ugens kæledyr

Ugens Kæledyr – Ludo og Venner (Uge 30)

Navn på dig: Ann-Christina – helst bare Stina.
Navn på dit kæledyr: Ludo, Schiva, Herman, Bette og Bølle. (Loke er taget op i hundehimlen)
Kælenavn: Ludo/Udo. Schiva/Diva/tut/tutte/dutva. Herman/Hermannemus/skaaatteeerrrrr. Bette/Batte/Batman/bettebøv/bettebette. Bølle/pølsen/bøllemand
Alder: Ludo 10 år 20/8, Schiva 7 år 28/12. Herman 2 år 3/7. Bette 1 år 16/7. Bølle 7 måneder. 21/12.
Køn: 4 drenge og en tæve.
Race: Ludo og Schiva er schipperke. Herman er en hvid schæfer/hvid schweizisk hyrdehund (Alt efter hvad klub du spørger. Hos DKK er han HSH) Bette er en Bichon havanese. Bølle er en coton de tuler blanding. 🐾🐾

Hvornår fik I dem?
Ludo købte jeg for min børneopsparing helt tilbage i 2011. Jeg havde drømt om en schipperke længe. Loke var halvt schipperke og havde flest træk derfra. Blev derfor vildt forelsket i racen.

Schiva købte jeg i 2014.
Herman i 2019. Bette fik jeg i fødselsdagsgave i 2020 (ja det plejer man jo at sige, er strengt forbudt. Meeeennn det var velovervejet og gennemtænkt. Havde været med ude og se ham mange gange inden).
Bølle i december 2020. 🐾🐾❤

Er der en speciel betydning bag deres navne?
Ludo er en forkortelse af Ludovic, som betyder warrior. Han er født Singleton. Eller dvs, de andre i kuldet døde. Så han endte som alenehvalp. Han kæmpede sig stor og sej. Rigtigt hedder han pri-wat emil.
Schiva hedder det, fordi det lyder som et rigtig sødt pigenavn. Rigtigt hedder hun Hyttings Ellen.
Herman kunne ikke hedde andet. Han er sådan en stor fjollet fyr. Rigtigt hedder han Egeborgs Amasing Peppe.
Bette kunne ikke hedde andet, for han voksede sig aldrig stor. Han er meget lille på 4,2 kilo. Rigtigt hedder han Batman.
Bølle kunne virkelig ikke have et andet navn. vi havde nogle forskellige oppe og vende, men han er bare sådan en fræk Bølle.

Er der en historie bag hvorfor i fik dem, hvis ja fortæl? 
Ikke rigtigt. Andet end ønsket om, at de var en del af familien. Ludo og Schiva har været hygge hunde indtil nu, hvor de er uddannet læsehunde.💜 Bette og Bølle skulle gerne vokse op og blive besøgs- og læsehunde. Det træner vi op til, så de kan overtage jobbet, når de to gamle ikke gider mere.

Herman blev købt til at tage overfor Loke. Men der er nogle problematikker med ham, så derfor dur han ikke til det. Istedet er han nu min fitness makker. Vi går, løber og går til hundefitness sammen.

Var der en speciel grund til, at det blev netop dem?
Der var kun Ludo at vælge og han var heldigvis helt perfekt. Jeg var 2. vælger på Schivas kuld, så hun blev valgt udelukkende på sind og udseende. Solgt ved første øjekast. Hermans ejer hoppede fra, da han var 5 uger gammel og jeg hoppede hurtigt til og sagde ham der, han skal være min hvide isbjørn. Bettes ejer, valgte os helt specielt, fordi vi var den perfekte familie til ham. Vi besøgte ham fra han var 4 uger gammel.

Bølle var Singleton, og han passede perfekt i sind til at være her.

Hvad slags temperament har de? 
Ludo er rolig, sød, nem at stresse, god til børn og en god træningsmakker .
Schiva er super fjollet, sød, tålmodig, god til børn, og nem at have med sig. Trækker aldrig i snoren og kan nemt gå fri ved fod. Stjæler dog alt mad, hun kan komme i nærheden af.
Herman er en rigtig goof, virkelig fjollet! Men rigtig sød og god ved os, som han kender. Han er ikke så tryg ved fremmede. Han er klog, og åbner både skabe, skuffer og døre.
Bette er en meget speciel lille fyr! Sådan lidt anspændt, og oppe i gear, lærenem og klog. Håber det bare er teenagenykker.
Bølle er virkelig fjollet, laver unoder hele tiden, sej, springer bare ud i tingene. Han har meget gåpåmod og er lærenem.

Hvad elsker de?
Ludo elsker bolde. Schiva elsker bamser og sin donut kurv. Herman elsker dæk og bolde. Bette elsker generelt bare alt legetøj. Bølle elsker bamser. De elsker alle gåture, hygge på sofaen og at være med. Og selvfølgelig hinanden og os❤

Hvad er deres yndlingsmad?
Ludo er ekstrem kræsen, men mormors frikadeller går man ikke fejl af. Schiva er vildt pjattet med kylling. Herman eeeeelsker oksemørbrad. Bette er ekstrem kræsen, og spiser virkelig ikke hvad som helst. Meen, bonusfamilie mor, har fundet ud af, han elsker kød. Han får rester af lidt af hvert der ude, kylling, lam og okse.

Bølle er vild med alt mad. Har endnu ikke fundet noget, han ikke ville smage på. Ved faktisk ikke, hvad hans yndlingsmad er. Kan man sige alt? 🤣

Hvad er deres bedste sider?
Ludo er en fantastisk lille træningsmakker. Han vil så gerne lære og lytte.
Schiva er hendes lineføring. Hun er så fantastisk at have med. Så nem.
Herman er meget aktiv men alligevel rigtig god til at omstille sig til en hyggedag på sofaen. Han er besøgsven hos en sød dame på 86 år, der er han så god og rolig.
Bette er så glad. Så virkelig inderligt glad for alle mennesker.
Bølle er sej. Han er frygtløs og springer bare ud i det. Hans motto må være “det har jeg aldrig prøvet før, det kan jeg helt sikkert godt”

Hvad laver i, når i hygger allermest?
Det jeg synes, er allermest hyggeligt er når vi alle er samlet og der er dyner , puder, tæpper, luftmadrasser i hele stuen og alle bare slapper af og hygger sig med at lave ingenting. Det næstbedste er, når vi kan være på tur sammen alle sammen. 🌲🌊 Vi nyder skoven og stranden. Heldigvis bor vi kort fra begge dele.

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
Stranden på de ikke så varme dage, og skoven på de varme dage.

Kan de nogle tricks?
Herman: pote, high five, dut, her, bliv, dæk, sit, op, rulle, død, stå, kys, mus.
Ludo: plads, dæk, sit, pote, rundt, bliv, rulle, stå.
Schiva: gå pænt, dæk, sit, pote, her, mus, bliv.
Bette: pote, den anden pote, sit, dæk, mus.
Bølle: pote, sit, mus.

Har de nogle uvaner?
Ludo gøer’ meget på gåture. 😅
Schiva graver i haven og stjæler mad.
Herman stjæler mad fra skabe og skuffer.
Bette larmer generelt hele tiden med alle mulige underlige lyde. Han snakker utrolig meget. Han jagter fugle.
Bølle stjæler sko, strømper, mad.

Fortæl en sjov historie om dine kæledyr?
Første gang jeg opdagede Herman kunne åbne døre, kunne ha endt helt galt! Men det gjorde det heldigvis ikke. Så derfor er det lidt sjovt. Jeg gik og støvsugede og gik i min egen verden, hyggede mig med det, indtil det gik op for mig at…. der var ingen hunde? Mon de alle havde lagt sig sammen? Var de gået i haven? Slukkede støvsugeren og gik rundt i huset… kaldte på dem enkeltvis og lavede fløjte lyde

.. alle rummene var tomme….. der kom inden hunde… det gøs i mig… hvad var der sket?! Gik ud til hovede døren, som stod på vid gab! Og i indkørselen stod alle 5 og gloede dumt på mig. “Her” blev der sagt og ind trissede de.

Vi bor ud til en okay trafikkeret vej, så nu er dørene altid låst. Også selvom vi er hjemme.

Hvad er dit yndlings minde med dit kæledyr? 
Ludo – vores deltagelse i begynder DM i 2016. Det var så fantastisk en oplevelse. Så fedt at være med til.
Schiva – da hun var hvalp og vi passede min niece Lilli. De to var helt vildt hurtige til at få et bånd sammen. De var så søde. Selvom Schiva var en fjollet vild hvalp, var hun så sød og forsigtig ved Lilli.
Herman – vores stunder med hans besøgsveninde Inge.
Bette og Bølle – når de er med til familie kort spille dage. Hvor de bare charmer alle. Min søster og jeg spiller canasta med min onkel og tante og så kommer min mor og et par onkler mere som regel også og hygger med os.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Ludo – har engang tisset op af mig på en udstilling. Skønt vi lige havde været ude. Det var vel en knap så pæn måde at sige, det her pjat gider jeg ikke.

Schiva – har engang stjålet min nevøs madpakke fra hans taske, fået lynlås op og låsen op kassen, pakket den ud af sølvpapir og ædt den. Alt undtagen en gulerod var væk. Han har endnu ikke tilgivet hende. “Schiva stjal min madpakke”, fortæller han, når han ser hende 😅

Herman – åbnede skabet indtil foder og godbidder og åd 2 kilo foder og 200 gram godbidder….. gæt hvem der fik tarmbetændelse og måtte til dyrlæge 🤦🏻‍♀️

Hvem er deres bedste ven?
Ludo – Mitzi og Schiva.
Schiva – Ludo og Yatzy.
Herman – Cain og Palle.
Bette – Bølle og Herman.
Bølle – Bette og Herman.

Hvis det skal være hunde. Hvis det skal være mennesker, tror jeg, det er mig hele vejen ned. Jeg prøver at leve efter at være mere ven end diktator. Jeg tror på, at hvis man har et godt forhold til sin hund, og der er gensidig respekt og forståelse så er alting meget nemmere.

Hvad betyder dit kæledyr for dig? 
De er hver især helt specielle. Det startede med at være hyggehunde uden et specielt formål. Men nu, nu fylder de alle et eller andet specielt eller der er en langsigtet plan med dem.

Min drøm er, at Bølle overtager for Loke. Loke var min skytsengel, der altid var klar med en logerende hale. Han var solen på de mørke dage der altid fik et smil på mine læber. Han knyttede sig ekstremt meget til mig og vidste altid hvornår han skulle hvad. Der var meget empati i ham, hvis jeg græd, forlod han ikke min side, før jeg stoppede. Det ønsker jeg brændende, at Bølle også vil ❤🐾🐾

Jeg døjer ofte med angst og svær depression. Hundene gør, at jeg SKAL op og SKAL ud. Og de giver alle så meget glæde❤ kan ikke undvære dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger