Hvor hurtig kan en hund løbe?

Hvor hurtig kan en hund løbe? Det altafgørende spørgsmål! For hvor hurtigt kan de egentlig løbe? Vi kan næppe være de eneste, der har gået en tur i skoven med vores bedste ven eller en dag kommet alt for langt ud på Youtube og pludselig stillet os selv spørgsmålet: Hvor hurtig kan en hund egentlig løbe? Frygt ej, vi kommer med svaret til dig, så du fremover kan sove trygt og ikke længere skal vende og dreje dig, fordi du bare gerne vil vide, hvor hurtig en hund kan løbe.

Godbidsforslag til træning af din hund

For det er vidst lige til højrebenet, at en chihuahua løber væsentligt langsommere end f.eks. en schæferhund. Men selv hvis vi tog to schæferhunde og lod dem løbe om kap, så ville deres tophastighed sagtens kunne variere, da der er flere faktorer, der spiller ind. Vi vil dog alligevel komme med forskellige gennemsnitshastigheder, dog bør du være opmærksom på, at hastighederne kan variere fra hund til hund. Ting såsom størrelse, alder, livsstil og meget mere kan have en effekt på, hvor hurtig din hund kan løbe.

Top 10 hurtigste hunderacer

Nedenfor finder i en liste over de 10 hurtigste hunderacer. Dette er baseret ud fra en gennemsnits topfart og informationen er fundet ud fra flere udenlandske kilder, der har haft samme tal og statistikker.

1. Greyhound

Greyhound racen er vinderen af hunderacer, der kan løbe hurtigst. De sniger sig en på en overlegen 1. plads med deres tophastighed på 72 km i timen. Det er altså hurtigere, end vi må køre inde i byerne. Det siges også, at ovenstående hastighed kan opnås inden for blot 30 meter.

2. Saluki

Salukien er en af de ældste hunderacer, der er at spore tilbage og så har den samtidig snuppet 2. pladsen over hurtigste hunde. Den følger skarp trop efter Greyhound hunden og når en tophastighed på 68,8 km i timen. Dog viser undersøgelser, at hvis en Greyhound og en Saluki skulle løbe om kap på et længere stykker, så ville Saluki racen ende med at indhente Greyhounden.

3. Afghansk Mynde

Den Afghanske Mynde er tæt relateret til racen Saluki, og det er derfor heller ikke tilfældigt, at den er at finde på listen som nr. 3. Med en tophastighed på 64,4 km i timen er den lige i hælene på Saluki.

4. Vizsla

På en delt 3. plads kommer racen Vizsla. Med en tophastighed på 64,4 km i timen er den lige så hurtig som ovenstående. Det er derfor heller ikke en tilfældighed, at racen specielt bliver brugt til jagt.

5. Jack Russel

Nu kommer vi til en lille race, som fysisk er noget mindre, end de andre racer vi indtil videre har haft på listen. Men tag ej fejl af den lille størrelse. For den når faktisk en tophastighed på 61,2 km i timen – næsten lige så meget som en Afghansk Mynde, der mere eller mindre er dobbelt så stor.

6. Dalmatiner

Har du en dalmatiner og har du haft den med i hundeskoven, hvor der var mulighed for frit løb? Så er det måske ikke til den helt store forundring, at den også er på listen over de hurtigste hunde. Til trods for en klodsethed, når de er hvalpe, så vokser de fra det og når faktisk en tophastighed på 60 km i timen.

7. Borzoi

Som DKK beskriver den under deres racebeskrivelse, så er det en hund, der er så hurtig som vinden. Et hurtigt kig på den og man kan nemt komme til at sammenligne dens fysisk med en Greyhound. Borzoi racen ender med en tophastighed på 58 km i timen.

8. Whippet

Selvfølgelig skal vi have en Whippet med på listen. Den er i familie med Greyhound racen, som ligger på 1. pladsen. En Whippet når en tophastighed på 56 km i timen.

9. Pharaoh Hound

Endnu en delt placering! En Pharaoh Hound er nemlig lige så hurtig som en Whippet. De har begge en top hastighed på 56 km i timen. Pharaoh Hound er specielt kendt for deres store jagtinstinkt og som unge og utrænede, anbefales det, at de kun går løst i et begrænset omfang.

10. Weimaraner

Den sidste på vores liste er racen Weimaraner. Endnu en jagthund til listen, som elsker at være aktiv og virkelig have fart på, når det gælder. Den når altså en tophastighed på 56 km i timen – så må igen dele pladsen med den klassiske Whippet og Pharaoh hound.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger