Ugens Kæledyr – Timon (Uge 29)

Navn på dig: Stephanie Høj Brændsgaard
Navn på dit kæledyr: Timon
Kælenavn: Timonse, Monsen, Monsefyren, Monse, Money, Fyren – kært barn har mange navne
Alder: 9 mdr., født d. 14.10.2021
Køn: Han
Race: Border Collie
Hvornår fik I ham? Vi fik ham d. 9 december, hvor han blev 8 uger.

Er der en speciel betydning bag hans navn?
Vi havde meget svært ved at vælge hans navn, men jeg har en kollega med hund, der hedder Pumba og så foreslog hun Timon. Dette synes jeg alligevel var lidt skørt, men der var så yderligere 2 personer der uafhængig af hinanden også foreslog Timon og så kunne det simpelthen ikke være anderledes.

Var der en speciel grund til, at det blev netop ham/hende?
Vi havde besluttet os for, at det skulle være en border collie. Derefter gik jeg i gang med at skrive til avlere, om jeg måtte komme og besøge deres tæver og lære racen endnu bedre at kende. Jeg fik skrevet til opdrætteren af Timon uden at vide, at hendes tæve var drægtig. Jeg fik beskeden om, at hun faktisk var blevet parret, og at hun skulle scannes ugen efter. Efter at der blev konstateret succesfuld drægtighed, kom vi over og fik en snak med dem og skrev os op.

Vi gav udtryk for, en hanhund var ønsket, men at det ikke var dét, det kom an på. Vi ville gerne have en der passede til det vi gerne ville med ham. Derfor har opdrætter udvalgt Timon til os, ud af de to hanner der var i kuldet.

Hvad slags temperament har han?
Timon er meget rolig, hvilket også er det, mange folk bider fast i, når de møder ham. Mange af vores bekendte var lidt skeptiske over valget af border collie, da de ofte kræver meget. Men dette er i den grad blevet modbevist.

Hvad elsker han?
At være omkring sine mennesker er det, han elsker allermest og at være med næsten – uanset hvor vi skal hen.

Hvad er hans yndlingsmad?
Det må helt klart være vådfoder, specielt Hills’ a/d. Dette kan næsten være en alt for god belønning i træning, da han elsker det SÅ meget, at han ikke kan koncentrere sig.

Hvad er hans bedste sider?
At han er så rolig og god til mennesker. Han er meget omsorgsfuld.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Vi hygger allermest, når vi går en tur, træner eller generelt bare er udenfor. Jeg tror, at hvis han kunne bestemme, så var vi udenfor hele tiden, uanset hvilket slags vejr det er.

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
Den er svær. Han elsker at gå ude i naturen, men især nede ved åen som vi bor 100meter fra. Denne har han være vant til, lige siden han var hvalp, så dette er et sted, der aldrig skuffer.

Kan han nogle tricks?
Han kan high five, high ten, dreje rundt, numse og bukke.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Ja, bestemt! Han kan godt finde på at gø, især hvis en anden hund gør – så skal han også lige være med. Derudover slikker han utrolig meget.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Timon er normalt en meget stor kylling. Men han har aussie-veninde Noa, som han har rigtig meget respekt overfor. Han ved godt, at det er hende, der bestemmer. Men en dag hun var på besøg hjemme hos os, var Timons “storebror” katten Milo inde på et andet værelse. Midt i vores aftensmad forsøger Milo sig med at komme ud til os.

Dette har Noa ikke bidt mærke i. Med Milo på den ene side, Noa i midten og Timon på sofaen længst væk fra Milo, får Noa pludselig øje på Milo, som sidder fredeligt i et hjørne. Noa farer op, gør og prøver at løbe efter Milo. Men her træder Timon i karakter, velvidende at Noa er den ældre, klogere og stærkere af dem to og løber hen imellem Noa og Milo for at beskytte ham. Det var så tydeligt at se.

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Vores sommerferie til Norge, hvor vi sov i telt med ham. Dette var så hyggeligt og han var så god til at indrette sig efter forholdene.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Hoppet op på vores køkkenbord og spist vores vindueskarm…

Hvem er hans bedste ven?
Timon har rigtig mange gode venner, men den bedste må dog nok være hans mini-aussie veninde, Nellie. Hendes har han set, lige siden han var 10-11 uger.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Timon betyder alverden for os. Lige nu føler vi, at han altid har været en del af vores liv. Han giver så meget glæde og positivitet i hverdagen. Derudover er det da altid et plus, at man er ekstra meget udenfor efter at have fået ham.

Skriv et svar

Cookie-indstillinger