Husk dit kæledyr i hverdagen

Rigtig mange mennesker har et kæledyr, som de elsker, som var det deres barn. Dette er fuldt forståeligt, når man ser de mange små væsner og deres søde øjne og hyggelige gemyt, men desværre kan man, som ejer af et kæledyr, let komme til at glemme kæledyret lidt i hverdagen. Dette betyder naturligvis ikke, at man glemmer at fodre det eller noget i den stil, men mange glemmer at give dyret den opmærksomhed, det fortjener – og det er rigtig synd for dyret.

Hvis du hører til i ovenstående kategori, så frygt ej: Det er bare med at få struktureret hverdagen, så pasning af og opmærksomhed på dit kæledyr bliver en fast del af hverdagsrutinerne.

Læg fast pleje- og hyggetid ind i kalenderen

Første skridt på vejen mod at give ens kæledyr lidt mere opmærksomhed i hverdagen, er ved at få lagt nogle faste tider ind i kalenderen, der er sat af til kæledyret – og kun kæledyret. Dette behøver ikke at være flere timer, men hvis man kan finde et kvarters tid hver dag, så er det med garanti noget, dyret vil sætte pris på. Tiden kan man egentlig bruge til det, man har lyst til, men det vil være oplagt at bruge den på at lege eller kæle med dyret, ligesom den kan sættes af til at give kæledyret et bad eller klippe dets klør. Der er ingen grænser for, hvad man kan tage sig til, så længe man blot husker, at det er ens kæledyr, der skal være centrum for aktiviteterne.

Udover den faste tid til pleje eller hygge, så kan det være en god idé at sætte lidt tid af til alle de praktiske ting, der er forbundet med at have et kæledyr. Det kan f.eks. være, at dyrets legetøj trænger til en tur i en vaskemaskine, der er egnet til formålet, eller det kan være, at buret skal have en ordentlig overhaling. Det er ikke kun en dans på roser at have et kæledyr, men hvis man strukturerer tiden omkring arbejdsopgaverne, så gør det alting meget lettere at overskue.

Vær opmærksom på dyrets behov

Selvom man har sat tid af i kalenderen til at hygge om og med ens kæledyr i hverdagen, så kan der stadig være perioder, hvor dyret hænger med mulen eller trækker sig lidt fra relationerne. Her er det vigtigt, at man tager sådanne perioder seriøst og forsøger at finde ud af, hvad der evt. kan være galt. Det er et stort ansvar at have et kæledyr, og et kæledyr har mange behov, som man hele tiden skal søge at få dækket. Derfor bør man være meget opmærksom på de behov, dyret viser sig at have, således at dyret føler sig trygt og har det godt i familiens selskab.

Nogle gange kan det være svært at finde frem til, hvilke behov, dyret har, og i den situation kan det være en god idé at tage en dialog med en dyrelæge – særligt, hvis dyret begynder at trække sig. Dyrelægen vil med det samme kunne slå fast, hvad dyret evt. fejler, eller hvad der ellers skal gøres for at opfylde de behov, dyret har brug for – og så er det bare med at lytte godt efter og finde tid til at opfylde behovene i hverdagens stress og jag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger