loppemidler

Opdateret den 09/05/2021 af Julia F

Loppemidler er vejen frem til et loppefrit hjem. Bare tanken om lopper får det til at krible og krable overalt. Endnu værre, en voksen loppe kan lægge helt op til 40 æg om dagen. Det vil sige, at efter en måned er det ret mange lopper, der kan ende med at holde til i dit hjem.

Hvornår bør  jeg købe loppemidler til min kat?

Der er desværre en overbevisning om, at sæsonen for lopper kun er i sommermånederne. Dette er ikke korrekt. Grundet vores milde vintre, lune somre og at kæledyr nu om dage oftest bor indenfor hos os i velisolerede hus, betyder det, at lopperne kan overleve året rundt.

Loppemidler til din kat, er derfor et must hele året rundt. 

Nedenfor har vi fundet nogle loppemidler til din kat og dig, der kan hjælpe dig med, at forebygge loppebid hos din kat. Skulle de alligevel have fundet vej til din kat og dit hjem, har vi også fundet produkter, som hjælper dig af med dem.


DEN NEMME

Biospotix Loppehalsbånd

 • 100% naturlig
 • Ingen gift
 • Ingen kemikalier

 63,00,-GÅ TIL BUTIK →
63,00,-GÅ TIL BUTIK →

 

Biospotix loppehalsbånd til katte fås i en længde af 38 cm og vil derfor passe til de fleste katte. Det hjælper både mod lopper, lus og flåter.  Halsbåndet kan sagtens bruges i forbindelse med andre behandlinger også, da Biospotix ikke går i blodet, men kun sætter sig i pelsen på din kat. 

Det er vigtigt, at huske på, at halsbåndet kun virker som et loppemiddel så længe det sidder på. Derfor anbefales det, at lade din kat have halsbåndet på i de 3-4 måneder det er forebyggende, og ikke tage det af og på hele tiden. Biospotix halsbåndet kan bruges til diegivende katte samt killinger fra 12 uger og op.
OBS: Biospotix kattehalsbånd og Biospotix hundehalsbånd er to forskellige produkter og kan derfor kun bruges til det dyr, der er vist på pakken.  

Produktspecifikation

 • Vandresistent 
 • Måler 38 cm
 • Virker i op til 4 måneder

2I1 PIPETTEN

Frontline Kat Combo Vet

 • Pipetter 3×0,5ml
 • 2 i 1 produkt
 • Passer alle størrelse katte

215,00,-GÅ TIL BUTIK →

 

Frontline Kat Combo Vet er et 2 i 1 produkt, som ikke blot hjælper mod lopper, men også har effekt overfor flåter og lus. Har din kat levende lopper på sig, virker loppemidlet på din kat inden for 24 timer og samtidig vil det forebygge nye loppeangreb i op til 4 uger.  Ydermere, forebygger den også udviklingen af æg, larver og pupper (livscyklussen for en loppe) i 6 uger. Det betyder, at Frontline gør det umuligt for loppen, at lægge æg og derved brede sig.

Loppemidlet kan anvendes til både drægtige og diegivende katte, samt katte i alle størrelser. For bedste og mest effektive udkom er minimums behandlings-intervallet på 4 uger.

Produktspecifikationer

 • Forebygger og behandler
 • Effektiv 

NATURAL PIPETTEN

Biospotix Cat Spot On Loppemiddel

 • 100% naturligt 
 • Geraniol & æteriske olier
 • Pipetter 5x1ml

113,00,-GÅ TIL BUTIK →

 

Biospotix loppemiddel til katte er et naturligt produkt, lavet på naturlige ingredienser såsom geraniol og æteriske olier. De naturlige og aktive ingredienser går ind og blokerer, så lopperne ikke kan få ilt og derefter dør. Samtidig gør det, at der ikke kommer flere. 

Det er anvendeligt til katte og killinger på over 3 måneder og det er derfor ikke egnet til helt nyfødte killinger og brugen dertil frarådes. 

Efter hver behandling kan der forventes, at det virker i op til 4 uger, hvorefter behandlingen så bør gentages. Påføringen af Biospotix loppemiddel til katte er super nemt, og foregår blot ved, at skære pipetten af, dryppe det direkte på din kats hud fra hals til halerod. Efterfølgende børster du pelsen let, så loppemidlet bliver spredt bedst muligt og hurtigere. Undgå efterfølgende at bade din kat for bedst mulig virkning. 

Produktspecifikationer

 • Ingen gift
 • Ingen insekticider
 • Ingen kemikalier

TIL ALLE STØRRELSER

Biogance Loppeshampoo til katte

 • Organisk
 • Naturligt
 • Miljøvenligt
 • Godt anmeldt online

89,00,-GÅ TIL BUTIK →

 

Biogance loppeshampoo er mere end blot et loppemiddel til katten. Shampooen går også ind effektivt og giver din kat en blød og skinnende pels efterfølgende. 

Grundet dets naturlige ingredienser, kan Biogance tillade sig, at kalde deres shampoo miljøvenligt.  Shampooen kan sagtens bruges et par gange på en uge, hvis ikke alle lopperne ser ud til at dø. Dog er et lignende scenarie oftest fordi, at lopperne kommer fra et sted i hjemme eller andet sted hvor hunden færdes.  

Biogance er lavet uden brugen af parabener og kemikalier, dog anbefales det altid efter brug af loppeshampoo, at holde øje med din kats hud i forhold til eventuelle røde mærker, kløen eller andet. Dette kan ske i nogle tilfælde til trods for de naturlige ingredienser.

Produktspecifikationer

 • Allergivenlig formel 
 • PH-balanceret 
 • Velegnet til killinger 
 • Fås i 250 ml el. 1 liter

TIL HJEMMET

Biospotix Spray Indoor

 • Naturprodukt
 • Til hus og hjem
 • 4,2 / 5 på Petdreams.dk

173,00,-GÅ TIL BUTIK →
169,00,-GÅ TIL BUTIK →

 

Biospotix Indoor Spray er til at fjerne lopper og lus fra hjemmet. Lopper bruger faktisk kun 10% af tiden på vores kæledyr og de resterende 90% i deres miljø – så altså inde i hjemmet hvor der er en dejlig temperatur. Sprayen påføres ved først, at ryste den og så spraye med 30 cm’s afstand på møbler, gulve og andre klassiske loppesteder hvor din hund har ligget. Planter er en undtagelse og bør ikke sprøjtes med Biospotix. 

En flaske med 500 ml. rækker til omkring 100 kvadratmeter og det er vigtigt, at huske på, mens påføringen står på, at din kat forbliver udenfor. Er der små babyer til stede, vent så med at lade dem kravle rundt til loppemidlet er tørret godt ind.

Produktspecifikationer

 • Bryder insektets iltsystem
 • Beskytter 48 timer 
 • 500 ml

Hvad er en loppe egentlig?

En loppe er oftest meget lille og mellem 1-4 millimeter og grundet de lange ben de besidder, gør det, at de kan hoppe og derved komme vidt omkring. Loppe lever på mennesker eller varmblodede dyr (dette betyder, dyr der kan regulere deres egen kropstemperatur, så den er anderledes end omgivelserne). 

Måden lopper lever og fungerer på, er ved at stikke og suge blod fra mennesker og dyr. De små stik kan efterfølgende på både mennesker og katte give små røde knopper som giver meget kløe. 

Hvordan ved du, om din kat har lopper?

Hvis du opdager, at din kat klør og klør sig, er det en klassiker at forbinde det med lopper som det første. Nogle gange er det, men det kan ligeså vel være noget helt andet.  En nem måde, at finde ud af det på er, at få fat i en kam og tjekke din kats pels igennem. Det kan være svært at se dem, da de som sagt er bittesmå og det er derfor sommetider nemmest, at spotte ekskrementerne. 

De er oftest, at finde ved roden af hårene. Får du noget skrabet op, tør det så af på noget toiletpapir eller køkkenrulle og dryp vand på det. Bliver det efterfølgende rødligt, betyder det lopper. Dette er fordi, at ekskrementerne fra lopper indeholder blod.

Brugen af loppemidler:

Når man har med loppemidler at gøre, er det vigtigt, at læse hele indlægssedlen til produktet. Der findes mange loppemidler, som ligner hinanden og der kan derfor nemt tages fejl af, hvad der er til hvad.

Sagen er nemlig den, at når man har med loppemidler at gøre – så som tabletter eller pipetter, er det vigtigt, at din kat får den rigtige mængde – altså hverken for lidt eller for meget. Dette er selvfølgelig for, at gøre behandlingen så effektiv som muligt, men også fordi for store mængde kan i værste tilfælde gøre skade. Læs derfor indlægssedlen, og spørg hellere en gang ekstra i butikken eller ved dyrlægen, end at gå hjem og være i tvivl. 

Et andet tip til hvis man har lopper i hjemmet er at støvsuge. Dog vil de efterfølgende bare leve videre nede i støvsugeposen og muligvis finde deres vej ud igen. Et smart råd er derfor, hvis du allerede har eller har tænkt dig, at købe Biospotix halsbånd – brug det resterende som er blevet klippet af og put det i din støvsugerpose. Derved forhindrer du dem i, at leve videre nede i posen.

Har du en hund derhjemme, kan du læse denne artikel om flåter.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her