ugens kæledyr

Ugens Kæledyr – Luna (Uge 15)

Navn på dig: Maria og Line
Navn på dit kæledyr: Luna
Kælenavn: Bob, hunald, tykke
Alder: Luna er 3 og født d. 20 juni 2017
Køn: Hunhund
Race: FT Springer spaniel
Hvornår fik i hende?
Vi fik Luna i december 2017, da hun var 5 mdr. gammel

Er der en speciel betydning bag hendes navn?
Vi diskuterede meget om, hvilket navn vi skulle give hende, og endte med Luna. Der er ikke nogen yderligere grund, andet end at det var et super sødt navn.

Er der en historie bag, hvorfor I fik hende, hvis ja fortæl?
Vi vil gerne have en jagthund, men som også kunne bruges til hygge. De krav opfylder hun til perfektion!

Var der en speciel grund til, at det blev netop hende?
Hun havde en sød hvid blis ned i mellem øjnene, som ikke var til at stå for. Derudover blev vi anbefalet hende, af hendes kennel, at hun ville passe godt til os.

Hvad slags temperament har hun?
Luna er en stille og rolig hund, som næsten aldrig bliver sur eller gør – hvilket er så dejligt. Derudover er hun glad og fyldt med krudt.

Hvad elsker hun?
Luna ELSKER mad! Hun ved, hvornår maden bliver serveret og stiller trofast op ude ved madskålen og venter. Derudover elsker hun jagt, og når far tager jagttøjet på, er hun klar! Og vand er noget, du ikke kan tage fra Luna. Hvis hun ser en vandpyt, å eller en sø, så skal hun ud og bade – lige meget vejret.

Hvad er hendes yndlingsmad?
Luna spiser alt, så det er nemt. Men det må nok være gulerods-ender, leverpostej og pølser som er i top 3.


Hvad er hendes bedste sider?
Lunas bedste sider må være. Hun er altid glad, og klar på at ligge og hygge.
Når vi kommer hjem fra arbejde/skole er hun altid klar i entréen med en bamse for at sige hej – og blive nusset på maven.
Hun er altid klar på en gåtur Og så er hun selvfølgelig nuttet.

Hvad laver i, når i hygger allermest?
Vi ligger hele familien i sofaen, og den ene på en madras på gulvet i ske med Luna og nusser hende på maven – hun elsker det.

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
Vi har faktisk mange forskellige ruter i området. Vi har lavet ”Luna’s gåtursgavekort” med 9 forskelige ruter, hvor vi ligger en godbid på alle felter, og den godbid Luna spiser først, er den tur vi går. Hendes yndlings er dog, den vi kalder for ”Den hemmelige”, da den går gennem skoven på små finurlige stier og marker – masser af løben frit.

Kan hun nogle tricks?
Jada! Luna kan masser a tricks. Da hun er jagthund, er dette også en væsentlig del, at hun er opdraget og kan følge kommandoer. Så hun kan; sit, dæk, stay, aport, hjemkald, pote, den anden (pote), rul rundt, og lidt andre jagtkommandoer

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Når vi går tur, løber Luna altid frit (tager hende i snor, hvis der kommer andre gående/hunde) og hun har derfor rig mulighed for at søge hele området igennem for sten. Og det klarer hun til perfektion. Så vi ved, at hvis hun ikke løber for langt væk eller går pænt plads, uden det er sagt, så har hun en sten i munden. Så det er skidt, da hun ødelægger tænderne, men hun hører bedre efter af det (underligt nok).

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Line var en tur på paddleboard, og havde Luna med bagpå. Da hun så sejlede mod kanten, valgte Luna at rejse sig op hoppe i vandet, hvilket resulterede i, at paddleboardet begyndte a vippe og Line faldt i vandet.

Hvad er dit yndlings minde med dit kæledyr?
Helt klart vores ferier. Hjemme må hun ikke ligge i sengen, men når vi er på ferie må hun gerne – og det ved hun godt! Så ligger vi med en lille snorkende hund i midten.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Hvis hun er alene i stuen og vi ikke kigger, så kan hun hurtigt finde på at gå ud i køkkenet, hvor hun ikke må være, og spise kattens mad. Man kan se hun har været der, ved at der ikke er noget tilbage, ikke en eneste krumme.

Hvem er hendes bedste ven?
Det må være Mille, en labrador på 3 år. Det er vores gamle naboer, som vi tit er sammen med, så Luna og Mille er rigtig tit sammen. De tonser rundt ude på de grønne områder, i skoven og ved vandet, De hygger sig, så dejligt at se.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Luna’s påvirkning på os er helt sikkert positiv. Hun gør hele familien i godt humør, bare ved at komme vimsende med en bamse i munden. Derudover får vi gået flere ture, så det er dejligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger