ugens kæledyr

Ugens Kæledyr – Zummi (Uge 14)

Navn på jer: Jonas og Ea
Navn på dit kæledyr: Zummi “Gummi”
Kælenavn: Gummi bear eller bubbi bjørn og baby
Alder: 7 måneder. Født d. 13-09-2020
Køn: Han
Race: 50 % Samojede, 40% labrador 10% Shar Pei
Hvornår fik i ham? vi fik ham d. 7 november.


Er der en speciel betydning bag hans navn?
Min ynglings serie som barn var Bubbi bjørnene, og som voksen har jeg siddet og set det på engelsk, hvor den klodsede troldmand hedder Zummi Gummi. Jonas syntes, at det passede med, at Zummi rimede lidt på Sammi, som er et typisk kælenavn for Samojeder. Så navnet har stor betydning i vores lille familie.

Er der en historie bag, hvorfor I fik ham?
Det var lidt tilfældigt. Jeg havde ønsket mig en hund længe. Jeg er vokset op med en hund, som jeg savnede meget, og da jeg så mødte Jonas, og vi flyttede sammen, begyndte vi hurtigt at snakke om mulighederne for at få en hund. Uden at være sikker på, at vi skulle have hund med det samme, begyndte vi at kigge. Vi blev enige om, at hvis vi fandt den rette, så ville vi slå til med det samme.

Var der en speciel grund til, at det blev netop ham?
I en hunde-gruppe kom der, efter noget tid, et opslag op med Samojede blandingshvalpe, hvori kun den ene i kuldet havde pletter, og det kunne vi slet ikke stå for. Jonas familie havde Samojede hund, da han var lille, så at det lige præcis var den race også, var perfekt. Vi skrev med det samme, og fik lov til at besøge ham, da han var knap 2 uger gammel. Han var den eneste af hvalpene, der reagerede på mig, og han slikkede min hånd, bed mig i fingeren og lavede en masse lyde. For mig var det virkelig vigtigt, da jeg følte, at vi ikke kun havde valgt ham, men at han også havde valgt os.

Hvad slags temperament har han?
Zummi er enormt rolig og blid. Han kan tydeligt kende forskel på børn, små hunde, store hunde osv. og opfører sig ud efter deres temperament. Han er på ingen måde aggressiv, men han er dog stædig og tester os gerne.

Hvad elsker han?
Zummi ELSKER at hilse på nye mennesker og dyr. Han er så social, at det nogle gange gør det svært at gå med ham. Han elsker at slikke folk i ansigtet, og gør det, ved hver chance han får. Derudover elsker han at blive kløet på brystet/maven, og ligger sig klar, hver gang du går forbi ham.

Hvad er hans yndlingsmad?
Han er bestemt ikke kræsen, men hans yndlings mad må nok være medisterpølse. Det er den perfekte blanding mellem blødt kød og massere af smag. Han har fået det én gang, og han blev helt skør efter det.

Hvad er hans bedste sider?
På en måde ser vi noget fantastisk ved alle hans sider, gode samt dårlige, men min absolut ynglings side af ham, er hans skønne tilgang til små børn. Han lader dem gøre alt ved ham – uden at tøve. På et tidspunkt var jeg ude og gå med ham, og vi mødte 3 små børn og deres forældre, og de var helt forelsket i ham. De løb og legede med ham, gik tur med ham i snoren og da en af børnene faldt, løb han hen og trøstede hende, så hun begyndte at grine igen. Simpelthen så kært.

Hvad laver i, når i hygger allermest?
Vi hygger allermest, når vi er i haven og leger med bold og frisbee. Vi griner og leger, og bagefter er han bare så træt, og nogle gange i et rigtigt putte humør.

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
Under broen i Svendborg nede ved vandet, han kan løbe og lege frit, hoppe i vandet og klatre op af ned af ting. Nogle gange er der også andre hunde, som han kan hygge sig med. Vi går typisk der ned 1-2 gange om ugen.

Kan han nogle tricks?
Nu er han lidt af en teenager, og hører derfor ikke altid helt efter, men når han gider, så kan han bare så meget, og vi træner hver dag. Han gir pote, anden pote, sit, dæk, rul rundt, op, hop over, vent, værsgo, gå pænt, træk og meget mere. Han er virkelig dygtig, men ikke perfekt.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Han er helt vild med brugte sokker og underbukser, og hvis vi ikke kigger, så løber han ud og henter mine trusser, og bider skridtet ud af dem, samt tygger hul i sokkerne.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr:
Forleden da vi var ude og lege, kastede vi med frisbee, og han ELSKER den. Men i stedet for at aflevere den, når den er hentet, så går han rigtigt hen og vifter den foran os, og prøver at få os til at tage den. Denne gang valgte jeg at lade vær, så han tog frisbeen og gik lige ind i min numse med snuden først. Jeg var lige ved at dø af grin, og han blev bare ved, når jeg gik væk fra ham, så fulgte han mig bare, og blev med at prikke mig bagi. Det var virkelig sjovt, og jeg griner stadig lidt over det.

Hvad er dit yndlings minde med dit kæledyr?
Mit ynglings minde var fra den første dag vi fik ham. Han var så nervøs og usikker, så da han skulle sove for første gang i lejligheden, lagde Jonas sig ned ved kurven, med Zummi i armene, og puttede med ham, indtil han faldt i søvn. Det var bare så sødt, og jeg vil huske det for evigt.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Når Zummi er lidt gassy, så ved han godt, at det kommer til at lugte helt vildt, så han planter prutten, og efterlader os med den stinkbombe han lige har lagt. Det er tydeligt, at han gør det med vilje, og det er så irriterende gjort, men ville nok gøre det samme.

Hvem er hans bedste ven?
Hans fætter Eddie spaghetti. Vi besøger Jonas’ familie i ferierne, og der leger de to så godt sammen, ikke ét tidspunkt er de adskilt. Det er så sødt.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Zummi’s påvirkning på vores liv har ikke været andet end positiv. Vi kommer mere ud, vi oplever mere, vi får mere kontakt med folk og får samtidig lidt træning til fremtiden mht. børn osv. At få ham, er den bedste beslutning, vi har lavet som et par. Udover at vi selv kommer mere ud, så får jeg også gået med min mor mere, og hun nyder Zummis selvskab. Så han har klart gjort vores liv bedere.

Skriv et svar

Cookie-indstillinger