Ugens Kæledyr – Koda (Uge 39)

Navn på dig: Raluka Blebea
Navn på dit kæledyr: Koda
Kælenavn: Bøvs, Baby, Piratfisken, Cutie og mange flere som opstår hen af vejen, men sjældent bliver brugt mere end én gang
Alder: ca 10 mdr, født d. 26. November 2021
Køn: Hanhund
Race: Staffordshire Bull terrier
Hvornår fik I ham? D. 21. Januar 2022

Er der en speciel betydning bag hans navn?
Vi har nok set lidt for meget Disney film, så det kommer fra Bjørne Brødre. Vi synes, det var et super navn, da han lignede en lille bjørneunge som baby.

Var der en speciel grund til, at det blev netop ham?
Min kæreste og jeg ønskede begge at få en hund. Vi var i første omgang temmelig uenig om racen (da jeg tænkte, at det skulle være en hyrdehund) Så vi undersøgte helt vildt mange racer.

Men min kæreste var stadig overbevist om staffyen, så vi blev enige, om at vi skulle møde nogen, som havde en – og opleve den i virkeligheden i stedet for kun at læse om dem.

Vi mødte jordens (i dag 2. dejligste, da Koda selvfølgelig er vores favorit) dejligste og sødeste staff! Havde vi kunne tage hende, vi mødte, med hjem, så havde vi nok gjort det. Derefter søgte vi udelukkende staff hvalpe.

Vi kom i kontakt med hende, der solgte Koda, og fik lov at møde hvalpene. Vi troede først, at det skulle være en brindle med hvide aftegn, men da vi så Koda, var vi helt solgt. Han faldt i søvn i vores hænder og uden at vi havde sagt det, imens vi mødte ham, så var hans vores begges favorit bagefter.

Hvad slags temperament har han?
Han bliver ret nemt provokeret til leg, selvom intentionen slet ikke var det. Der er fart over feltet og han skal helst være med til alt, hvad vi laver. Men derudover er han også den største putter, og elsker at sove imellem os eller under dynen.

Hvad elsker han?
Han elsker at ligge i solen. Hver gang vi kommer hjem, er det første, han søger en solplet, og han skal nok finde en.

Hvad er hans yndlingsmad?
Han er helt vild med alt muligt frugt! Æble, banan, blåbær, mango og meget mere.

Hvad er hans bedste sider?
Han er sindssyg kærlig. Personal-space eksisterer slet ikke i vores hjem, fordi han altid skal være tæt på en. Egentlig helst røre ved os hele tiden.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Så er vi taget en tur på stranden. Det er fantastisk at se Koda drøne rundt i vandet og grave huller i sandet. Han er ikke fan af at svømme (endnu), men han løber langs vandkanten og plasker med begge poter.

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
Langs stranden, så Koda kan plaske rundt i vandet. Han er tæt på umulig at få op af vandet igen.

Kan han nogle tricks?
Ja, men han er ikke så gammel endnu. Så vi har fokuseret mest på de basale: sit, dæk, stå, bliv, gå i kurven. Men han elsker at træne, så vi har også øvet lidt tricks som bamse (sidde på numsen med forpoterne i luften), ligge hovedet helt ned så det hviler på gulvet og kravle.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Han ødelægger ALT legetøj – selv det legetøj, som skulle være ekstra stærk og som skulle kunne holde til racen.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr:
Koda kan godt være lidt af en sporhund. Vi parkerer altid på en fælles p-plads tæt på hjemme, og en dag blev Koda ved med at snuse omkring en af naboernes bil. Han prøvede at kravle under, men var for stor, og han ville bare ikke med videre.

Jeg ender selvfølgelig med at ligge mig ned, for at se hvad han finder så spændende. Han havde fundet en mango! Vi kender ikke ejeren af bilen, og besluttede derfor at tage mangoen med hjem, hvor vi fandt ud af, at Koda er ret vild med mango.

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Det må være den første nat, vi havde Koda. Inden vi hentede ham, havde vi snakket om regler for Koda. Og en af tingene var, at han absolut ikke skulle være i sengen.

Men da vi så kom hjem med ham og det var ved at være sengetid, blev vi enige om at slæbe vores øverste madras fra sengen ind i stuen, så vi alle 3 kunne sove på gulvet. Han lå imellem os hele natten, på ryggen med 4 poter i vejret og snorkede. Og det er omtrent samme måde det foregår på idag, nu er sengen dog kommet tilbage i soveværelset.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Han sover som sagt i sengen imellem min kæreste og jeg. En nat havde han nogle hosteanfald, som blev ved i rimelig lang tid og han var urolig. Så min kæreste besluttede at stå op med ham. Efter lidt tid oppe blev hosten bedre og min kæreste besluttede at de kunne ligge lidt på sofaen, så Koda kunne finde ro og hosten kunne stoppe helt.

Det gik så sådan, at min kæreste faldt i søvn, og kort efter det hoppede Koda ind i sengen til mig igen. Jeg har ham stadig mistænkt for at have faket et hoste anfald, så han kunne få mere sengeplads.

Hvem er hans bedste ven?
Han har mange gode venner, men hans yndlings er hans navnebror Koda, som er en American Bully. De har kendt hinanden, siden de var ret små og leger altid virkelig godt sammen.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Koda betyder alt! Han er altid sød og kærlig. Han bidrager med så meget godt humør og grin hver eneste dag. Han er total en humør spreder, som er mega støttende igennem de hårde dage. Når jeg er alene hjemme med ham, er han om muligt endnu mere omklamrende da han helt sikkert kan mærke at jeg ikke synes det et fedt.

Han er grunden til at jeg har mødt flere personer, som idag er blevet rigtig gode veninder!

Skriv et svar

Cookie-indstillinger