Kattelegetøj til aktivering | Perfekt til aktivering af din kat

Okay, vi kan vidst godt blive enige om, at vores katte er ret så selvstændige. Men vi ved også, at de har brug for at blive udfordret! For de er faktisk ret så smarte. En af vores favorit måder at gøre det på, er via kattelegetøj til aktivering. Det et en kæmpe succes hos os og mange andre katteejere. Bliv klogere på aktiveringlegetøj til din kat her.

Hvad er aktivitetslegetøj til kat?

Men hvad er det der aktivitetslegetøj til kat? Og hvordan fungerer det? Det er faktisk ikke meget anderledes, end hvis du købte det til hunde. Princippet er det samme. Sagen er den, at det er til for, at din kat kan blive stimuleret på en anden måde, end hvis du blot kaster noget legetøj og den prøver at fange det.

Det er helt sikkert en sjov leg og ikke noget du skal stoppe med. Men det udfordrer ikke altid din kat nok. For nogle katte er det nok bare at passe sig selv og jagte legetøj. Men kan du mærke på din kat, at det ikke er nok, så skal du have det. Det er som sagt legetøj til din kat, der bidrager til at aktivere den mentalt.

Det vil sige, at det er legetøj, der gør, at din kat skal tænke sig lidt ekstra om for at få det til at lykkedes. Her skal din kat oftest flytte ting med poten eller tænke sig om, for at den kommer ned til de duftende godbidder, den kan dufte, der gemmer sig bag lågerne.

Hvorfor er aktivitetslegetøj til min kat en god ide?

Ja, hvorfor er det det? Det er ikke alle katte, der har brug for det og er bestemt heller ikke alle katte, der gider det. Men det er et forsøg værd, for måske vil din kat elske det. En af fordelene er, at din kat virkelig får lov at bruge sine instinkter og “gøre noget for føden”. De er vant til at få det hele serveret og ikke skulle kæmpe for maden. Sommetider er det sundt at få brugt deres instinkter. Det kan være deres duft- og jagtinstinkt, der bliver brugt ifm. at løse opgaven, der i sidste ende gør, at de “fanger” deres bytte.

Så kort fortalt, aktivitetslegetøj er alletiders ide til din kat, fordi det gør den træt på en anden måde end almindelige aktivitet gør. Den får lov at bruge sine instinkter og det mentale – og det er godt for din kat!

Hvilken slags aktivitetslegetøj er en god ide?

Al aktivitetslegetøj er en god ide! Men noget er selvfølgelig bedre end andet – alt efter hvilke behov du er ude efter, at aktivitetslegetøjet skal dække. Skal din kat stimuleres og bruge hjernen på en anden måde, så er det en god ide at købe den slags, hvor det handler om, at din kat skal flytte små brikker for at komme til godbidden – som også er gevinsten. Dem findes der mange forskellige typer af og de findes selvfølgelig i forskellige niveauer, så du kan vælge det, der passer bedst til din kat. Som din kat bliver bedre til at løse dem, kan du øge niveauet.

Hvad skal jeg se efter, når jeg køber aktivitetslegetøj til min kat?

Det er ikke, fordi det er den helt store raketvidenskab, når der skal købes aktivitetslegetøj. Men det er jo ærgerligt at få købt noget, som din kat ender med ikke at få brugt. Så derfor giver vi dig et par gode råd med på vejen, som du kan tænke over, når du skal ud at købe det næste kattelegetøj til aktivering.

Størrelse

Størrelsen er ikke det vigtigste, men det skal lige nævnes alligevel, så der er blevet tænkt over det. Kattelegetøj til aktivering fås i mange forskellige størrelser og kan fylde, når det skal bruges og leges med. Du ved bedst, hvor meget plads der er hos jer og hvor meget plads, der er at lege på. Så bare hav det i mente, når du skal ud og købe jeres første kattelegetøj til aktivering.

Level

Som nævnt tidligere, så findes der forskellige niveauer og levels, når det kommer til aktiveringslegetøj til katte. Det er egentlig simpelt nok og starter ved 1. 1 er altså det letteste niveau og dermed den, der er nemmest at finde ud af. Oftest kan du finde kattelegetøj til aktivering, der spænder fra level 1 til 5. Start på niveau 1 og så kan du altid købe andre med et højere niveau, som din kat begynder at kede sig med sit nuværende legetøj.

Motivationen bag

Da der er flere typer af kattelegetøj til aktivering, som dækker forskellige behov, så kan det være en god ide at være opmærksom på, hvad du vil have, og hvad formålet skal være med det. Er ønsket, at din kat skal stimuleres og arbejde lidt ekstra for det, før den får fat i godbidderne? Så er almindelige kattelegetøj til aktivering en god ide. Men det kan også være, at din kat bare sluger sin kattemad i sig på ingen tid. Så findes der aktiveringslegetøj, som hjælper med at sætte farten ned, så den spiser langsommere. Det foregår oftest ved, at din kat skal arbejde lidt mere for at få fat i maden og dermed går det langsommere, når den skal spise det.

Prisen

Er du usikker på, om det er noget for din kat? Så start i de små priser. Gå ikke ud og brug flere hundredvis af kroner, hvis du ikke er helt sikker på, om det vil falde i god jord. Du kan også købe det brugt, eller hvis du kender andre med katte, så kan du låne deres først. Ellers findes der masser af alternativer til knap så mange penge, som du kan starte med.

FAQ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger