Ugens Kæledyr – Bob (Uge 8)

Navn på dig: Mette Marie Skov og Lars Brandt Holst
Navn på dine kæledyr: Bob (King Ælla fra Kennel Daarbjerg)
Kælenavn: Bobsen, Bobbelob, RubberdubBob, Bobbob og Bobsen Lobsen.
Alder: Født d. 19. april 2021
Køn: Hanhund
Race: Sussex Spaniel
Hvornår fik du ham? Vi hentede Bob d. 19 juni 2021, da han var 8 uger gammel

Er der en speciel betydning bag hans navn?
Bob var et navn, som Mette faldt over i en alder af 16, og siden da har det været på listen over hundenavne.

Er der en historie bag hvorfor du fik dem, hvis ja fortæl?
Vi har meget i tvivl om, hvilken race vi skulle have. Vi kiggede på mange forskellige typer og størrelser, og af en eller anden grund faldt vi over racen Sussex spaniel. Racen er sjælden og har været ved at uddø flere gange over historien, så vi vidste, at det ville blive svært at finde en hvalp, der måtte komme med os hjem.

Heldigvis fandt vi Winni i Holbæk, der havde planlagt et kuld, og vi skrev os op. Vi var enormt heldige, at den lange venteliste blev kortet ned. Winni skrev til os, da hvalpene var et par uger gamle og sagde, at der en lille hanhvalp til os, hvis vi var interesseret. Et par dage senere mødte vi Bob, og vi var solgt med det samme, vi så ham.

Hvad slags temperament har han?
Bob er en meget stædig fyr. Mest af alt minder han om en gammel mand med sine faste vaner. Det kræver meget tålmodighed og kærlighed at lære Bob nye vaner (og MANGE godbidder), men stille og roligt imødekommer han vores forslag. f.eks ikke at trække i snoren eller gø af skraldespande. Derudover er han enormt humoristisk, kærlig ved alle levende væsner og bare helt igennem elskværdig. Bob kan altid vende en dårlig stemning med sit glade væsen.

Hvad elsker han?
Bob elsker at være sammen med mennesker og hunde. Han er egentligt ret ligeglad med, om det er nogen han kender, eller en han aldrig har mødt før, så længe de vil hilse og lege, så er han en lykkelig hund.

Hvad er deres yndlingsmad?
Bob elsker æbler, alle slags godbidder og bideben, og så har han lidt svært ved ikke at prøve at smage med på vores aftensmad (hvis den er inden for rækkevidde).

Hvad er hans bedste sider?
Bob er enormt kærlig og ønsker at være tæt på os. Der er intet bedre end når han kommer hen for at putte med os.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Bob elsker havet! Så en gåtur på stranden, hvor han kan få lov at løbe frit, er det bedste han ved. Ellers skal det da være, når han kommer og lægger sig på ryggen ved siden af os, så han lige kan blive nusset på maven.

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
Vi bor i byen og går derfor oftes ture i nabolaget på Frederiksberg. Hvis vi har tid, tager vi gerne i Søndermarken eller i hundeparken på Nørrebro, så Bob kan lege med de andre hunde. Men vores absolut yndlingstur er, når vi er i sommerhus på Fyn, hvor Bob kan løbe frit på markerne.

Kan han nogle tricks?
Det kommer klart an på, om du har værdige godbidder til at belønne tricks. Bob kan dog en del tricks efterhånden; sit, dæk, rulle rundt, give pote, sidde på bagben og gå på plads. Vi øver indkald meget, men som sagt er han en stædig mand, der mest af alt gør, hvad der passer ham.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Puha, en hund i Bobs alder har vidst helt generelt mange uvaner i perioder. For tiden er han lidt af en bølle i de vågne timer, hvor der går meget tid med at vælte sin vandskål, stjæle vanter, huer og hjemmesko, og sidst men absolut ikke mindst: han elsker at vælte vores vandglas, når de står på sofabordet. Det kunne jo være, at vi fik bedre drikkevarer, end han selv havde i vandskålen 😄

Fortæl en sjov historie om dine kæledyr
Bob er ikke en klassisk spaniel hund. Når man tænker på, en spaniel tænker man typisk slank og hurtig. Bob er tæt bygget, ret langsom og enormt klumpet i sine bevægelser. Vores yndlingsbeskæftigelse er at grine af, Bob når han er i fuld fart og glemmer at få bagenden med. Jeg har specielt ét minde, hvor Bob forsøger at jage en anden hund igennem en vandpyt, som desværre var noget dyber,e end Bobs ben var lange. Halvvejs igennem vandpytten forsvinder Bob i et kæmpe plask og kommer helt forvirret og gennemblødt op. Det var enormt svært at stoppe med at grine igen.

Hvad er dit yndlingsminde med dine kæledyr?
Bob elsker små børn enormt højt og har derfor ofte svært ved at styre sin begejstring. Mit yndlingsminde med Bob er klart fra julen 2021, hvor Bob og min nevø på 1,5 år lå på gulvet sammen og legede. Jeg kunne se, hvor ihærdigt Bob forsøgte at være rolig for ikke at gøre min nevø bange. Jeg var så stolt af ham i det øjeblik!

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Mellem jul og nytår besøgte vi noget familie, der har en alderssvarende Berner Sennen. Bob valgte at tisse OVER ALT i deres hus (på gulvtæpper, på juletræet, op af døre, vinduer osv.). På daværende tidspunkt havde han ikke haft uheld indenfor i mange måneder, så vi blev ret overrasket over hans adfærd.

Hvem er hans bedste ven?
Bob har mange venner i nabolaget, som han nyder at lege med. Hans største kærlighed er nok en tæve ved navn Mocca, som desværre ikke helt har fået øjnene op for Bob. Det er Bob dog rimeligt ligeglad med! Han fortsætter sin mission for at få Mocca til at blive lige så forelsket i ham.

Hvad betyder dine kæledyr for dig?
Bob har virkelig bragt meget glæde ind i vores liv. Jeg tror, alle hundeejere kan nikke genkendende til, at livet uden hund slet ikke er lige så godt som livet med en ny bedste ven. Bobs væsen og tilstedeværelse har helt simpelt givet flere grin og glæde ind i hverdagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger