Ugens Kæledyr – Murphy (Uge 27)

Navn på dig: Signe
Navn på dit kæledyr: Murphy
Kælenavn: Murph, Møf og Murphylademaden
Alder: 1 år gammel, fødselsdag 11. maj
Køn: Han
Race: Engelsk cocker spaniel

Hvornår fik I ham?
Vi fik ham sidste sommer (d. 6. juli) – for lige omkring et år siden nu!

Er der en speciel betydning bag hans navn?
Hans far hedder Eddie, så jeg synes det var sjovt, at de til sammen hedder Eddie Murphy.

Er der en historie bag hvorfor i fik ham, hvis ja fortæl?
Vi har altid haft hund i min familie (Berner Sennen). Mine forældre har en tæve nu, hvor vi fik hvalpe for nogle år tiden, og derefter var jeg helt skruk. Samtidigt havde min underbo en sød Cocker, og derfor faldt valget på sådan en. De er også lidt mere sporty at have i en lejlighed end en Berner.

Jeg tænkte mig om i lang tid, og var skrevet op på venteliste flere steder uden held. Efter tre år skrev min søster tilfældigvis, at nogen hun kendte, havde fået et kuld, hvor ikke alle hvalpe endnu var afsat. Det var super heldigt, og jeg var ude at besøge Murphy tre gange, inden han måtte flytte ind ved mig.

Var der en speciel grund til, at det blev netop ham?
Jeg måtte selv vælge mellem fire hanner. De lignede meget hinanden, men nogle var mere lysebrune i deres aftegninger, og jeg vidste, at jeg gerne ville have en af de mørkere. Murphy var ret lille og blev tromlet lidt af de andre, og så faldt valget på ham.

Hvad slags temperament har han?
Murphy er meget aktiv, når vi er udenfor og rolig, når vi er indenfor. Han kan super hurtigt gå fra 0-100. Derudover så har han en mening om mange ting, så han er nok ikke den nemmeste, f.eks. hvad angår, bad og klip af pels og negle.

Hvad elsker han?
Han elsker at være løs f.eks. i skoven, hvor han løber inde i krattet. Hvis der er en fugl, han kan jagte, så er han lykkelig. Han elsker også at løbe og lege med andre hunde, og der kan ikke komme fart nok på.
Derudover så knuselsker han sin kurv.

Hvad er hans yndlingsmad?
Han elsker kylling. Hvis jeg har kogt kylling med til træning, så har jeg hans fulde opmærksomhed.

Hvad er hans bedste sider?
Han logrer næsten altid og er så glad – og det smitter virkelig af på folk. Derudover så er han virkelig god til at tilpasse sig. Vi har f.eks. haft ham med på telttur i Sverige, hvor han sov i sit bur i bilen, og der var aldrig noget brok.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Ligger på sofaen og nusser.

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
I skoven, fordi der er mange dufte og sjove forhindringer, som man kan bruge til at træne med.

Kan han nogle tricks?
Han nailer altid high-five og target-øvelser. Derudover har vi øvet meget “101 things to do with a box”, hvor han selv skal være kreativ ift. hvad han gør med papkassen. Han elsker shaping-øvelser!

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Han har tendens til at være lidt på vagt. Vi er for nyligt flyttet, og det tager ham lidt tid at lære de nye lyde at kende, så han gør lidt for meget. Det arbejder vi med!

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
For nyligt var vi til træf ved Murphys opdrætter, hvor alle hans søskende og ejere mødtes, for at fejre deres 1-års fødselsdag. En kvinde sidder på hug, og så går Murphy direkte hen og tisser op ad hende. Han blev derefter kendt som tissetrolden – ups!

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Hele hvalpeperioden hvor han bare var monstercute. Selvom det var hårdt, så var det bare fantastisk, fordi jeg var så glad for, at han endelig var kommet med hjem. Det var skønt at vise ham ting, og f.eks. have ham med ude at bade for første gang.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Han er helt besat af min kærestes hjemmesko. Eller… Der er ikke så meget tilbage af den, siden sidste gang Murphy fik fat i den, da han var alene hjemme. Han havde rigtigt hygget sig på en god tygge-date med den.

Hvem er hans bedste ven?
Han leger ofte i parken med en stor Golden Retriever, der hedder Charlie. De bliver lykkelige, når de får øje på hinanden.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Murphy har betydet meget for mit humør – jeg er klart blevet gladere, siden jeg har fået ham. Han er så glad og kærlig, og han gør nogle fjollede ting, så det smitter bare af!

Skriv et svar

Cookie-indstillinger