ugens kæledyr

Ugens Kæledyr – Charlie (Uge 23)

Navn på jer: Fei & Tobias
Navn på dit kæledyr: Charlie
Kælenavn: Charles, Basse, Bouillabaisse, Cha-baobao, Mulmul
Alder: 18 måneder. Charlie var født juleaften 2019.
Køn: En lille bestemt herre
Race: Bichon Frise
Hvornår fik I ham? 27. februar 2020

Er der en speciel betydning bag has navn?
Vi havde set A Star Is Born, og Fei var grædefærdig over hunden Charlie, derefter gik hun rundt alle dage “jeg vil også have en Charlie”.

Er der en historie bag, hvorfor I fik ham, hvis ja fortæl?
Fei, som den asiat hun nu er, ville have en lille hvid fluffy hund (note: Malteser). Tobias havde haft en Bichon Frise i familien før, så med lidt (note: meget lidt) overtalelse, tog vi kontakt til en Bichon Frise kennel, hvor vi fik Charlie.

Hvad slags temperament har han?
Charlie er en tosse. Han er legesyg, elsker at jage fugle, bolde og hvad der nu ellers kan flyve. Han er en rigtig Casanova, når det kommer til damerne, men har det lidt svært med hanhunde, han ikke kender.

Hvad elsker han?
MAD!! Og sin fætter Kanto, en schæferhund.

Hvad er hans yndlingsmad?
Alt med leverpostej.. Men han elsker alt mad, så længe han har set os mennesker spise det først.

Hvad er hans bedste sider?
Charlie er kærlig, god til små børn, og altid klar på leg. Han er en stjerne til at være hjemme alene, og nyder sin alene-tid.

Hvad laver i, når i hygger allermest?
Ude på ture og udforske landet (Charlie er rigtig god til at være co-pilot i bilen).

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
Vi elsker at gå ture i Bernstorffsparken. Det er hyggetid til både os og Charlie.

Kan han nogle tricks?
Sit, dæk, give pote, og lidt forskellige agility aktiviteter.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Charlie har en tendens at være lidt aggressiv mod nye hanhunde. Han vil så gerne lege med dem, men er også lidt bange, så det ender bare i kaos.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
En tragikomisk historie om Charlie var, da vi havde haft ham i en uge og han skulle være alene hjemme i en længere periode for første gang. Det startede ud med, at han fik en større godbidm da vi var på vej ud ad døren, og derfra gik en stor del af arbejdsdagen på at hold øje med ham gennem overvågningskameraet. Charlie lå altid enten i stuen eller entré, men denne dag var Charlie smartere end som så, og slet ikke til at finde.

Da der var gået ca. 4 timer og blevet kaldt gentagne gange over kameraets indbyggede højtaler, samt fodret fra den automatiske fodermaskine (som altid fik ham op af stolen), var der stadig ingen reaktion, og panikken hos os begyndte at brede sig. Vi blev enige om, at en af os måtte skynde os hjem, fordi vi frygtede, at Charlie var blevet kvalt i sin godbid. Det var 30 skrækkelige minutter for os begge to, og vi husker det som i går.

Da Fei kommer hjem og slår døren op, kalder hun med panik i stemmen på Charlie, og ud fra soveværelset kommer en groggy, meget døsig Charlie med et dømmende blik “hvad er det dog for en måde at vække mig på?”. Panikken blev forløst af lettelse, og siden den dag har vi lært ikke at sætte vores lid til kameraet, og Charlie har lært at undgå samtlige kameravinkler.

Hvad er dit yndlings minde med dit kæledyr?
Der er alt for mange, men dagen vi fik ham med hjem topper listen.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Vores tidligere nabo tilbyder at passe Charlie en dag, da hun synes, han var så sød. Da hun åbner døren, løber Charlie ind, som havde han været der før og splitter naboens stueplante ad, så der er jord ud i hele lejligheden (vi lærte hurtigt at vores stueplanter skulle op i højden).

Hvem er hans bedste ven?
Onkel Kanto, Bobby, Diego, Chester, Yoda, Carla, Carlo, Bownty, Otto, Irma, Seppo… the list goes on.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Vi fik Charlie en uge inden Danmark blev lukket ned, og han har været den sødeste makker, når der skulle arbejdes hjemme i et års tid. Derudover, er en hund en fantastisk måde at møde nye mennesker på, selv i corona-tiden, da man altid kan få en sludder for en sladder med andre hunde-ejere.

Skriv et svar

Cookie-indstillinger