Ugens Kæledyr – Luna (Uge 41)

Navn på dig: Lisa & Laura. Vi er to søstre, som er sammen om at styre Lunas Instagram konto.
Navn på dit kæledyr: Luna
Kælenavn: Tunimussen, tun, mulemus, bootybebe, musse, mullegøj & Ronaldina.
Alder: Luna er født d. 1. juni 2018 og er derfor nu 3 år gammel.
Køn: Tæve/Hun
Race: Dansk Svensk Gårdhund

Hvornår fik I hende?
Vi fik Luna d. 20. juli 2018. Normalt får man først lov at hente ens hundehvalp, når den er otte uger gammel. Dog fik vi Luna, da den blot var syv uger. Luna var på det tidspunkt allerede gået i gang med at spise tørfoder, så moderens mælk var ikke længere nødvendigt. Fordi vi fik den en uge før, gjorde det, at vi havde lidt mere tid til at lære hinanden at kende, inden sommerferien var overstået.

Er der en speciel betydning bag hendes navn?
Vi er født og opvoksede i Spanien. Derfor ved vi, at Luna betyder måne på spansk. Kigger man på Lunas ryg, er det muligt at spotte en stor sort rund plet. Denne plet minder om en måne, ergo navnet. For at være mere specifik, så udtales navnet med spansk accent 😉
Udover ”månen”, så er der også små sorte pletter på resten af kroppen. Disse minder om stjerner.
Som om det ikke var nok, så blev vores mor også kaldt for Luna i Spanien, så det er lidt sjovt, at vores hund nu også hedder det samme.

Er der en historie bag, hvorfor I fik hende, hvis ja fortæl?
Som børn har vi været vant til at have mange hunde, hvor der bl.a. var dansk svensk gårdhunde til stede. Da vi ankom til Danmark for nogle år siden (uden kæledyr), fandt vi ud af, at vi manglede noget specielt. Det var ekstra tomt i huset. Vi manglede en med lidt energi. En som altid var glad for at se en, når man kom hjem. Det vi manglede, var en lille firbenede ven. Vores mor var ikke helt med på ideen til at starte med. En hund kræver tid, kærlighed, etc., men det lykkedes. Den dag i dag har hun stadigvæk ikke fortrudt, at hun ændrede mening.
Vores bedstefar havde på dette tidspunkt fået en kuld dansk svensk gårdhunde og denne race har vi som sagt allerede haft før. Derfor skulle vi selvfølgelig have en lille dansk svensk gårdhund.

Var der en speciel grund til, at det blev netop hende?
Lisa har altid været god til at hjælpe vores bedstefar med dyrene. Han er nemlig landmand. Ugerne efter Lunas og restens af kuldets fødsel, var Lisa ofte henne og besøge de små hvalpe. Lisa havde på dette tidspunkt allerede fundet en favorit. Det var en lille tyk klump med en stor sort plet på ryggen og en lang hvid hale. Hun havde den med indenfor og gav den V.I.P. behandling. Dette inkluderede at blive kørt i en dukkevogn, ekstra nussetid og generelt bare mere opmærksomhed. Luna kunne skam også lide det. De andre hvalpe var også ekstremt søde, men vi fik kun overtalt vores mor til at få én hund. Vores mor havde udover det et ekstra krav. Vores hund skulle have en lang hale, fordi hun ville gerne have, at man kunne se, når den var glad☺ Det havde Luna, så alle var glade og spændte på den nye etape.

Hvad slags temperament har hun?
Luna er en kærlig lille hund. Hun er altid glad og nogle gange kan man lige frem se en lille smil på dens lille ansigt. Udover det elsker Luna alt og alle – både andre hunde og generelt andre dyr, voksne, ældre og især børn. Luna lytter nogle gange når den kan høre børn at lege på vejen – den ville elske at være med. Luna har sine rolige og trætte timer, men kan sagtens være energisk. Den er en lille krudtbombe nogle gange. Inderst inde er den stadigvæk en lille legesyg hvalp.
Luna ved også, hvad den kan og ikke kan lide. Måske er det, fordi den er ”enebarn”. Den kan godt være en lille diva, men ikke den trælse type. Den kan f.eks. ikke lide at gå ud i regn frivilligt.

Hvad elsker hun?
Luna elsker at sove længe. Den nyder weekenderne, hvor den kan gå fra den ene til den anden seng. Derudover elsker den at være på tur sammen med familien. Det er ligemeget, om det er stranden, skoven, et akvarium, andre lande… Når det kommer til sjove ting, så elsker Luna at lege med fodbolde. Vi kalder den for Ronaldina. Ingen kan tæmme bolden bedre end Luna. Skal man nævne noget dårligt, så kan man rolig sige, at på det punkt er hun ikke en teamplayer.
Hun elsker også at lege med pinde og sten. Finder hun en sidevej med masser af sten, så skal vi sparke stenene hen ad vejen, så hun kan løbe efter dem og stoppe dem. Er det mørkt og vi ikke kan se stenene, så skal Luna nok vise placeringen ved hjælp af dens snude. Luna kan formå at gå en hel tur baglæns, så længe den fokusere på en sten.

Hvad er hendes yndlingsmad?
Luna ELSKER hamburgerryg, kylling og oldemors leverpostejsmader. At være på besøg hos oldemor er ensbetydende med at få en leverpostejsmader skåret i små stumper, så de er hundevenlige. Det er ikke til at vide, hvem der synes det er mest hyggeligt. Luna eller vores oldemor?

Hvad er hendes bedste sider?
Luna er altid frisk på en tur ud i det blå.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Vi elsker at se film og spise slik/popcorn om aftenen i weekenderne. Luna ved, at når klokken slår fredag, så skal vi slappe af i sofaen. Den har efterhånden fået sin faste plads. Der bliver den pakket godt ind i tæpper og puder. Den skulle jo nødigt ligge ubehageligt ;). Vi nyder hinandens selskab. Er den ekstra heldig, så får den en kødben, som den kan tygge på. Altså fredagsslik for hunde. Har vi gæster som sidder på ”hendes” plads, så føler hun sig tilsidesat.

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
Luna elsker at gå ture i hundeskoven. Der møder den nye venner og kan løbe frit rundt. Derudover så er stranden også et godt sted. Luna kan godt lide at spise døde krabber selvom den ikke må.

Kan hun nogle tricks?
Luna kender kommandoerne/tricks:

 • Sitte
 • Lægge
 • Give potte
 • High five
 • Give nugget
 • Give kindkys
 • Give knus
 • Rulle fra side til side
 • Den kan gå på bagbenene
 • Snorre rundt om sig selv
 • Lege gemmeleg
 • Fløjteindkald
 • Kommando: værsgo – når den skal spise

Luna er hurtiglærende. Den kan godt lide opgaverne og ”guleroden” for enden (snacks).

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Luna hopper, når den er glad for at møde nogen og den gør med en skinger tone. I vinterperioden kan den godt finde på at stjæle vanter, som ligger til tørre på radiatoren.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Inden vi fik Luna, aftalte vi, at den skulle sove i sin hundekurv. Udenfor havde vi lavet en lille hundegård med hundehus, så den kunne være udenfor i længere tid uden opsyn. Der skete så det, at den første aften Luna kom til huset, så endte det med, at vores mor syntes, det var synd for lille Luna, at den skulle sove alene i sin hundekurv, så hun tog den med ind i hendes egen seng. Tre år senere, så sover Luna stadigvæk oftest inde hos vores mor – godt pakket ind i dynen. Og hundegården udenfor er fjernet igen, da Luna aldrig har brugt sit hundehus og hundegården var mere en straf end en legegård for den.

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Som hvalp havde Luna alle sine ting i farven lyserød – både sele, snor, hundeskilt… Når man var afsted med Luna, blev vi nødt til at stoppe op, hver gang vi gik forbi nogen. ALLE var så forelskede i den her lille klump, som knap nok kunne gå to meter uden at sætte sig igen.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Luna er ikke den værste hund. Det frækkeste den har gjort, var nok at stikke ud ad døren en dag. Den løb ned ad vejen i fuld fart. Vi legede fangeleg og derefter blev den fanget. Umiddelbart tænker jeg, at den syntes, det var morsomt. Hele episoden tog ikke mere end 20/30 sekunder, men man får alligevel en lille chok.

Hvem er hendes bedste ven?
Som sagt elsker Luna alle. Dvs. Luna har venner alle steder.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
At have Luna betyder, at man altid kommer hjem til et glad væsen. Lunas glæde smitter og man kan ikke undgå, at blive mere glad, når man ser den. Har man en hund, er man heller aldrig alene hjemme. Vi kan altid nyde vores selskab sammen med Luna. Udover det får man nogle fantastiske lange ture sammen. Det giver en god motion og anledning til lange samtaler. Der hvor Luna befinder sig, er der, hvor samlingspunktet for hele familien befinder sig. Luna er mere end bare en hund. Luna er en del af vores familie. Luna er vores Luna💜

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger