Tandpleje af hund | 6 måder at holde en sund hygiejne på din hund

Vores egne tandpleje-rutiner er efterhånden en fast indgroet del af vores hverdag og vaner. Det samme bør det være med vores hunde. Måske er det endda endnu vigtigere, da de ikke selv kan gøre det eller sige til, når det føles, som om det er tid til lidt ekstra pleje af gummerne. Derfor får du her 6 metoder til tandpleje af din hund, så du kan finde den måde, der virker allerbedst for jer. 

Forskellige måder at vedligeholde tandpleje af hund

Der findes så mange måder derude, når det kommer til at vedligeholde tandpleje af din hund. For selvom vi ikke altid tænker over, at det er noget, vi skal vedligehold, før vores hunde sidder helt oppe i ansigtet på os, og ånden er ikke helt så rar, som den plejer (ikke at den nogensinde dufter af blomster). Men der findes et hav af måder at få styr på tandplejen af din hund – så det behøver på ingen måde at være en byrde. Lad os tage dig igennem nogle af de mest gængse metoder, som du kan benytte dig af derhjemme.

Legetøj

En af de nemmeste måder at vedligeholde tandhygiejnen hos sin hund er via legetøj. Der findes så meget legetøj til hunde derude, som er lavet med henblik på at optimere tandhygiejnen og sørge for en optimal tandpleje. Legetøjet fungerer ved, at det er lavet således, at når din hund bider i det, så hjælper det med at fjerne plak fra tænderne, massere gummerne eller andre ting, der er vigtige for vores hund. Så en nem løsning, hvis du vil opgradere tandpleje af din hund hjemme – få fat i et stykke legetøj med netop samme formål.

Spray til mund

Hvis din hund ikke altid gider legetøj, så er ovenstående nok ikke den bedste løsning, der findes. Men bare rolig, der er mange andre muligheder at vælge. Du kan f.eks. få spray til din hunds mundhygiejne. Så hvis du har svært ved at få din hund til at lege med legetøj og i stedet synes, at det er nemmere at åbne munden på den og give et spray, så findes den løsning også. De fleste sprays til tandpleje af din hund hjælper ved at forhindre plak og tandsten – og samtidig bidrager det også til, at din hund opretholder en frisk ånde.

Fingerdut

Det her er faktisk en ret genial form for tandpleje af hund – specielt hvis din hund ikke har noget imod at åbne munden for dig og lade dig komme til. Put en fingerdut på enten pegefinger, tommeltot eller begge. Kør dem forsigtigt over din hunds tænder og du bidrager nu til reducering af plak og tandsten. De fleste er oftest med mintsmag og efterlader samtidig din hund med en skøn og frisk ånde.

Mundrens

Mundrens til hunde – selvfølgelig findes det! Men hvordan foregår det med hunde, når de ikke på samme måde kan gurgle, som vi jo kan? Det er faktisk ret lige til! Du påfører det blot ved at tilføje lidt af det på vat og så gnide det på din hunds tænder. Det hjælper med at minimere chancen for bakteriebelægninger og infektioner.

Tandbørste

Der er selvfølgelig også den helt klassiske, som vi kender fra os selv – nemlig tandbørsten. Den bruges på helt samme måde, som den gør ved os mennesker. Der findes også tandpasta til hund, som du kan bruge i samme forbindelse. Gør ligesom du plejer – bare på din hund i stedet.

Tyggehorn

Nogle hunde elsker bare at tygge – og hvorfor så ikke få nogle fordele ud af det? Et tyggehorn kan klare lidt af hvert og bliver ikke bidt i stykker på ingen tid. Så der kan virkelig tygges til og samtidig bidrage til at fremme tandplejen på din hund og forebygge ting såsom plak og tandsten.

FAQ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger