Udstillingsline hund – bliv klar til show!

0
946

Opdateret den 05/12/2022

Har du overvejet, at dig og din bedste ven skal på udstilling sammen? Så ved du med garanti allerede, hvor vigtigt den rette udstillingsline til hund er. Selvom at udstilling med din hund i høj grad involverer, hvor pænt din hund kan gå og hvor meget I har trænet derhjemme – så har helhedsindtrykket også stor betydning. Derfor kan noget så småt som en udstillingsline til hunde virke irrelevant og med minimum betydning – men samlet set, når man ser på hele pakken, så er den ret så vigtig faktisk. 

Men da der ikke blot findes én udstillingsline til hund, som er favoritten – så har vi sørget for, at du finder flere her. Det er nemlig meget forskelligt, hvilken der passer lige netop din hund. Der er nemlig flere faktorer, der spiller ind. Dette kan du læse mere om længere nede i artiklen, hvis du er i tvivl om, hvilken der passer jer. 

Måden vi har valgt de forskellige udstillingsliner til hund på, er ved at vælge bredt. Der er forskellige farver, tykkelser og bredder, så du kan vælge lige netop den, som passer bedst til din hunds alders, erfaring og farve.

4 forskellige udstillingsliner til hund

Rundsyet udstillingsline Lilla 6 mm

En kvalitets udstillingsline til hund fra Collar. Den er rundsyet og med et læder look af koskind. Indeni finder du dog en forstærket nylonsnor, som gør, at den holder og er solid. Der er også sørget for et stop, så din hund ikke kan trække sig ud af linen, skulle tingene ikke gå som planlagt. Den er 6 mm, og er altså til de lidt større hunde. Den har en længde på 135 cm. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
249,00 249,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Rundsyet udstillingsline Blå 6 mm

Er ovenstående ikke din farve, så finder du den her i blå. Samme materiale – koskind uden på og med nylonsnor under for maks holdbarhed. Den har også helt eksakte mål som ovenstående – en bredde på 6 mm og en længde på 135 cm. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
249,00 249,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Rundsyet udstillingsline Brun 6 mm

Smuk og klassisk udstillingsline til din hund – som specielt er populær blandt hunde med brun pels. Der er stop på linen, så din hund ikke kan trække sig ud af snoren. Til trods for et smukt look, så er den også utrolig holdbar. Det skyldes nylonsnoren, som du finder under læderet. Den er 6 mm i diameter og har en længde på 135 cm.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
249,00 249,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Rundsyet udstillingsline til hund i Pink 6 mm 

Denne udstillingsline til hund er specielt god til hvalpe. Det er også oftest i disse klasser, at man ser udstillingsliner, der er valgt i farver efter hundens køn. Denne har et pink læderlook og indvendigt finder du en forstærket nylonsnor med et mål på 135 cm i længden og en diameter på 6 mm. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
249,00 249,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Hvordan vælger jeg den rette udstillingsline til hund?

Størrelse

Som nævnt før, så er helhedsindtrykket en stor del af udstillingen. Derfor er det ret essentielt, at dinudstillingsline til hund passer til det hele. De fleste steder, det kan dog variere fra stævne til stævne, foretrækkes det, at din udstillingsline til din hund er så neutral som muligt. Den skal altså fylde minimum og ikke tage fokus fra det, der virkelig tæller. Derfor har vi også valgt en blanding af udstillingsliner i forskellige størrelser. Har du f.eks. en lille race, så vil en anden tykkelse passe til den, end hvis du har en stor racer, som skal have udstillingsline. Så ha’ in mente, når du vælger din udstillingsline til hund, at den ikke må fylde for meget og skal være lille og elegant i størrelsen.

Erfaring 

Der er også lidt forskel på, hvor erfaren din hund er. De helt tynde udstillingsliner til hund fungerer bedst til en erfaren hund, som ved, hvad den skal. Er din hund helt ny, og ringtræning er der ikke nået meget af inden – ja, så bør du ikke vælge en super tynd udstillingsline. Det skyldes, at en uerfaren hund ikke helt ved, hvad den skal. Der vil altså være brug for en del mere vejledning og sidespring, som gør, at du skal guide lidt mere via snoren og føre an. Og så er det altså rarest og mest komfortabel med en udstillingsline til hund med lidt bredde. 

Farve 

Når det kommer til farve af din udstillingsline til hund, er der også foretrukne farver og forskellige meninger om, hvad du bør gå med, når I er afsted. I hvalpeklasserne er der oftest lidt færre regler og flere ting kan “tillades”. Men tillades menes der, er du godt kan bruge en udstillingsline, der ikke matcher din hunds farve. Du kan godt bruge en med farver – og der er f.eks. også plads til flere fejl i disse klasse. Når man kommer op i de andre klasser, så er det oftest set, at du bruger en farve, der ikke er for iøjenfaldende og som blender ind med din hunds farve. Din udstillingsline til hund skal ikke være pangfarvet eller en man kan se på flere kilometers afstand. 

Hvilken er den rette udstillingsline til min hund?

Det er vigtigt at huske på, at alt der er skrevet i denne artikel, er generelt og blot vejledende. For det er sådan med udstillinger, at tingene varierer fra udstilling til udstilling og race til race. Så hvad folk anser som en smuk udstillingsline ét sted, kan være noget andet hos andre. For som vi kort nævnte i starten af artiklen, så handler udstilling-shows om, hvordan din hund ser ud ift. nogle bestemte racer kriterier. Det er altså udseendet, man går efter – groft sagt. Derfor betyder helhedsindtrykket, mere end man tror. Om man vil det eller ej, så tæller alt med i sådan en udstilling – f.eks. din udstillingsline til hund. Så en udstillingsline til hund som enten er for stor eller en farve, der springer for meget i øjnene, kan komme til at påvirke helhedsindtrykket – hvad end det er bevidst eller ubevidst. 

Så derfor anbefaler vi, at du kan bruge denne artikel som en vejledning. Men kender du andre fra udstillingsmiljøet og som har samme race som dig, så bør du forhøre dig der. De kan fortælle mere akkurat ud fra racen, hvad der forventes, og hvad de ser mest brugt og populær til udstilling. 

Tidligere artikelBedste vildfuglefoder til haven – få dagligt besøg!
Næste artikelMalteser – Lær racen at kende!
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her