Kanintoilet | Din vej til en renlig kanin

Hvor skal du stille dit kanintoilet?

Har du købt et kanintoilet, fordi din kanin ikke er renlig og går på toilet andre steder, så er det en god ide at stille det der, hvor din kanin går på toilet. Det er naturligt, at den vil søge herhen igen næste gang den skal på toilet. For nogle er det nok blot at stille den der og så vil din kanin automatisk springe op og gøre sin ting. Er det tilfældet, så er det dejlig og nemt og problemet er dermed løst. Sagen er den, at kaniner er ret bestemte dyr. Det er derfor et faktum, at i starten vil det være din kanin, der bestemmer, hvor dens kanintoilet skal placeres. Når den så er renlig og bruger bakken regelmæssigt, kan du stille den, hvor du ønsker.

Vil din kanin bare ikke bruge sit kanintoilet?

Nogle kaniner er ikke nemme at få renlige. Men der er måder, du kan hjælpe din kanin på vej. Et trick kan være at putte noget af din kanins afføring op i dens kanintoilet. Det afgiver noget duft, men giver os din kanin mulighed for at se, den hører til der. Bruger din kanin endelig kanintoilettet lidt, så sørg for ikke at rengøre det helt. Hvis du pludselig rengører den helt, så der ingen lufte er tilbage, vil du forvirre den og den vil blive i tvivl om, hvorvidt det er dens toilet.
Du kan også lokke din kanin ved at lægge lidt hø til den i sit kanintoilet. Kaniner elsker nemlig at sidde og spise, imens de er på toilet.

Fjern urin fra gulvet

Er uheldet ude og din kanin tisser på gulvet eller et andet sted, så sørg for at det bliver tørret op og lugten fjernet. Bliver lugten ikke fjernet helt, vil din kanin kunne lugte det og den vil søge derhen igen og igen, i stedet for at bruge toilettet.

Vær tålmodig

Det er vigtigt, at du forbliver tålmodig. Nogle kaniner lærer hurtigt at bruge deres kanintoilet, hvor andre kan tage væsentligt længere tid. Her må du bare blive ved med at prøve og bruge ovenstående råd. Du kan evt. i en periode holde ekstra øje med din kanin, så du har mulighed for at flytte bakken derhen, inden det er for sent. En ting er hvert fald sikkert – du må ikke skælde din kanin ud. Den vil ikke kunne forstå det, hvad du mener og vil blot blive forvirret. Og vi kan næsten garantere, at en forvirret kanin vil gå på toilet alle mulige andre steder end dens toilet.

Dette skal du kigge efter

Størrelse

Som kort nævnt tidligere så er størrelsen vigtig, hvis din kanin skal bruge det. Den kommer ikke til at bruge det, hvis der er for smalt og snævert. Det vil de aldrig blive glade for. Der skal være god plads til at hoppe ind, vende rundt, måske endda ligge lidt og spise masser af hø. Så vælg et kanintoilet der er stort nok til din kanin. Alt efter hvilken kanin du har, kan de være forskellige størrelser og det er derfor vigtigt, at du tilpasser din kanin og ikke sammenligner med andre.

Design

Her anbefaler vi, at du vælger et design, som hjælper med at holde hø og ting inde i bakken. Det gør du blandt andet, ved at købe med en kant på, så det ikke ryger ud derinde fra. Det er selvfølgelig helt frivilligt, om du ønsker det – men det kan på sigt spare dig en masse rengøring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger