Ugens Kæledyr – Dexter (Uge 10)

Navn på dig: Mona Bankborg
Navn på dit kæledyr: Dexter
Kælenavn: Dexi eller Dexter-drengen. Han bliver også kaldt Turbotosse og Crazy Doggo
Alder: Dexter har fødselsdag den 13-06-2018. Dette er dog et skøn, da Dexter kommer fra gaden og så et internat i Bosnien. Han er nu 3 år gammel
Køn: Han
Race: En blanding mellem en belgisk Malinois og sibirisk Husky.

Hvornår fik du ham?
Dexter har boet hos os siden februar 2021. Så lidt over et år har vi haft æren af ham. Dexter kom med en dyretransport herop, og det var en lang ventetid på at få ham hjem til Danmark, syntes vi. Jeg kan huske, vi skulle starte med at hente ham i januar, men chaufføren, der skulle køre herop, fik corona, så rejsen blev udskudt på ubestemt tid. Heldigvis gik der kun 10 dage, før de så småt meldte klar igen. På selve dagen mødtes vi i Jylland og ventede. Ankomst var kl 13.00, men det blev hele tiden rykket. Der var sne, og det var så koldt. Det nåede at blive mørkt, inden bilen ankom. Sikke et sug i maven!

Er der en speciel betydning bag hans navn?
Vi valgte at beholde det navn, han havde fra internatet i Bosnien.

Er der en historie bag, hvorfor du fik ham, hvis ja fortæl?
Jeg havde kigget på ham inde på nettet hver dag over en længere periode, og til sidst så jeg ham som min hund. Så var der ingen vej uden om, han skulle hjem.

Hvad slags temperament har han?
Dexters temperament kan beskrives som rigtig godt, hvis hans behov er dækket. Han er en virkelig sød og rar dreng, der rigtig gerne vil alle andre. Men når det er sagt, så har Dexter et meget stort energi-behov, som skal dækkes – både fysisk og psykisk. Hvis man ikke kan det, vil du hurtig se en hund, der på anden vis vil forsøge at få hans energi ud. Han er stadig sød, men man vil kunne mærke en irritation i ham.

Hvad elsker han?
Dexter elsker at bruge sin krop. Han er født til at arbejde! Han elsker at løbe og elsker lydighedstræning. Hvis han får lov, klatrer han også gerne, på hvad han kan finde.

Hvad er hans yndlingsmad?
Dexter elsker mad. I en lang periode blev alt slugt, og han havde nogle foder-aggressioner – men det er forsvundet nu. Så det kan være rigtig svært at sige, hvad hans yndlingsmad er. Dog er han fx. ret glad for stegt kylling og tigger gerne for et stykke mørbrad.

Hvad er hans bedste sider?
Dexter er rigtig god til at læse menneskers følelser, om de er kede af det eller rigtig glade. Han kommer rigtig gerne og trøster børnene, hvis de har slået sig, eller bare har brug for en ved sin side efter en hård dag i skolen. Han er også rigtig dygtig til at aflæse angst, ift. om der er angst på vej. Det er en kæmpe kvalitet, han har.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Når vi hygger allermest, så har vi først gået en dejlig tur, hvor vi derefter tager hjem, hvor man kan ligge sammen og nusse. Dexter er faktisk ikke den store putte-hund, men når man er lidt brugt, så er det rart at nusse og hygge.

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
Det er entet, tæt på hvor vi bor, hvor der både er stier, sø, mark og skov, så man oplever det hele! Eller ud til vandet, da der er helt anderledes dufte.

Kan han nogle tricks?
Dexter kan nogle tricks og efterhånden kommer der flere på. Han har stadig kun været familiehund et års tid. Tricks han kan er, sit, dæk, center, spin højre-venstre, plads, stå op af noget, op (helt op), øver på bukke og sit pretty.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Han kan rigtig godt lide at grave – især hvis man har noget energi, der ikke er blevet brugt. Så arbejdes der på, hvordan man hilser på andre hunde. Når han møder andre hunde, får han et sus af energi og kan ikke være i sig selv. Han hopper og danser, hyler og gør af glæde. Det kan virke lidt skræmmende for andre hunde.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Vi fik Dexter, da der var ret meget sne. Dexter ELSKER sne så meget, at vi nærmest ikke kunne gå ture med ham, fordi han lavede kolbøtter hele tiden, når vi gik. (Der ligger en video på instagram hvor han ruller)

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Vi var på sommerferie i ca. 3 uger, hvor vi havde Dexter med til Frankrig, Italien og Østrig, og han klarede det til UG. Han var med på restaurant, sejlede supboard, vandrede i bjerge og badede en masse. Han var glad hele turen igennem.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Dexter kan godt være en fræk hund, og i en periode stjal han alt undertøj, han kunne komme i nærheden af.

Hvem er hans bedste ven?
Dexter har flere venner af forskellige dyr. – både hund og kat, og en hest han møder på vores ture nogle dage. De har et bånd de to. Hesten kommer altid løbende, når Dexter kommer, og de følges noget af turen på hver deres side af hegnet. Men den bedste ven af dem alle er Mentos, en shih tzu på 4 år.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Dexter betyder alverden for os. Han er et familiemedlem, han er en beskytter, han er en sjæleven og så er han en støtte-hund. Han er der på de gode dag og på de svære dage. Han har ændret vores liv på en positiv måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger