Ugens Kæledyr – Lumi (Uge 44)

Navn på jer: Louise og Lars
Navn på dit kæledyr: Lumi
Kælenavn: Lumlum, rotten, Lumse
Alder: 12 oktober 2021, så hun er 1 år.
Køn: Tæve
Race: Dansk spids
Hvornår fik I hende? Vi hentede hende d. 7 december sidste år (2021)

Er der en speciel betydning bag hendes navn?
Lumi betyder sne på finsk, og vi synes det passer så fint, da vi fik hende i december måned, samt at hun er hvid som sne.

Er der en historie bag, hvorfor I fik hende, hvis ja fortæl?
Min kæreste (Lars) og jeg havde længe haft snakket om at få en hund, men vi ville være helt sikre på, hvilken race samt køn det skulle være. Så vi endte med en dansk spids tæve, som vores allerførste hund, og vi fortryder intet.

Var der en speciel grund til, at det blev netop hende?
Da vi skulle vælge blandt de restende hvalpe, var hun faktisk den eneste tæve tilbage, som endnu ikke var blevet valgt. Hun var så dejlig og nysgerrig, da vi mødte hende og vi blev forelsket med det samme. Så vi kan takke de andre hvalpe-vælgere for ikke at vælge Lumi.

Hvad slags temperament har hun?
Lumi er noget af en energibombe og hendes humør er enten 0 eller 100. Hun er nysgerrig af pommern til og vil gerne være venner med alle, hun ser.

Hvad elsker hun?
Hendes (skrækkelige) pive bold. Derudover går hun helt amok, når hun er på stranden, i højt græs eller ser en fugl – som hun sikkert også vil være venner med.

Hvad er hendes yndlingsmad?
Kylling. Rå som kogt, kylling er bare det bedste. Hun er dog også helt vild med frugt. Bla. spotter hun hurtigt, når vi skærer æble, mango eller skræller en banan, og “spørger” altid meget pænt, om hun lige kan få et stykke.

Hvad er hendes bedste sider?
Lumi er altid glad. Vi har aldrig oplevet hende sur, fornærmet eller tilbagetrukket. Derudover er hendes lyst til at lære helt enorm og hun er ivrig, når vi finder godbidderne frem, så hun kan lære noget nyt.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Vi hygger så meget, når vi går i skoven eller terrænet, da Lumi går fri og vi tydeligt kan se, hvor højt hun elsker det. Derudover har vi hende med på shelterture, som især vi synes er hyggelige. Lumi skal lige vænne sig til at sove udenfor i mørket.

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
Som nævnt ovenfor, i skov og terræn. Vi har en masse åbne områder, som vi benytter os flittigt af.

Kan hun nogle tricks?
Vi har fra start lært Lumi en masse. Vores yndlingstrick er dog, når hun balancere/får noget på næsen (se billede).

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Lumi er en sand jæger, som til tider er en smule uhandy.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
En dag var Lars ude og gå med Lumi og de skulle over en bro, hvor der manglede to brædder. Lumi havde opdaget det og var en smule nervøs. Hun “valgte” derfor at løbe direkte ud i den å, som broen krydsede og Lars måtte i efter hende.

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Vi har ufattelig mange minder med Lumi. Personligt morer jeg mig utrolig meget, når hun hopper rundt i græs, hvor hun næsten ligner en hare, sådan som hun hopper. Derudover er det så fantastisk, når Lumi får succes med de øvelser, vi lærer hende og vokser på den måde.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Da Lumi var omkring 12 uger, tog hun for første og sidste gang Lars’ sko ude fra gangen. Han så hende slæbe afsted med den, mens de havde dyb øjenkontakt.

Hvem er hendes bedste ven?
Lumis bedste ven er min søsters hund, Ludvig, som er en fransk bulldog. Ludvig har indset, at han aldrig kommer op på Lumi’s energiniveau.

Skriv et svar

Cookie-indstillinger