Ugens Kæledyr – Gilbert (Uge 11)

Navn på dig: Olivia Rasmussen
Navn på dit kæledyr: Gilbert
Kælenavn: Gille
Alder: 8,5 måned
Køn: Intakt Han
Race: Yorkshire terrier
Hvornår fik i ham? Sommer d. 19/8/20


Er der en speciel betydning bag hans navn?
Faktisk ikke! Min mor og jeg brugte mange måneder (allerede inden vi fandt en opdrætter) på at skrive pige og drenge navne ned. Men da vi var kommet på Gilbert, stoppede vi, for det var det helt rigtige navn.

Er der en historie bag hvorfor i fik ham, hvis ja fortæl?
Jeg, Olivia, har altid ønsket mig en hund, lige siden jeg var helt lille. I november 2019 fik jeg min mor med på ideen. I februar 2020 faldt min mor over en opdrætter, og hun kontaktede dem, men de havde ikke nogle hvalpe planer pt. Der gik et par uger, også ringede de til os. Deres ene hund skulle parres, og om vi ville skrives op. Vi takkede ja og blev første vælger til en han.

Jeg var lige taget hjemmefra, og Gilbert havde sneget sig ind på mit værelse. Han havde fundet papir i skraldespanden, og rev det i tusind stykker. Min mor kommer ind og Gilbert kigger på hende som om “det var altså ikke mig”

Var der en speciel grund til, at det blev netop ham?
Vi besøgte dem, og opdrætterne sagde, at hvalpene plejer at vælge selv. Min mor og jeg satte os. Den ene han lagde sig i den anden ende af rummet. Men Gilbert lagde sig over i min mors hånd, og fra den dag af var han vores lille Gilbert.

Hvad slags temperament har han?
Han er mild og godmodig. Stædig og af stærk mening. Vagtsom og meget betænksom. Han er en ægte terrier og har et kærligt sind.

Hvad elsker han?
Han elsker en god lang beskidt gåtur- især på stranden.

Hvad er hans yndlingsmad?
Han er kæmpe fan af et stykke spegepølse, leverpostej og gulerod.

Hvad er hans bedste sider?
Hans kærlige sind, samt hans årvågenhed og entusiasme, når vi træner.

Hvad laver i, når i hygger allermest?
Så sidder vi alle inde i stuen i sofaen, “hele flokken er samlet”, kalder vi det, og Gilbert ligger og putter med os.

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
Vi går ofte ved Knudshoved ved fyret, der er virkelig skønt.

Kan han nogle tricks?
Jeg træner meget med ham, men jeg træner ikke tricks. Jeg træner: stay, heel, plads, ind (sætte sig imellem mine ben) gerne i distraherende miljøer. Det er disse ting, vi arbejder på lige nu.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Han gnasker i næsten alt han finder.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Jeg var lige taget hjemmefra, Gilbert havde sneget sig ind på mit værelse. Han havde fundet papir i skraldespanden og rev det i tusind stykker. Min mor kommer ind og Gilbert kigger på hende, som om “det var altså ikke mig”.

Hvad er dit yndlings minde med dit kæledyr?
Den første dag i vinterferien, var vi taget på tur i den sneklædte kajbjerg skov. Stemningen var helt magisk! (Billede er vedhæftet)

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Uden at vide at det var frækt, fik han mig til at vaske hele køkkengulvet, efter han havde leget i bedet i haven.

Hvem er hans bedste ven?
Hans bedste veninde er en bichon havense, hun hedder Carma. De har leget lige siden, de var små.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Vi er mere aktive og vi oplever nye steder på vores mange gåture. Han lærer os nye ting hver dag, det er bare sjovt! Jeg elsker at træne med ham, det er alt, hvad jeg har drømt om, siden jeg var lille.

Skriv et svar

Cookie-indstillinger