Ugens Kæledyr – Ojo (Uge 32)

Navn på dig: Sarah
Navn på dit kæledyr: Ojo
Kælenavn: Puha, der er mange! Men et særligt er Heartbutt, fordi hun har et hjerte på bagdelen.
Alder: 09.02.21, så hun er ca 1,5 år nu
Køn: Pige
Race: Shiba Inu
Hvornår fik I hende? Jeg fik hende d. 18. april 2021

Er der en speciel betydning bag hendes navn?
Ojo betyder prinsesse på japansk. Det vil sige, at det googlede jeg den gang jeg skulle have hende – jeg har senere fået at vide, af en person fra Japan, at det mere betyder noget i retning af “lady from an upper high-class”, men det passer nu også meget godt på Ojo og hendes personlighed 🙂

Derudover udtaler jeg hendes navn med en dansk “j” lyd (som i jeg), men fik også at vide, at det egentlig udtales “dj” (som i juice). Generelt kalder folk hende mange forskellige ting, fordi navnet er så utraditionelt, men hun reagerer på det meste, der minder om Ojo 🙂

Er der en historie bag, hvorfor I fik hende, hvis ja fortæl?
Jeg havde egentlig opgivet at finde en shiba, da alle kenneler meldte om lange ventelister, men pludselig fandt jeg hende hos et privatopdræt og så slog jeg til med det samme.

Hvad slags temperament har hun?
Ojo er en typisk shiba; hun er stædig (eller vedholdende, som min hundetræner vælger at kalde det), ved, hvad hun vil og gør helst kun det, der passer hende. Hun elsker andre hunde, men skal lige se mennesker an.

Hun har det bedst med afstand og sidder ikke tæt på hverken mig eller andre, men kommer en gang imellem hen til en og vil aes et par minutter, før hun går for sig selv igen. Man siger, at shibaer minder om katte og det kan man roligt sige, at Ojo gør ift temperament. Ellers er hun meget rolig og velafbalanceret, men kan også godt få sine zoomies og lege en masse med hendes legetøj.

Hvad elsker hun?
Ojo elsker at udforske nye steder og at snuse rundt og undersøge alting omkring hende. Hun elsker derfor at gå tur, men på sin vanlige shiba-maner, så gemmer hun sig alligevel, hver gang vi skal ud og gå tur. Ojo elsker også at bliver kløet på maven og brystet.

Hvad er hendes yndlingsmad?
Ojo elsker BARF og fryse- eller lufttørret foder. Hun bliver hurtigt træt af almindelig tørfoder. Derudover elsker hun de fleste hundesnacks.

Hvad er hendes bedste sider?
Ojo er modig, mild, skør, undersøgende og legesyg, og så er hun lynhurtig til at lære nye tricks – når hun altså gider.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Så er vi udenfor og går en tur og hygger ude i naturen. Eller også sidder vi på altanen i det gode vejr og Ojo får lidt kæl og godbidder.

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
De bedste ture går til stranden, i skoven eller på fælleden. Naturen får os begge to til at slappe af.

Kan hun nogle tricks?
Ojo kan de fleste alm tricks. Lige for tiden har vi fokus på at styrke hendes muskulatur og træner hundefitness, hvilket Ojo rigtig godt kan lide.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Hendes største uvane er at gemme sig, hver gang vi skal ud at gå tur – det driver hendes mor lidt til vanvid 🙂 Ellers kan hun finde på at trække i snoren, når vi går tur, men det er vi ved at arbejde på og det bliver langsomt bedre.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr:
Når Ojo er rigtig glad, så slår hun nærmest kolbøtter og siger skøre shibalyde.

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Det er svært at finde et enkelt minde, men det som jeg særligt husker er, at hun langsomt over tid de sidste måneder, er gået fra at sove på gulvet til at sove i fodenden af sengen og nu ligger hun nærmest helt oppe ved mit hoved, når vi sover. Det er hyggeligt, selvom jeg havde svoret (før jeg fik hund), at hun aldrig skulle sove i sengen.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Da hun skiftede tænder, bed hun i mange ting. Det er heldigvis stoppet, men når hun er i balladehumør en gang imellem, så er det som om, det kommer op i hende igen og hun får lyst til at bide i ting og gøre alle de ting, hun ved, hun ikke må.

Hvem er hendes bedste ven?
Ojos bedste ven hedder Nono og han er også en shiba. De elsker hinanden og kan genkende hinanden på lang afstand. Men hun har også en masse andre gode hundevenner tæt på, hvor vi bor.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Hun betyder ALT for mig. Jeg har lært rigtig meget om mig selv, efter jeg har fået Ojo. Jeg havde slet ikke forestillet mig, hvor meget det ville betyde at få hende i mit liv – det er som om, hun spejler ens følelser og energier, så man selv bliver mere opmærksom på, hvordan man har det.

Skriv et svar

Cookie-indstillinger