Sund hundemad på friske råvarer? – MÆT er løsningen!

Vi hos Petguide fik os en snak med MÆT. De er forholdvist nye på markedet og tilbyder lækker, frisk hundemad til din hund. I denne artikel fortæller de om dem selv, ideen bag og hvad deres hundemad kan.

[toc]


MÆT er ægte og nærende hundemad, hvor både kød og grøntsager kommer fra de samme landmænd, der dyrker vores egen mad. På denne måde sikrer vi, at alle råvarerne til vores produkter er i god kvalitet – supermarkedskvalitet. Fordi vores hunde fortjener det bedste.

I Danmark har familien dog ikke kunne finde et lignende friskt produkt. De danske hylder er fyldt med tør- og vådfoder, men der er intet friskt hundemad. 

En himmelsk sanseoplevelse for din hund

En hund har enormt god lugtesans. Det kan du tydeligt se, når din hund får færten af MÆT. Det er en komplet sanseoplevelse for din hund. Alle hunde synes, at den friske hundemad dufter utrolig godt, og oven i det ser maden lækker ud, fordi man rent faktisk kan identificere både kød, grøntsager og ris. Du vil med stor sandsynlighed opleve, at din hund logrer spændt og ytrer sin utålmodighed, når den sidder og venter på, at du serverer MÆT’s friske hundemad for den hver gang. Der går ikke mange sekunder før madskålen er tom for MÆT og din hund vil glæde sig til næste måltid.

Hundefoder af nordisk råvarer

Vi mennesker kan godt lide at vide, hvor vores egen mad kommer fra, så hvorfor ikke også vores hunds mad? For os er kvalitet en prioritet. MÆTs hundemåltider fremstilles af råvarer fra nordiske gårde, så du er garanteret hundemad, der lever op til europæiske – og menneskelige – standarder. Desuden er lokalt produceret mad også bedre for klimaet.

Den højeste optagelighed

Al vores friske hundemad kommer pakket i pølser à 500 g. og skal opbevares på køl i dit køleskab, fordi det netop er friskt mad, der er blevet let tilberedt for at øge optageligheden af alle de nærende råvarer. Faktisk optager din hund hele 86% af den friske hundemad (i modsætning til tørfoder, som kun har en optagelighed på ca. 50%).
For at være helt ærlig, så viser studier, at der ikke findes et andet hundefoder med en lige så høj optagelighed som frisk hundemad.

MÆT’s oprindelse

Efter at have boet et par år i Finland, vendte Sebastian, Petra og deres hund Lenni hjem til Danmark i foråret 2020. Lenni er en 7 år gammel wheaten terrier. Han er en glad og nysgerrig hund, som de fleste hunde er. Men som mange andre hunde, så har Lenni en sart mave, og ikke al hundefoder er lige godt for hans sarte mave-tarmsystem. I Finland fandt Petra og Sebastian sund, frisk hundemad, som Lenni elskede og som tydeligvis var godt for hans mave. Når Lenni spiste frisk hundemad, så havde han et afbalanceret energiniveau, han var mæt gennem hele dagen og han havde mindre og mere ensartet afføring.

I Danmark har familien dog ikke kunne finde et lignende friskt produkt. De danske hylder er fyldt med tør- og vådfoder, men der er intet friskt hundemad.

Derfor besluttede Sebastian og Petra sig for, at de ville ændre det danske hundemads-marked og bringe sund, frisk hundemad til Danmark – for hvis Lenni havde så godt af frisk hundemad, så måtte alle andre hunde få det lige så godt.

Denne vision blev til MÆT pets – en lille familiedrevet iværksættervirksomhed, der bor og arbejder på Østerbro og som i dag sælger frisk hundemad direkte fra deres kontor og som abonnementsordning til alle hundeejere i hele Danmark.

Et bredt og voksende udvalg af hundemad

Vi har i øjeblikket opskrifter med enten kylling eller svinekød samt sunde grøntsager fyldt med vitaminer, mineraler og fibre. Det er vigtigt for os, at maden er lavet friskt og derfor ikke indeholder konserveringsmidler, smags- eller farvestoffer. Jo mindre maden har af tilsætningsstoffer, desto bedre for kroppen. Alle ingredienser kommer fra nordiske gårde, så det forbliver lokalt og vi dermed støtter klimaet. Vores hundemad tilberedes samme dag, som kødet ankommer i vores køkken, og alle vores opskrifter er udarbejdet af en hunde-ernæringsekspert.

Risotto – en hunde-favorit til sarte maver

I risotto opskriften blander vi lækkert kød med sunde grøntsager og ris, så din hund får et afbalanceret og naturligt måltid. Risotto måltiderne indeholder 59% kød og de fiberrige ris sørger for at holde maven i balance, hvis din hund har tendens til dårlig mave. Særligt Risotto opskriften giver masser af energi og er særlig god til sarte maver, hunde med allergi og kræsne hunde.

Deli – et premium måltid rig på protein

Vores deli opskrift indeholder 80% kød og vitaminrig spinat og tang for at sikre en afbalanceret diæt. Dette er vores kornfrie hundemad, der er særligt god til hunde, der skal passe på vægten, da den ikke indeholder de kalorierige ris og har en lavere fedtprocent. Leder du efter glutenfrit hundefoder uden korn og med meget kød i, så er vores deli produkter det perfekte valg til din hund.

MÆT’s komplette måltider indeholder alt det, din hund har brug for i et fuldfoder måltid; protein, kulhydrater, vitaminer, mineraler og fibre. Det gør det nemmere for dig som hundeejer at sikre, at din hund får den næring, den har brug for for at leve et fuldt, sundt og energisk liv.

Vores mission og vision for allergivenligt hundemad

MÆT’s mission er, at danske hundeejere lærer mere om, hvad god og sund hundeernæring er. Vi mennesker ved godt, at kost og motion hænger ulasteligt sammen for at få et sundt og langt liv. Det samme gælder vores hunde. De har brug for sundt mad med den højeste optagelighed, friskt vand og daglig motion. Og kærlighed – selvfølgelig.

Ved at skabe en vidensbaseret platform, hvor vi deler vigtig viden omhandlende vores firbenede bedste venner til hundeejere og andre interesserede hunde-elskere, håber vi at kunne inspirere danske hundeejere til at tage bedre valg, når det kommer til deres hunds daglige kost/måltider.

Hvis flere hundeejere vidste, at det tørfoder de dagligt giver deres hund uvidende om, at deres hund kun optager 50% af det (og rester enten i en blød kage på fortovet), så er vi overbeviste om, at der vil være en større tendens til et skift til et sundere alternativ.

Vores vision er, at MÆT’s sunde og friske hundemad bliver et udbredt og velkendt produkt, som mange kommer til at holde af og give til deres bedste pelsede venner.
Vi ønsker, at MÆT skal være tilgængeligt så mange steder i Danmark som overhovedet muligt, så så mange hunde som overhovedet muligt får en komplet diæt bestående af friskt kød og sunde grøntsager i ét komplet måltid.
Hvad enten de går ned i nærmeste supermarked og køber det friskt fra køl, eller får deres hundemåltidskasse leveret til døren med vores abonnementsservice.


Skriv et svar

Cookie-indstillinger