Tandpleje af hund | 6 måder at holde en sund hygiejne på din hund

0
181

Opdateret den 22/09/2022

Vores egne tandpleje-rutiner er efterhånden en fast indgroet del af vores hverdag og vaner. Det samme bør det være med vores hunde. Måske er det endda endnu vigtigere, da de ikke selv kan gøre det eller sige til, når det føles, som om det er tid til lidt ekstra pleje af gummerne. Derfor får du her 6 metoder til tandpleje af din hund, så du kan finde den måde, der virker allerbedst for jer. 

6 forskellige hjælpemidler til en bedre tandpleje

Legetøj til tandpleje af hund

Gummi Rugbybold

Et legetøj til din hund, som er sjovt at lege med og samtidig gør en god gerning for din hunds mundhygiejne? Svaret er lige her! Denne rugby-lignende bold er fyldt med former og bløde “pigge”, som masserer din hunds gummer samt renser for tandsten og fjerner plak. Den fås i 3 forskellige størrelser.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
89,00 89,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Spray til tandpleje hund 

Vets Best Advanced Dental Spray

En lille spray, der hjælper til tandpleje af hund, som du nemt kan have i tasken og med dig på farten – den fylder nemlig intet. Sprøjtes ind i din hunds mund 30 min før et måltid. Den er tilsat pebermynte for en frisk duft og aloe vera, som bidrager til at forhindre dannelse af bl.a. plak og tandsten. Indeholder 14 ml i alt.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Fingertut tandpleje hund

Vets Best Fingerpuder

50 små fingerpuder, du kan bruge til at blidt massere din hunds tandkød eller rense dens tænder og forebygge chancerne for tandsten og plak. Put dem på din pegefinger og/eller tommelfingeren og rengør så tænderne på din hund. Kan bruges både på hunde, katte eller andre mindre dyr.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
49,00 49,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Mundrens som tandpleje hund

B&B naturlig mundrens

Denne mundrens fra B&B er naturlig og hjælper med at rengøre samt holde din hunds mund frisk. Put lidt af væsken på en klud og gnid så mod din hunds tænder. Det bidrager til en forebyggelse og mindskning af bakterier, plak og infektioner, som kan opstå ifm. manglende tandpleje af hund. Du kan bruge det 1-2 gange dagligt og så bør du undgå, at din hund spiser eller drikker 10 minutter efter.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Tandbørstesæt til tandpleje af hund

Trixie tandbørste og tandpasta

Klassisk tandbørstesæt – næsten som vi selv bruger. Her får du et helt sæt, der indeholder: 1 dobbelt tandbørste, 2 finger tandbørster og en tandpasta. Så nu er det blot i gang med tandhygiejne og tandpleje af din hund. Ikke alle hunde vil være lige glade for det, men med tid, tålmodighed og masser af ros, så skal det nok blive bedre.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
59,00 59,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Tyggehorn

Buffalo Tyggehorn

Elsker din hund at tygge på ting? Og kunne du samtidig godt bruge noget, der bidrager til en sundere tandpleje hos din hund? Dette tyggehorn hjælper både med at fremme tandhygiejnen og en frisk ånde. Denne slags tyggehorn er specielt godt til dig, der har en hund, som er allergi tilbøjelig.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
19,00 19,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Forskellige måder at vedligeholde tandpleje af hund

Der findes så mange måder derude, når det kommer til at vedligeholde tandpleje af din hund. For selvom vi ikke altid tænker over, at det er noget, vi skal vedligehold, før vores hunde sidder helt oppe i ansigtet på os, og ånden er ikke helt så rar, som den plejer (ikke at den nogensinde dufter af blomster). Men der findes et hav af måder at få styr på tandplejen af din hund – så det behøver på ingen måde at være en byrde. Lad os tage dig igennem nogle af de mest gængse metoder, som du kan benytte dig af derhjemme.

Legetøj

En af de nemmeste måder at vedligeholde tandhygiejnen hos sin hund er via legetøj. Der findes så meget legetøj til hunde derude, som er lavet med henblik på at optimere tandhygiejnen og sørge for en optimal tandpleje. Legetøjet fungerer ved, at det er lavet således, at når din hund bider i det, så hjælper det med at fjerne plak fra tænderne, massere gummerne eller andre ting, der er vigtige for vores hund. Så en nem løsning, hvis du vil opgradere tandpleje af din hund hjemme – få fat i et stykke legetøj med netop samme formål.

Spray til mund

Hvis din hund ikke altid gider legetøj, så er ovenstående nok ikke den bedste løsning, der findes. Men bare rolig, der er mange andre muligheder at vælge. Du kan f.eks. få spray til din hunds mundhygiejne. Så hvis du har svært ved at få din hund til at lege med legetøj og i stedet synes, at det er nemmere at åbne munden på den og give et spray, så findes den løsning også. De fleste sprays til tandpleje af din hund hjælper ved at forhindre plak og tandsten – og samtidig bidrager det også til, at din hund opretholder en frisk ånde.

Fingerdut

Det her er faktisk en ret genial form for tandpleje af hund – specielt hvis din hund ikke har noget imod at åbne munden for dig og lade dig komme til. Put en fingerdut på enten pegefinger, tommeltot eller begge. Kør dem forsigtigt over din hunds tænder og du bidrager nu til reducering af plak og tandsten. De fleste er oftest med mintsmag og efterlader samtidig din hund med en skøn og frisk ånde.

Mundrens

Mundrens til hunde – selvfølgelig findes det! Men hvordan foregår det med hunde, når de ikke på samme måde kan gurgle, som vi jo kan? Det er faktisk ret lige til! Du påfører det blot ved at tilføje lidt af det på vat og så gnide det på din hunds tænder. Det hjælper med at minimere chancen for bakteriebelægninger og infektioner.

Tandbørste

Der er selvfølgelig også den helt klassiske, som vi kender fra os selv – nemlig tandbørsten. Den bruges på helt samme måde, som den gør ved os mennesker. Der findes også tandpasta til hund, som du kan bruge i samme forbindelse. Gør ligesom du plejer – bare på din hund i stedet.

Tyggehorn

Nogle hunde elsker bare at tygge – og hvorfor så ikke få nogle fordele ud af det? Et tyggehorn kan klare lidt af hvert og bliver ikke bidt i stykker på ingen tid. Så der kan virkelig tygges til og samtidig bidrage til at fremme tandplejen på din hund og forebygge ting såsom plak og tandsten.

FAQ

Tidligere artikelUgens Kæledyr – Ole Herman (Uge 36)
Næste artikelHvor hurtig kan en hund løbe?
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her