Loppemidler til din kat | Få styr på kløen!

Katte og lopper – ja, vi har hørt det før, og det har du tydeligvis også, så nu er du landet her.

Hvornår bør jeg købe loppemidler til min kat?

Der er desværre en overbevisning om, at sæsonen for lopper kun er i sommermånederne. Dette er ikke korrekt. Grundet vores milde vintre, lune somre og at kæledyr nu om dage oftest bor indenfor hos os i velisolerede hus, betyder det, at lopperne kan overleve året rundt.

Loppemidler til din kat, er derfor et must hele året rundt.

Hvad er en loppe egentlig?

En loppe er oftest meget lille og mellem 1-4 millimeter og grundet de lange ben de besidder, gør det, at de kan hoppe og derved komme vidt omkring. Loppe lever på mennesker eller varmblodede dyr (dette betyder, dyr der kan regulere deres egen kropstemperatur, så den er anderledes end omgivelserne).

Måden lopper lever og fungerer på, er ved at stikke og suge blod fra mennesker og dyr. De små stik kan efterfølgende på både mennesker og katte give små røde knopper som giver meget kløe.

Hvordan ved du, om din kat har lopper?

Hvis du opdager, at din kat klør og klør sig, er det en klassiker at forbinde det med lopper som det første. Nogle gange er det, men det kan ligeså vel være noget helt andet. En nem måde, at finde ud af det på er, at få fat i en kam og tjekke din kats pels igennem. Det kan være svært at se dem, da de som sagt er bittesmå og det er derfor sommetider nemmest, at spotte ekskrementerne.

De er oftest, at finde ved roden af hårene. Får du noget skrabet op, tør det så af på noget toiletpapir eller køkkenrulle og dryp vand på det. Bliver det efterfølgende rødligt, betyder det lopper. Dette er fordi, at ekskrementerne fra lopper indeholder blod.

Brugen af loppemidler:

Når man har med loppemidler at gøre, er det vigtigt at læse hele indlægssedlen til produktet. Der findes mange loppemidler, som ligner hinanden og der kan derfor nemt tages fejl af, hvad der er til hvad.

Sagen er nemlig den, at når man har med loppemidler at gøre – så som tabletter eller pipetter, er det vigtigt, at din kat får den rigtige mængde – altså hverken for lidt eller for meget. Dette er selvfølgelig for, at gøre behandlingen så effektiv som muligt, men også fordi for store mængde kan i værste tilfælde gøre skade. Læs derfor indlægssedlen, og spørg hellere en gang ekstra i butikken eller ved dyrlægen, end at gå hjem og være i tvivl.

Et andet tip til hvis man har lopper i hjemmet er at støvsuge. Dog vil de efterfølgende bare leve videre nede i støvsugeposen og muligvis finde deres vej ud igen. Et smart råd er derfor, hvis du allerede har eller har tænkt dig, at købe Biospotix halsbånd – brug det resterende som er blevet klippet af og put det i din støvsugerpose. Derved forhindrer du dem i at leve videre nede i posen.

Så hvad er det bedste loppemiddel til katte?

At give et helt akkurat svar på hvilke loppemidler til katte, der er de bedste, kan være svært. Der er selvfølgelig nogle favoritter og dem har vi nævnt her i artiklen. Men hvad der er det helt rigtige match til din kat, kan afhænge af, hvilke vaner den har og om den færdes meget ude eller ej. Der er både loppemidler, der kan sprayes på din kat, så løber den ofte frit ude, så er det et oplagt bud. Det kan også være, at uheldet har været ude og så er forebyggende loppemidler ikke meget værd. Du kan også få halsbånd til din kat, som hjælper til, at lopperne ikke sætte sig først. Så vurder ud fra, at du kender din kat bedst, hvad type loppemiddel, der vil være det bedste match.

Har du en hund derhjemme, kan du læse denne artikel om flåter på hunde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger