Ugens Kæledyr – Taia (Uge 6)

Navn på dig: Sisse
Navn på dit kæledyr: Taia
Kælenavn: Baby T, Taisen, vidunderet, Djævelen, Mini raketten (hendes mor er raketten) og go’bid, ja kært barn har mange navne
Alder: Taia er født d. 7/11-2019 og er derfor lige fyldt 15 mdr.
Køn: Ja meget, og så endda en meget køn pige
Race: Staffordshire Bull Terrier – en race der har sin oprindelse i Staffordshire i England tilbage i 1935, hvor den første gang blev anerkendt som en race under FCI, og med ry for at være en fantastisk familie hund.


r

Hvornår fik i hende?
Hun er født hos mine forældre, så vi har haft hende altid. Men hun flyttede ind her hos Fie, Buddha og mig den 2 januar 2020.

Er der en speciel betydning bag hendes navn?
Det var min niece Loú, der fandt på hendes navn, efter vi voksne ikke kunne blive enige om et.

Er der en historie bag hvorfor i fik hende, hvis ja fortæl?
Ja der er en lidt sjov historie omkring, hvordan Taia endte med at bo hos mig. Hun er som sagt født hos mine forældre, der har Kennel Enodden, Danmarks ældste aktive SBT kennel. De valgte at beholde hende, fordi hun virkede meget lovende. Problemet var bare, at min far skulle opereres i ryggen, da Taia var 9 uger gammel og derfor havde mine forældre brug for, at jeg passede hende, imens min far kom sig.

Så baby T flyttede midlertidigt ind her hos mine 2 gamle staffere på 12 år dengang, Buddha og Fie, i øvrigt Taia’s onkel og moster. Vi blev alle fire hurtigt tæt knyttede og da dagen kom, hvor Taia skulle flytte hjem til mine forældre igen, ja så ville hun altså ikke bo der mere og Fie og Buddha truede med at løbe hjemmefra, hvis Taia flyttede. Så valget var jo så nemt og derfor bor hun nu fast hos os.

Var der en speciel grund til, at det blev netop hende?
Taia er valgt ud fra, hvor lovende hun var som hvalp i forhold til udstilling og avl, og må sige at hun ikke har skuffet. Hun er vokset sig til at være et pragteksemplar af racen og vi er så spændte på fremtiden med hende.

Hvad slags temperament har hun?
Hun er den blideste, kærligste og klogeste hund, jeg nogensinde har mødt, og jeg har mødt mange hunde i mit liv.
Og hun elsker, når opmærksomheden er på hende. Så om det er, når hun lære et nyt trick eller da vi holdt en stor fødselsdags fest for hende, da hun fyldte 1 år, ja så suger hun det hele til sig. Derfor har jeg nok verdens gladeste og mest tilfredse hund. Hun har til dato aldrig haft en dårlig dag og går til alt nyt med højt humør og en overvældende og smittende glæde.

Hvad elsker hun?
Hun elsker at behage og bruge hovedet. Er jeg glad og tilfreds, så er hun også, og så elsker hun sine bamser mere end noget andet. Især hendes dinosaur bamse Knud som er den eneste, der ikke er ødelagt ud af alle hendes bamser.

Og sidst men ikke mindst så elsker hun sin moster Fie og Onkel Buddha helt ind til knoglerne. De 3 kan ikke undvære hinanden og Taia skal gerne ligge ovenpå eller helt tæt op af dem. Hvilket de 2 gamle ikke altid er helt med på, men de tolerere den lille djævel trods alt.


Hvad er hendes yndlingsmad?
Jeg går rigtig meget op i mine hundes sundhed og ernæring, så derfor får de et godt naturligt kornfrit foder og naturlige snacks. Vi er f.eks. begyndt at få en månedlig snackbox fyldt med super lækre naturlige snack og hun elsker især, når den bliver fundet frem, og så elsker hun gulerødder og æbler!

Hvad er hendes bedste sider?
Hendes bedste sider er helt sikkert hendes blide og kloge sind! Hun er som sagt et pragteksemplar af racen, som blandt andet har tilnavnet ”nannydog”. Det må man sige, at hun lever op til! Lige så glad og energisk hun kan være ved voksne mennesker, ja ligeså blid og forsigtig er hun med børn og hun elsker at gå tur, lege, træne og putte med de børn hun møder og elsker.

Hvad laver i, når i hygger allermest?
Når vi hygger allermest, ser vi gerne en god film eller serie i tv. Taia skal gerne putte ovenpå mig med en bamse eller to, hendes yndlingsfilm er løvernes konge og så elsker hun at se serien vikings eller en spændende tegnefilm. Hun følger spændt med, når der er noget, der fanger hende i tv’et. Sådan har det været, siden hun var helt lille og opdagede alle de spændende ting, der sker inde i den firkantede kasse.

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
Skoven og stranden er helt klart vores yndlingssteder at gå ture. Vi nyder skoven i alle årstider og alt det smukke og alle de spændende dufte, den byder på. Vi glæder os rigtig meget til, at vi får vores weightpull sele, så vi kan komme ud på en masse drag ture i skoven.

Stranden nyder vi især om sommeren, når vi kan få os en dejlig dukkert og løbe rundt i vandkanten, da Taia elsker at jagte bølgerne. Om vinteren skyller der mange store pinde op, som vi kan lege med og hun kan løbe frit langs stranden flere kilometer med hendes venner.

Kan hun nogle tricks?
Åh ja det må man sige, hun kan noget, der ligner 40 tricks efterhånden og vi bygger gerne et nyt på hver uge her i Lock Down, hvor tiden skal bruges fornuftigt.
Vi træner meget almindelig lydighed og Rally O som vi har planer om at konkurrere i, når det bliver muligt igen. I rally skal man jo kunne en masse forskellige kommandoer, så derfor sørger jeg for at træne mindst en time med Taia hver dag, hvor vi perfekterne tricks eller lære helt nye. Hun er et sandt vidunder, hvad indlæring angår, hvis jeg selv skal sige det.

Ud over de almindelige sit, dæk, stå, spil død og giv hals ja så kan hun også danse, bakke, gå slalom mellem mine ben når jeg går, high five, vinke og gå pænt på plads blandt mange flere. Alle disse kan hun i øvrigt via tegnesprog også. Men de tricks jeg nok er mest stolte af, er at hun via indlæringsknapper, jeg selv har indtalt, selv kan kommunikere, når hun vil ud, have vand og mad. Vi arbejder på at introducere flere knapper, så hun bedre kan kommunikere sine ønsker og behov.

Og så har hun for nyligt lært at genkende hunde og mennesker ved navn, sådan at når jeg spørger hende, hvor Buddha er f.eks. så går hun hen til ham og tager om ham eller ligger en pote på ham. Indtil videre genkender hun Fie, Buddha, Hjørdis, som er mine forældres hvalp og hendes lille niece på 8 uger, bedstefar og så selvfølgelig mor.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Hun er faktisk en meget artig pige og har aldrig ødelagt noget af eller bidt i noget, hun ikke må. Men der er en ting, hun ikke kan modstå og hvor hendes hørelse på mystisk vis forsvinder og det er at grave store huller når hun er på stranden og i bedste og bedstefars have. Hun har dog prøvet at forklare, at hun jo bare hjælper med at vende græsset, når det trænger. Men det er som om, de ikke forstår, at det jo rent faktisk er nødvendigt.

Vi har også dagligt en kamp, hver gang vi skal ud og gå, om hun absolut skal have en bamse med på tur. Jeg vinder som regel kampen, men der er de dage, hvor hun ikke giver sig og så får hun altså lov. Til stor glæde for hende når hun får lov til at vise sine bamser stolt frem for alle, hun møder på sin vej og samtidig til stor beundring af hendes søde væsen for dem vi møder.


Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Taia har en stor kærlighed til løver og der ligger en rigtig sjov historie bag. Til stor glæde for hende, men knap så stor glæde for mig, når hun flere gange dagligt, forlanger at se eller høre løver.

Jeg har en google home smart højtaler, som man giver kommandoer eller spørger om ting ved at starte med ”Hey google”. Jeg sidder så en dag og ser en instagram story, hvor der er en, der vil vise sin søn, hvordan en løve lyder. Han siger derfor ”Hey google, hvad siger en løve” og det aktiverer så min højtaler, som Taia ligger lige ved siden af. Dette har resulteret i, at hun dagligt står ved højtaleren og piver, indtil jeg spørger den, hvordan en løve lyder. En dag valgte den så at afspille en løve på YouTube, så nu var der også billede på og nu er højtaleren ikke længere god nok. Men derimod skal det være med lyd OG billede.
Hun er helt bestemt dagligt en kilde til en masse sjov for alle omkring hende.

Hvad er dit yndlings minde med dit kæledyr?
Det er helt klart, den dag hun blev født. Jeg tog nemlig selv imod hende og forelskede mig i hende med det samme. Ja det gjorde vi alle sammen såmænd og vi vidste med det samme, at hun skulle blive hos os.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Det frækkeste hun kan finde på, må være når Buddha ligger og leger med sine bamser og hun så sniger sig ind på ham, bider ham i de ædlere dele for at distrahere ham og så stjæler hans bamse.

Hvem er hendes bedste ven?
Hun elsker alle på både 4 og 2 ben. Men hendes bedste venner er helt sikkert hendes onkel Buddha og min niece Loú på 8 år.

Buddha og Taia bruger mange timer dagligt på at lege og selvom Buddha er 13 år gammel. Så kan han sagtens holde trit med hende. Han er som en hvalp igen, efter hun er flyttet ind her, og Loú og Taia nyder at se tv sammen, putte samme og lege sammen de har blandt andet for nyligt fundet ud af, at de begge er meget fascineret af slim med glimmer i.


Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Jeg har fået en følgesvend og fast skygge, som jeg glæder mig til at dele mit liv med de næste mange år forhåbentlig. Hun har åbnet op for lysten til at starte opdræt op igen efter en grim oplevelse for 13 år siden, hvor jeg opdrættede mit første kuld. Derfor har jeg også for nyligt taget opdrætter uddannelsen og fået eget kennelmærke under DKK og FCI.

Hun har helt klart også påvirket mit liv på den måde, at jeg er kommet i gang med at udstille og træne igen, efter Buddha gik på pension tilbage i 2019 med en helt fantastisk karriere bag sig og flere flotte titler. Hun elsker det ligeså meget som jeg selv og har en fest i en udstillingsring, de få gange vi har nået at være afsted inden landet blev lukket ned. Hun imponere da også dommere og trænere med hendes glade humør, kloge sind og flotte udseende gang på gang.
Jeg glæder mig så meget til fremtiden med mit lille vidunder, og jeg vil gerne takke mange gange for at jeg måtte øse ud af min stolthed over Taia og at I har valgt hende som denne uges kæledyr.

Skriv et svar

Cookie-indstillinger