Maltipoo – Læs mere om den her!

OBS: Denne artikel er skrevet i samarbejde med en Maltipooejer. Formålet er at lære om hunden i form af erfaringer og oplevelser fra ejere, der har selvsamme blanding. Denne artikel skal altså ikke ses som faktabaseret, men derimod som en personlig fortælling fra ejeren af en Maltipoo.

Ideer til din Maltipoo

-25%
Lyserød
Creme-hvid
Koksgrå
Lysebrun
249,00 kr.449,00 kr.
186,75 kr.336,75 kr.

Navn på race: Maltipoo
Blanding af: Malteser & Puddel
Pels: Allergivenlig

En maltipoo er en meget lille hund på omkring 3 kg+-. Det man skal huske på, med en maltipoo, er, at det er en blandingshund mellem en malteser og en puddel, så pelsen kan både gå hen og blive glat som en maltesers, men den kan også blive krøllet som en puddel – eller en mellemting mellem disse to. Pelsen hos en maltipoo findes også i forskellige farver og nuancer, og disse kan også ændre sig løbende, som pelsen gror. Munni var f.eks. helt sort med enkelte hvide spots, da hun blev født, og nu har hun fået mere hvid og creme i sin pels.       

Maltipoo og Pelspleje

Tilfælles for de to racer er, at de begge to er allergivenlige, hvilket gør, at en maltipoo ikke fælder. Dette er helt vildt fantastisk, så man ikke skal bekymre sig om hundehår. Der skal derfor naturligvis sættes tid af til en del pelspleje, om de enten er lang- eller korthårede, og så skal man være opmærksom på, at de ikke har underuld, så de kan gå hen og fryse, når efteråret og vinteren nærmer sig.

Maltipooens temperament

Temperamentsmæssigt er Munni super legesyg, meget nysgerrig og selvstændig til et hvis punkt – der er nogle ting, der godt kan blive for meget/overvældende. Hun kan godt have tendens til at bjæffe, hvis der er noget ukendt eller nogle ukendte lyde. Derudover er hun simpelthen så lærenem og klog, hvilket er fordelagtigt ift. tricks eller opdragelse, og hun nyder at gå ture, hvor hun kan få lov til at bruge sin næse. Noget andet er, at en maltipoo knytter sig rigtig meget til sin ejer, og dem der er meget omkring, så man får sig en hund, der elsker at være med overalt, hvilket jeg personligt nyder til fulde.

Hvordan fik I øjnene op for en Maltipoo?

Det var en lidt en proces for mig at finde ud af, hvilken type hund der passede perfekt og specifikt til mig, fordi jeg svingede lidt mellem et par stykker. Mine ønsker lå på, at det skulle være en lille hund, der skal være nem at tage med rundt og gerne kunne komme med på ferie, den skal kunne egne sig til at bo i lejlighed og den må helst ikke fælde på grund af personlig præference. Jeg fulgte meget med på Facebook i forskellige grupper med allergivenlige hunde og faldt meget hurtigt for blandingen maltipoo, da den dukkede op og efter at have sat mig ind i, hvad en maltipoo specifikt er.

Hvordan var processen ift. at finde Maltipoo?

Jeg fik Munni, da landet var begyndt at åbne helt op igen efter corona. Dog var det stadig svært at finde nogle hvalpe, blandt andet fordi der er så mange hvalpefabrikker, ”opdrættere” der er ude på at snyde med usunde hunde fra dårlige kår og på grund af corona naturligvis, som skabte en stor efterspørgsel, desværre. Jeg fulgte dog stadig med i facebook grupperne og skrev til en med stueopdræt, som tilfældigvis havde en hvalp, hvor nogen var sprunget fra. Jeg fik en god mavefornemmelse fra opdrætter, og de viste sig at være de helt rigtige med den helt rigtige hvalp til mig.

Derudover betød det meget for mig, at jeg havde mulighed for at følge med på sidelinjen med billeder, videoer, små skriv og vægtopdateringer samt besøg før afhentning.

Jeg tænker, at det i dag er lidt nemmere at tilgå dét at finde en maltipoo, end det var under corona, men man skal helt klart være forberedt på, at man godt kan komme på en længere venteliste eller skal forsøge at finde private opdrættere. Man skal huske på, at det er en blandingshund, og den findes derfor ikke i DKK ift. at finde avler.

Vigtigt at vide om racen Maltipoo

Kæmpe familiehund

Det er en blanding mellem to racer, så pels og temperament kan hælde mere til både den ene og den anden side. Det er en selskabshund, der nyder at være sammen med sin familie, så de skal helst ikke være alt for meget alene hjemme, hvis det kan undgås. 

Vær obs på pelsplejen

Blandingen kræver stor pelspleje, så det er vigtigt, at man som potentiel maltipoo-ejer sætter sig ind i dette, før man anskaffer sig den, for det er mere, end man regner med. 

Sørg for rette test inden køb

Man skal derudover være opmærksom på, at mindre hunde har tendens til patella luxation, og derfor er det vigtigt, at begge forældre er testet 0/0 – dog skal man være opmærksom på, at det kan ske alligevel, til trods af at forældrene er testet negative. Derudover er det en god idé, hvis begge forældrene er øjenlyst, at tjekke for arvelige øjensygdomme, som pudlen kan have tendens til.

Bedste råd til andre, der overvejer en Maltipoo

 • Sæt dig/jer godt ind i begge racer både ift. arvelige sygdomme, pelspleje, temperament mm.
 • Tegn en god forsikring – det kan være uheldet er ude ift. patella luxation, eller der er nogle mælketænder der ikke selv vil falde ud
 • Mød opdrætter, mor og hvalpe – gerne flere gange og sæt jer ind i det basale, ift. om forældre er testet for diverse sygdomme, om hvalpene får ormekur mm.
 • Væn hurtigt hvalpen til at pelspleje (samt bad og negleklip) er en del af rutinen, ellers kan det godt blive svært, når den bliver større – gør det til en hyggelig stund for jer begge
 • Meld jer ind i forskellige Facebook grupper, der er masser af råd at hente, og det er hyggeligt at følge med
 • Pas på, for du/I bliver forelsket i det lille væsen ved første øjeblik!


Maltipoo FAQ

En tanke om “Maltipoo – Læs mere om den her!

 1. Gitte Jessen siger:

  Hej
  Vi har lige fået vores multipolaritet Arnold. Han er 12 uger. Han kommer med nogle små grynte lyde. Det er ikke gøen. Lyder lidt som en kanin. Han gør det når han ligger hos os og nusser. Hvad betyder de lyde og er det normalt ? Han er en meget rolig hund og vil gerne være tæt på os, hvilket vi nyder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger