Ugens Kæledyr – Elmer (Uge 30)

Navn på dig: Emilie
Navn på dit kæledyr: Elmer
Kælenavn: Welms, Helmer
Alder: 22 uger gammel
Fødselsdag: 23/02 2022
Køn: Hanhund
Race: Welsh Terrier
Hvornår fik I ham? 20/4 2022, da han var 8 uger gammel

Er der en speciel betydning bag han navn?
Når man, allerede som hvalp, har et massivt overskæg, er man nødsaget til at have et navn, som passer til en ældre herrer.

Er der en historie bag, hvorfor I fik ham, hvis ja fortæl?
Jeg drømte om en hund med personlighed – en egenrådig, modig men kærlig hund. Det har jeg fået. Elmer har sin helt egen personlighed og det er ikke altid, han gør, hvad han bliver bedt om – han er alt andet end en pleaser.

Han elsker ubetinget og vil gerne arbejde – men kun når det passer ham. Det elsker jeg. Han er ikke en pleaser, tværtimod, og er han utilfreds med dagsordenen giver han udtryk for det. Racen er kendt for at give det vildeste sideeye og at bære nag i timevis.

En lille fyr med kæmpe personlighed. Jeg er altid på farten, elsker udelivet og det bærer min livstil, både privat og i arbejdssammenhæng, stor præg af. Det var derfor vigtigt, at min bedste ven havde fysikken og mentaliteten til den livsstil.

Elmer har masser af energi, altid frisk på en overnatning i hængekøje og er typisk også med på arbejde, hvor han både kan agere selskab på kontoret og vandre med i naturen. Han har aldrig været bange for noget og har fra han var helt lille sagtens kunne passes ude, være alene og vente, når jeg skal på indkøb.

Var der en speciel grund til, at det blev netop ham?
Jeg valgte racen og den opdrætter jeg har allermest tillid til. Welsh Terrier er ikke særlig udbredt i Danmark længere, desværre. Jeg har derfor hentet ham helt i Norge. Opdrætter valgte hvilken hvalp, der matchede min personlighed og livsstil bedst – og det har han gjort til perfektion. Elmer har aldrig været bange for noget og har et fantastisk gemyt. Han møder alle livets udfordringer med logrende hale og et nysgerrigt blik.

Hvad slags temperament har han?
Han har et nysgerrigt, roligt og kærligt temperament. Der skal gerne ske noget, og sætter man ikke selv noget igang, så skal han nok sørge for at sætte gang i noget – ikke altid til ejerens fornøjelse 😂 Han har aldrig så meget som knurret af en anden hund, han aflæser, dem han møder og håndterer ældre hunde, hvalpe og reserverede hunde vidt forskelligt – typisk påbegyndes ethvert møde med Elmer liggende på jorden, logrende med halen og så afventer han faktisk hundens reaktion.

Hvad elsker han?
Han ELSKER at løbe frit, jagte bolde og grene, lege med andre hunde og nyder altid at ligge steder, hvor han kan kigge på flyvende fugle eller mennesker.

Hvad er hans yndlingsmad?
Han ved intet bedre end tørret oksemuskel.

Hvad er hans bedste sider?
Hans kærlige omsorgsfulde og nysgerrige gemyt.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Vi tager en middagslur i hængekøjen med udkig over skov eller strand

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
Skov og strand.

Kan han nogle tricks?
Elmer kan sit, dæk, giv pote, highfive, knuckles, Bang (spil død), rul rundt, bliv, følg efter, indkald og lad det ligge.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Elmer tester grænser dagligt. Han ved godt, hvad han må og ikke må. Men racen er kendetegnet ved selektiv hørelse og husker vanvittigt godt. Så har man fået lov til noget en gang, så glemmer man det aldrig. Elmer har det med at gå på sofabordet, når jeg vender ryggen til, og i det øjeblik jeg opdager det, er han nede og lader som om, det aldrig er sket.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr:
Elmer har det med at skulle af med en lille 💩 hver evig eneste gang, det passer dårligst. Det er som om, han gemmer den til et sted, hvor jeg synes, det er flovt eller upraktisk at skulle samle op – og det har han ALTID gjort. Fodgængerfelter, foran butiksdøre, restauranter, dørtrin…

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Elmers første tur på stranden var magisk. Smuk solnedgang, lavvande og jeg var slet ikke i tvivl om, at vi var ved at skabe et af hans (og mine) core memories. Elmer elskede det, gik på opdagelse blandt sten, fandt ud af, at tang er mega fedt at flå og bide i samt kaste med.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Elmer har formået at flå samtlige blade af min monstera, da han var helt lille – trods han vidste bedre. Bladende blev sirligt gemt som trofæ på gulvet lige ved siden af min side af sengen. Det var som om, han lige har behov for at vise sin skamfulde bedrift. Han stod i hvertfald afventende og observerede min reaktion gang på gang 😂

Hvem er hans bedste ven?
Hans bedste hundevenner er gravhundehvalpen, Ludvig og etårige cockerdoodle Nala ❤️

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Elmer er den bedste investering, jeg nogensinde har gjort. Han er den bedste outdoormakker, den bedste puttemakker, den sjoveste roomie – der er aldrig et kedeligt øjeblik i hans selskab. Jeg har aldrig været gladere, trættere og mere bekymret, som efter jeg er blevet hundemor til Welms ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger