malteser

Malteser – Lær racen at kende!

OBS: Denne artikel er skrevet i samarbejde med en Malteser-ejer. Formålet er lære om racen i form af erfaringer og oplevelser fra ejere, der har selvsamme race.

Denne artikel skal altså ikke ses som faktabaseret, men derimod som en personlig fortælling fra ejer af en Malteser.

Navn på race: Malteser
Temperament: Rolig
Aktivitetskrævende: Lavt
Nysgerrige: Meget
Pelspleje: Stort behov

Lidt om racen Malteser

Jeg synes personligt, at racen er helt fantastisk. Der er pelspleje, som ikke er for alle, men derudover er der ikke noget at sætte en finger på. For mig er en malteser perfekt, da den er rolig og ikke har det største energiniveau, eller behov for aktivering.

Hvordan fik du øjnene op for racen malteser?

Milo er ikke ‘min’ første malteser, da min familie også har en. Han hedder Noah og er 8 år. Derudover har min søster også en! Hun hedder Merle og er 2,5 år. Jeg fik altså for alvor øjnene op for malteseren for over 8 år siden og har været helt forelsket i den lige siden.

Mine søstre og jeg ville gerne have en hund, og begyndte at kigge på en masse forskellige små, søde hunde og læste herefter lidt om de forskellige racer.

Vi blev helt vilde med mini yorkshire terrieren, dog udviklede jeg allergi for denne og vores forældre var herefter på besøg hos opdrætter af vores kommende hund, Noah.

Jeg tog hurtigt tjansen med pelspleje, bad, hundetræning, osv. og fik derfor et helt specielt forhold til Noah, hvorfor det også er helt specielt for mig nu at have min helt egen hund.

Hvordan fandt du Milo og hvordan var hele processen ift. at finde avler?

Jeg fandt Milo på en facebook gruppe, ‘Malteser Danmark’ og skrev derefter med opdrætter og var på besøg flere gange. Han kommer fra stueopdræt, og det er efter min mening det bedste, da hunden så er vant til de normale/huslige lyde.

Jeg var rigtig heldig med Milo, da der kom fem hvalpe og desværre gik to af dem bort, og jeg var nummer seks i køen – men nogle gange er det bare meant to be, og det var det her 😉 Heldigvis !

Vigtigt at vide om racen Malteser

Den kræver pelspleje, og det skal man være indstillet på. Det kræver blandt andet, at man helt fra lille vænner den til at blive børstet og eventuelt klippet. Klip er noget, man selv kan stå for, hvis man er frisk på det, og ellers skal man være forberedt på, at det kan koste en del. 

Bedste råd til andre, der overvejer en Malteser

  • Tag ud at besøge nogle der har en malteser, eventuelt en unghund eller måske en voksen, tag ikke på hvalpebesøg før du er sikker på racen, den er nemlig svær at sige nej til 😉 
  • Hvis man vælger racen, kan det være væsenligt at huske, at på trods af størrelsen kan denne hund stadig bide hårdt og det kan gøre ondt, specielt når hunden stadig har sylespidse hvalpetænder.

Skriv et svar

Cookie-indstillinger