Opdateret den 21/04/2021

Et kanintoilet er ikke for alle – men det kan altså være en god ide, hvis du vil have din kanin skal være renlig eller hvis du ønsker, at den skal gå på toilet et bestemt sted. Så denne artikel er for dig, der er på udkig efter et nyt kanintoilet. Det kan være, at det gamle skal udskiftes eller måske du lige om lidt får en kanin i hjemmet! Ligemeget grunden – så har vi fundet de bedste til dig lige her.

Et af vores kriterier, som var afgørende i vores leden på et kanintoilet, var størrelsen. Faktum er nemlig, at din kanin aldrig vil bruge et kanintoilet, hvis det ikke er stort nok og derfor heller ikke behageligt. Det ville vi jo heller ikke selv. Måske første gang hvor man ikke ved bedre, men vi ville højst sandsynligt næste gang vælge et andet. Det samme gør sig også gældende for din kanin. Udover det, har kriterierne været design og indgangen. To ting er der delte meninger og præferencer omkring.

Men hvordan har vi vurderet, at disse er de bedste? Det har vi gjort ved, at se på, hvad folk med kaniner foretrækker, hvad kaninerne foretrækker, hvilke der er anmeldt bedst og hvad der forventes af et kanintoilet ift. størrelse og design.

TOP VALG

Moderna Arist o Tray

Det er vores favorit. Et kanintoilet behøver nemlig ikke at kunne det helt vilde. Denne har et helt simpelt design i sort, en god størrelse, er nem at rengøre og så er den let at komme til. Udover det, er prisen også noget, de fleste kan være med på.

DKK 50,00,-KENDETEGNPRODUKTNAVNVORES BEDØMMELSE
Top ValgModerna Arist o Tray 4,8/5
Klassisk designTrixie Classic 4,5/5
StørsteSavic Aseo Jumbo4,8/5
LuksusudgavenModerna Luksus 4,5/5
AvanceretTrixie Hus4,5/5
HjørnetoiletTrixie kanintoilet4,3/5

Vores Top Valg

Moderna Arist o Tray

Mangler du et kanintoilet er denne en god løsning. Den kommer i farven sort, som vil passe ind i de fleste hjem. Den er af plastik, så den kan nemt rengøres og det er let at komme til. Udover det, har den en fin størrelse på B 31 x L 42 x H 13 cm, så din kanin kan sidde i god komfort derinde. Den har også en kant, så du nemt kan flytte den.


 • Vores Top Valg
 • Passer til de fleste hjem

 • B 31 x L 42 x H 13 cm
 • Sort

50,00,- DKKDet klassiske kanintoilet

Trixie Classic

Et kanintoilet som er af det helt klassiske design og af plastik. Den er derfor ideel og praktisk for en kanin. Den har en medium størrelse på B 36 x H 12 x L 46 cm. Du kan vælge mellem to farver; Grå og blå. På den måde har du mulighed for at vælge lige netop den farve, som du synes, passer allerbedst til jer.


 • Klassisk mærke
 • Praktisk toilet

 • B 36 x H 12 x L
 • Grå

45,00,- DKKStørste kanintoilet

Savic Aseo Jumbo

Har du en kanin, der foretrækker et stort kanintoilet? Så er dette perfekt for dig. Den er nemlig lige en tand større end de sædvanlige på markedet. Den er i plastik og med en aftagelig kant, hvis den foretrækkes uden. De hævede sider foretrækkes af nogle, da det hjælper til at holde hø, spåner og andet inde og derved minimere rengøringen omkring for dig.


 • Godt anmeldt online
 • Velkendt mærke

 • L 67,5 x B 48,5 x H 28 cm
 • Grå

175,00,- DKKLuksusudgaven af et kanintoilet

Moderna Luksus Toiletsæt

Et lille luksus sæt til din kanin. Det indeholder et stort kanintoilet, som har en størrelse på L 50 x B 38 x H 21 cm. Den er af BPA fri, giftfri og holdbar plast. Så der er intet, der er giftigt for din kanin. Heller ikke hvis den beslutter sig for at bide lidt i kanterne. Udover det, er designet lavet således, at det meste forbliver indenfor rammene og du slipper for al for megen rengøring.


 • Luksusudgave
 • God kvalitet

 • L 50 x B 38 x H 21 cm
 • Grå

149,00,- DKKMest avanceret kanintoilet

Trixie Hus

Kan du godt lide, at tingene er lidt ekstra? Så er dette fra Trixie det helt rette valg. Det er nemlig et hus, der er lavet til dit kanintoilet. Det er lavet af MDF og så er det efterfølgende lakeret, så det giver dig den flotte farve. Den har flere funktioner og kan bruges som toiletskjuler. Den er også ideel som soveplads til din kanin. Vær obs på at kanintoilettet, skal tilkøbes ved siden af.


 • Kanintoilet medfølger ikke
 • Flere funktioner

 • B 49 x H 51 x L 51 cm
 • Hvid

735,00,- DKKHjørnetoilet til kaniner

Trixie Kanintoilet

Et kanintoilet egnet til hjørner. Den har en fin størrelse, så din kanin kan sidde rart og i komfort, når den går på toilet. Udover det, kan du vælge mellem 3 forskellige farver, alt efter hvad der passer til netop dit bur. Kanintoilettet er af plast og er derfor nemt at rengøre, når det er nødvendigt.


 • Klassisk hjørnetoilet 
 • God til dit kaninbur

 • 45 x 21 x 30 cm
 • Blå, grøn eller pink

dyreverdenen

Fra 289,95,- DKK


Hvor skal du stille dit kanintoilet?

Har du købt et kanintoilet, fordi din kanin ikke er renlig og går på toilet andre steder, så er det en god ide at stille det der, hvor din kanin går på toilet. Det er naturligt, at den vil søge herhen igen næste gang den skal på toilet. For nogle er det nok blot at stille den der og så vil din kanin automatisk springe op og gøre sin ting. Er det tilfældet, så er det dejlig og nemt og problemet er dermed løst. Sagen er den, at kaniner er ret bestemte dyr. Det er derfor et faktum, at i starten vil det være din kanin, der bestemmer, hvor dens kanintoilet skal placeres. Når den så er renlig og bruger bakken regelmæssigt, kan du stille den, hvor du ønsker.

Vil din kanin bare ikke bruge sit kanintoilet?

Nogle kaniner er ikke nemme at få renlige. Men der er måder, du kan hjælpe din kanin på vej. Et trick kan være at putte noget af din kanins afføring op i dens kanintoilet. Det afgiver noget duft, men giver os din kanin mulighed for at se, den hører til der. Bruger din kanin endelig kanintoilettet lidt, så sørg for ikke at rengøre det helt. Hvis du pludselig rengører den helt, så der ingen lufte er tilbage, vil du forvirre den og den vil blive i tvivl om, hvorvidt det er dens toilet.
Du kan også lokke din kanin ved at lægge lidt hø til den i sit kanintoilet. Kaniner elsker nemlig at sidde og spise, imens de er på toilet.

Fjern urin fra gulvet

Er uheldet ude og din kanin tisser på gulvet eller et andet sted, så sørg for at det bliver tørret op og lugten fjernet. Bliver lugten ikke fjernet helt, vil din kanin kunne lugte det og den vil søge derhen igen og igen, i stedet for at bruge toilettet.

Vær tålmodig

Det er vigtigt, at du forbliver tålmodig. Nogle kaniner lærer hurtigt at bruge deres kanintoilet, hvor andre kan tage væsentligt længere tid. Her må du bare blive ved med at prøve og bruge ovenstående råd. Du kan evt. i en periode holde ekstra øje med din kanin, så du har mulighed for at flytte bakken derhen, inden det er for sent. En ting er hvert fald sikkert – du må ikke skælde din kanin ud. Den vil ikke kunne forstå det, hvad du mener og vil blot blive forvirret. Og vi kan næsten garantere, at en forvirret kanin vil gå på toilet alle mulige andre steder end dens toilet.

Dette skal du kigge efter

Størrelse

Som kort nævnt tidligere så er størrelsen vigtig, hvis din kanin skal bruge det. Den kommer ikke til at bruge det, hvis der er for smalt og snævert. Det vil de aldrig blive glade for. Der skal være god plads til at hoppe ind, vende rundt, måske endda ligge lidt og spise masser af hø. Så vælg et kanintoilet der er stort nok til din kanin. Alt efter hvilken kanin du har, kan de være forskellige størrelser og det er derfor vigtigt, at du tilpasser din kanin og ikke sammenligner med andre.

Design

Her anbefaler vi, at du vælger et design, som hjælper med at holde hø og ting inde i bakken. Det gør du blandt andet, ved at købe med en kant på, så det ikke ryger ud derinde fra. Det er selvfølgelig helt frivilligt, om du ønsker det – men det kan på sigt spare dig en masse rengøring.

Mangler du andet til din kanin, kan du her læse om kaningodbidder, kaninlegetøj og kaninfoder.

Tidligere artikelPotevoks til hunde – ideel til vintermånederne!
Næste artikelUgens Kæledyr – Taia (Uge 6)
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her