Gave til kat | 15 ideer til den perfekte gave her!

0
621

Opdateret den 10/10/2022

Gave til kat – ja, selvfølgelig skal den også forkæles engang imellem! Der er nemlig ikke noget bedre end at have fundet en gave til sit kæledyr – ligemeget hvilken anledning – og så se dem blive glade for gaven. Det er både, hvis det er et nyt stykke legetøj, godbidder i deres yndlingssmag eller måske en ny katteseng. Det er bare hyggeligt at købe gaver og forkæle lidt. Derfor har vi nu gjort det nemt for dig, hvis du er på udkig efter gave til kat, og fundet lidt blandet til dig her, så du kan vælge det, du tror, vil falde lige i din kats smag. 

15 gave-ideer til kat

#1 Carnilove Crunchy Laks 

Okay – godbidder er nærmest også noget, der altid vil være en perfekt gave til kat! Specielt hvis du rammer rigtigt i smagen. Denne er med laksesmag og et hint af mynte, som er godt for din kats tænder og tandkød. Perfekt som en lille snack i løbet af dagen. Posen indeholder 50 g.


#2 LickiMat Felix 

Skal din kat aktiveres lidt ekstra i hverdagen eller spiser du den alt for hurtigt? Så skal du muligvis overveje denne gave til kat. Det er en måtte, hvor du kan smøre foderet på, og så tager det længere tid for din kat at få det spist. Den kan både gå i fryser og mikroovn – og så anbefales det, at den rengøres i hånden med opvaskemiddel. Den er selvfølgelig lavet giftfri og i fødevaregodkendt materiale TPR. Du kan altså lade din kat spise af det med god samvittighed! 


#3 Trixie stofsele til kat 

Er den gamle sele ved at være slidt? Så kan det godt være, at en ny vil være en perfekt gave til din kat. Denne sele er fra det kendte mærke Trixie og er Y-formet for maksimal komfort for din kat.  Den er både stødabsorberende, har elastisk mesh materiale og så kan den justeres i både nakke- og brystområde. Den kan justeres fra 36 til 54 cm.


#4 Karlie Halsbånd 

Er din kat udekat, så kunne denne gave til kat være ret relevant for dig. Det er nemlig et halsbånd med refleks. Det betyder altså, at når din kat render rundt om aftenen og mørket er faldet på, så kan den stadig ses og chancen for uheld minimeres væsentligt. Den er desuden justerbar, har en klokke og så er det med en sikkerhedslås. Sikkerhedslåsen betyder, at du ikke skal være bekymret for, at din kat hænger fast i noget. For sker det, så vil den gå op automatisk.  


#5 Trixie Junior Hyggehule 

En rigtig hyggehule til katten, der elsker at ligge gemt i mørket. Materialet er polyester og med fleece, så der er dejlig blødt og hyggeligt derinde. Udover det, er der en fast pude derinde for ekstra komfort og en skridsikker bund, så hulen er glider rundt. Målene er L: 41 cm x B: 35 cm H: 26 cm


#6 Vitakraft Godbidder 

Kattegodbidder med kalkun og chia. Din kat vil elske disse, for når den bider i den, så er der lækker cremet fyld indvendig. Perfekt gave til den kat der skal forkæles lidt ekstra. 


#7 Luna Kattehule 

En lækker kattehule med alverdens muligheder for din kat. Den kan både ligge indeni, ude af den og på toppen af den – mulighederne er næsten uendelige med denne fine kattehule. Farven er grå og den vil passe perfekt ind i de fleste hjem. 


#8 Ferplast IZAR Skålsæt 

Skal skål-sættet piftes lidt op derhjemme eller er du på udkig efter en sjov gave til din venindes kat? Så er dette muligvis den perfekte gave til kat. Der er to sammenhængende skåle, som begge har en afrundet form og med en dekoration af smilende killinger. I alt kan de indeholde 230 ml.


#9 Donut-seng 

Den her er en klassiker! Og der burde ikke være en gave til kat liste, hvor denne ikke er på. Det er nemlig den klassiske donutseng. Den er lavet i bløde materialer, som din kat vil elske at putte i. Farven er grå og så måler den Ø 40 cm x H 6 cm.


#10 Bodil Kattelegetunnel 

En perfekt kattetunnel til den legesyge kat. Den er 3 og er med 4 udgange. Den måler 50 cm i hver tunnel og med en diameter på 22 cm. Den kan desuden bruges både inde og ude.


#11 Trixie Ava Kradsetårn 

Der skulle lige endnu et kradsetårn på listen over gave til kat. Denne har en tyk kradsestolpe, som forbinder to soveområder – så din kat kan få ro og fred, men den kan også hoppe op på den øverste og holde øje med de ting, der sker omkring den. Den har en højde på 86 cm og en bredde på 39 cm. De to vendbare puder der medfølger, kan vendes. 


#12 Aktivitetslegetøj Brain Mover

Skal din gave kunne underholde og udfordre? Så har du her den perfekte gave! Dette aktivitetsspil fås med 4 forskellige opgaver, så der er masser af aktivitet til din kat, der skal løses. Desuden er bunden skridsikker pga gummifødderne i bunden. Kan bruges til katte i alle aldre.


#13 Melody Chaser

Elsker katten, som du skal give gave, at jagte fugle og andre dyr derude? Eller måske det er en indekat og ikke har mulighed for det? Så har du den perfekte gave her med det interaktive legetøj. Det er designet som en fugl og siger en melodi. Desuden reagerer den på let berøring, så når din kat leger med den, fremstår den levende.


#14 Korkfisk

Et sjovt, lille legetøj til katten, der skal have lidt af det hele. Denne er sjov, da den er formet som en fisk, materialet, der er kork – og som katten vil elske at sætte klørene i. Desuden er der påsat en fjer som hale og tilføjet catnip – den perfekte kombo til en legesyg kat. Fisken måsker ca 9,5 cm.


#15 Drillepind med påfuglefjer

En drillepind er altid en god og sjov gaveide. Den har en god længde og så er der påsat en påfuglefjer for enden, som med garanti vil kunne få gang i katten, der er modtager af gaven.


Hvad skal jeg købe i gave til min kat?

Når det kommer til at købe gave til kat, så er det meget forskelligt, hvad der vil falde i god jord derhjemme hos jer. Har din kat i forvejen alt for meget legetøj, men den gamle katteseng er ved at være lidt brugt? Så kunne det være et alternativ. Er legetøjet derimod ved at være godt brugt, så kan dette være en perfekt anledning til at få fyldt lidt op igen! 

Men hvem siger, at gaven er hjem til jer? Det kan selvfølgelig også være en gave til en andens kat. Er det scenariet, så kan det selvfølgelig være lidt svære at vælge det helt perfekte. Men så er det næsten altid en god ide med enten lidt legetøj eller godbidder som gave til kat. Det går man bare aldrig helt galt i byen med. 

4 typer gaver til kat

Spiselig gave til kat

En spiselig gave til kat er altid en god ide! Det er noget, de fleste vil kunne bruge – hvert fald før eller siden. Det er jo heldigvis sådan, at godbidder kan gemmes i lang tid og har en lang holdbarhed. Så din kat skal altså ikke have det hele på én gang, men det kan sagtens spredes ud over en længere tid. Når du vælger at købe godbidder som en gave til kat, så er der et hav af muligheder derude.

Der er både forskellige smage, nogle uden sukker, uden korn, glutenfri og så videre. Er det til din egen kat, så kender du den og ved jo, hvad den foretrækker dig og kan tåle. Så er det egentlig nemt nok! Er det til en anden kat, så kan det være sværere! For hvad kan den kat egentlig lide og hvad kan den tåle? Enten kan man købe nogle klassikere, som oftest falder i god jord eller os, må du være snedig og forhøre dig ved ejeren.

Legetøj

Legetøj er nok noget af det mest købte, når det kommer til gave til kat eller hund. Der findes et stort udvalg og du kan altid finde noget, som vil falde i god jord hos den heldige kat, der skal have en gave. For ligesom med godbidder og det store udvalg, så er det samme scenarie her. Der findes masser af legetøj i forskellige størrelser, farver, funktioner og holdbarhed, som vil være perfekt som gave til kat. Det er ofte bamser af en art, små dyr der kan pibe og andre ting din kat kan jage og dermed få opfyldt sit jagtinstinkt, som kan købes. 

Funktionelle gave 

Funktionelle gaver til kat er, hvad vi betegner som ting, der er brugbare i længere tid og som ikke blot er godbidder og legetøj. Det er f.eks. en ny katteseng, vandskål, transportkasse og lignende. Det er gaver, som din kat også vil blive glad for, fordi de er nødvendige. Men samtidig får du også glæde af dem, fordi det intet er pænt i hjemmet eller i rent faktisk virkelig har brug for det. Så denne type gave har vi også med! Det skal ej forglemmes, da de kan bidrage med nogle fine gaver til kat, som der rent faktisk vil kunne fås gavn af. 

Anderledes gaver 

En anderledes gave til kat er ting, som man måske ikke nødvendigvis havde tænkt på som gave til kat – og som måske i nogle tilfælde er lige så meget for ejerens skyld. Det kan f.eks være bøger om katten, som selvfølgelig er for ejeren at læse – men som din kat også vil gå gavn af, når du eller ejeren, har lært ting fra bogen. Det kan også være et navneskilt til din kat. Den føler muligvis ikke, at den får super meget glæde ud af det. Men bliver den en dag væk eller løber hjemmefra, så kan det gavne den. Så det er, hvad der menes med anderledes gaver. 

Tidligere artikelJuletøj til hunde – 6 forskellige outfits!
Næste artikelUgens Kæledyr – Luna (Uge 41)
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her