Lær din kat bedre at kende med disse kattebøger

0
317

Opdateret den 25/02/2022

Du har lige fået din første kat, eller også så går der ikke længe, før det nye familiemedlem ankommer – og du vil selvfølgelig være så forberedt som muligt, så derfor køber du en masse kattebøger. Det kan også være, at du allerede har en kat og der er ting omkring den, du gerne vil lære at forstå bedre – så er kattebøger også for dig! 

Kattebøger fås nemlig i mange størrelser og former – og med en masse nyttig viden, der kan gøre dig klogere. Derfor har vi netop fundet lidt forskellige kattebøger, så du kan blive klogere på katten generelt. Bøgerne indeholder forskellige emner, som vi kommer nærmere ind på. Ved hver forslået bog, fortæller vi, hvad du kan forvente at finde i de forskellige bøger om katte, så du kan finde den, der har netop det, som du søger. 

Forskellige typer af kattebøger

Bogen om katte og killinger af Sarah Khan

Denne kattebog er for den lidt yngre generation. Målgruppen er fra 6 år og opefter. Det betyder altså, at indholdet i bogen er formidlet på en måde, så det giver mening for de yngre, når de enten selv (med hjælp) prøver at læse eller får det læst op. Tegningerne er også på et niveau, som er til at forstå. Det er altså en alletiders bog til dig, der gerne vil lære dit barn, hvordan han/hun bedst passer og omgås jeres kat. Der er også inspiration til, hvordan der bedst leges med jeres kat.


Kat i hus og have – Jørgen Liljensøe

Denne kattebog bliver din håndbog til at forstå din kat bedre. Her får du viden om de mest populære katteracer, kattens historie og mere information omkring deres temperament og sind, så du bedst muligt kan forstå din kat. Samtidig kan du blive klogere på, hvordan du beslutter, om din kat bør være en inde- eller udekat.


Kat – alt hvad du bør vide om dit kæledyr af Pat Jacobs

Er du på udkig efter kattebøger, som kan gøre dig klogere på din (kommende) kat? Så har du her bogen! Her får du en masse inspiration til, hvordan du bliver din kats bedste ven og hvordan I får det bedst mulige bånd mellem jer. Du får både information om, hvordan din kat sover – altså hvor den foretrækker det og hvor meget, hvad de spiser – hvilket er ret så relevant for dig, der overvejer eller har en kat. Desuden bliver der også fokuseret på, hvordan du får din kat til at føle sig mest muligt tryg. Målgruppen er fra 10 år og opefter.


Giv din hund og kat et sundt i liv af Liv Bang Hansen

Når man får sig et nyt kæledyr derhjemme, hvad end det er kat, hund eller andet, så kommer der automatisk en masse nye spørgsmål. Skal min kat vaccineres årligt, hvordan håndterer jeg allergi og hvordan giver jeg min kat det sundeste liv? Der er mange spørgsmål og bogen her gør sit for at gøre dig klogere på alt det nødvendige.


Hvem er kattebøger for?

Der findes et hav af kattebøger derude – og der er nærmest noget for enhver smag, det er helt sikkert! Der findes kattebøger, der gør dig klogere på deres opførsel, kattebøger der fortæller dig om forskellige racer, kattebøger der skaber et tættere forhold mellem dig og dit kæledyr og så er der kattebøgerne til de lidt yngre, som er fiktive og indeholder katte som karakter. Der findes altså en god blanding alt efter behov og alder. Så kattebøger er for dig, der gerne vil lære mere om katten eller bare synes, at katte er de sødeste. Der er ingen regler for hvem, der er interesserede i kattebøger.

Hvorfor er kattebøger en god ide?

Når det kommer til at få sig et kæledyr, hvad end det er en kat, hund, hamster eller noget fjerde, så er det en god ide at sætte sig ind i, hvilke behov de har, deres opførsel og hvordan de oftest reagerer. Det er generelt bare godt at lære dyret eller racen bedre at kende. Det gør det nemmere for både dig og, i dette tilfælde, din kat. Det er jo dyr og de reagerer anderledes, end hvad man altid kan forvente. Så det er alletiders ide at bruge tid på at forstå dit kæledyr.

Hvad kan man bruge kattebøger så?

Vi har faktisk allerede nævnt det flere gange tidligere – men kattebøger kan bruges til et hav af ting. Bøgerne i denne artikel er primært til for at uddanne sig og gøre dig klogere på katten og dens adfærd. De er skrevet med henblik på at give dig en større forståelse for din kat, hvorfor den gør, som den gør og hvordan i bedst muligt får det bedste bånd sammen. Men kattebøger er også for de mindre og for underholdningens skyld. Der findes nemlig også flere fiktive kattebøger, hvor det er katte, der er karakterne og på den måde, på en mere børnevenlig måde, kan dit barn lære mere om katte, deres opførsel og hvordan de bør agere omkring dem.

Tidligere artikelUgens Kæledyr – Bob (Uge 8)
Næste artikelJack Russel Terrier – Lær racen at kende!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her