det lige en tand mere behagelig ved at sørge for, at det indvendige er dejlig blødt for din hund. 

Hvordan selen påføres

Det er ikke noget, som alle tænker over, men det kan have betydning for din hund og hvordan den opfatter hundeselen generelt. Der findes hundeseler, hvor din hund bare kan sidde og så bliver det hele klipset sammen alle de steder, hvor den skal. Der er også seler, hvor din hund træder ind og du klipser den fast eller den over den bliver trukket på via hovedet.  Nogle hunde bryder sig ikke om den ene eller andet, og kan i nogle tilfælde gøre, at de søger væk så snart, de ser selen. Vil du gerne undgå det, kan du gøre det ved at købe en sele, som er behagelig for din hund at få på.

Er du i stadig mere interesseret i almindelig hundeseler, kan du læse vores artikel, hvor vi har testet de bedste på markedet. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger