Udstillingsline hund – bliv klar til show!

Har du overvejet, at dig og din bedste ven skal på udstilling sammen? Så ved du med garanti allerede, hvor vigtigt den rette udstillingsline til hund er. Selvom at udstilling med din hund i høj grad involverer, hvor pænt din hund kan gå og hvor meget I har trænet derhjemme – så har helhedsindtrykket også stor betydning. Derfor kan noget så småt som en udstillingsline til hunde virke irrelevant og med minimum betydning – men samlet set, når man ser på hele pakken, så er den ret så vigtig faktisk. 

Men da der ikke blot findes én udstillingsline til hund, som er favoritten – så har vi sørget for, at du finder flere her. Det er nemlig meget forskelligt, hvilken der passer lige netop din hund. Der er nemlig flere faktorer, der spiller ind. Dette kan du læse mere om længere nede i artiklen, hvis du er i tvivl om, hvilken der passer jer. 

Hvordan vælger jeg den rette udstillingsline til hund?

Størrelse

Som nævnt før, så er helhedsindtrykket en stor del af udstillingen. Derfor er det ret essentielt, at din udstillingsline til hund passer til det hele. De fleste steder, det kan dog variere fra stævne til stævne, foretrækkes det, at din udstillingsline til din hund er så neutral som muligt. Den skal altså fylde minimum og ikke tage fokus fra det, der virkelig tæller. Derfor har vi også valgt en blanding af udstillingsliner i forskellige størrelser. Har du f.eks. en lille race, så vil en anden tykkelse passe til den, end hvis du har en stor racer, som skal have udstillingsline. Så ha’ in mente, når du vælger din udstillingsline til hund, at den ikke må fylde for meget og skal være lille og elegant i størrelsen.

Erfaring 

Der er også lidt forskel på, hvor erfaren din hund er. De helt tynde udstillingsliner til hund fungerer bedst til en erfaren hund, som ved, hvad den skal. Er din hund helt ny, og ringtræning er der ikke nået meget af inden – ja, så bør du ikke vælge en super tynd udstillingsline. Det skyldes, at en uerfaren hund ikke helt ved, hvad den skal. Der vil altså være brug for en del mere vejledning og sidespring, som gør, at du skal guide lidt mere via snoren og føre an. Og så er det altså rarest og mest komfortabel med en udstillingsline til hund med lidt bredde. 

Farve 

Når det kommer til farve af din udstillingsline til hund, er der også foretrukne farver og forskellige meninger om, hvad du bør gå med, når I er afsted. I hvalpeklasserne er der oftest lidt færre regler og flere ting kan “tillades”. Men tillades menes der, er du godt kan bruge en udstillingsline, der ikke matcher din hunds farve. Du kan godt bruge en med farver – og der er f.eks. også plads til flere fejl i disse klasse. Når man kommer op i de andre klasser, så er det oftest set, at du bruger en farve, der ikke er for iøjenfaldende og som blender ind med din hunds farve. Din udstillingsline til hund skal ikke være pangfarvet eller en man kan se på flere kilometers afstand. 

Hvilken er den rette udstillingsline til min hund?

Det er vigtigt at huske på, at alt der er skrevet i denne artikel, er generelt og blot vejledende. For det er sådan med udstillinger, at tingene varierer fra udstilling til udstilling og race til race. Så hvad folk anser som en smuk udstillingsline ét sted, kan være noget andet hos andre. For som vi kort nævnte i starten af artiklen, så handler udstilling-shows om, hvordan din hund ser ud ift. nogle bestemte racer kriterier. Det er altså udseendet, man går efter – groft sagt. Derfor betyder helhedsindtrykket, mere end man tror. Om man vil det eller ej, så tæller alt med i sådan en udstilling – f.eks. din udstillingsline til hund. Så en udstillingsline til hund som enten er for stor eller en farve, der springer for meget i øjnene, kan komme til at påvirke helhedsindtrykket – hvad end det er bevidst eller ubevidst. 

Så derfor anbefaler vi, at du kan bruge denne artikel som en vejledning. Men kender du andre fra udstillingsmiljøet og som har samme race som dig, så bør du forhøre dig der. De kan fortælle mere akkurat ud fra racen, hvad der forventes, og hvad de ser mest brugt og populær til udstilling. 

Skriv et svar

Cookie-indstillinger