løbegård til kanin

Løbegård til kanin – lad din kanin komme på eventyr!

En løbegård til kanin er essentiel til dig derhjemme med en kanin. Det er nemlig med til at give din kanin mere frihed og mulighed for at opleve nye områder og er der noget, som kaniner elsker, så er det at udforske – de er simpelthen sådanne nysgerrige væsener. 

I Denne Artikel

Add a header to begin generating the table of contents

Hvor kan jeg stille min løbegård til kanin?

Du kan stille den næsten lige der, hvor du ønsker. Men der er nogle enkelte ting, som du bør være obs på, hvis du ikke er der til at holde øje. Du skal f.eks. tænke over, hvor solen står ind i løbet af dagen, så den ikke står direkte på din kanin. Det gør sig gældende, hvad end din løbegård til kanin står inde eller ude.

Samtidig kan det også være en god ide, og dette er specielt, hvis den står udenfor, at der er mulighed for at grave lidt i jorden. Det handler om at gøre udeturen behagelig for din lille ven og sørge for, at den føler sig tilpas. Er din kanin midt i solen, inde eller ude, så kan den i værste tilfælde få hedeslag, da deres små kroppe er mere følsomme end vores. Selvom at vi sågar også kan få hedeslag, når det bliver for varmt. 

En god regel at gå efter er, at 1/3 af buret skal være i skygge. Selvom at man tror, at der er skygge inde i huset, så bliver det stadig rigtig varmt. Så med en tredjedel dækket, så sørger du for, at det er dejlig køligt og behageligt for din kanin. Den bedste skygge er den mest naturlige, som kommer fra f.eks. et træ eller en busk. 

En anden vigtig ting er, at du ikke stiller din løbegård et sted, så din kanin kan springe ud  eller for den sags skyld – grave sig under! Dette er specielt vigtigt, hvis du ikke er der hele tiden til at holde opsyn af løbegården. En anden ting som også kan være farligt, er de store fugle. Bor du et sted med direkte opsyn ned til din løbegård med din kanin, og i et område hvor store fugle oftest færdes? Så kan det være, at du ligefrem er nødt til at beskytte med en overdækning eller net. Så undgår du, at der pludselig dykker en stor fugl ned og får fat i din bedste ven. 

Er det ekstra varmt og vil du gerne gøre lidt lækkert for din kanin, så kan du ligge lidt køleelementer ud, så den kan ligge sig ved siden af dem, og blive kølet ned. 

Skal der være noget bestemt tilbehør i min løbegård til kanin?

Der er nogle ting, som du kan tilføje til løbegården for at gøre det endnu sjovere for din kanin. Ud over at måske løsne lidt jord eller græs, så læg lidt godbidder der ud, som kan nydes, mens alle de nye indtryk tages ind og din kanin bare nyder omgivelserne. En anden ting som er godt at have med, er et kaninhus.

Det giver din kanin tryghed at kunne gå derind, når den har brug for det. Det kan være, at den vil i læ for solen eller vinden, eller måske den bare har brug for en lille lur i trygge rammer. Et kaninhus kan nemlig være med til at skabe tryghed – specielt når det er ude i uvante rammer. Man skal nemlig huske på, at kaniner fra naturens side er byttedyr. De er altså ekstra vakse og “gemmer” sig, når de skal sove, spise eller føler sig utrygge – ligesom de ville have gjort i naturen, hvis det føles som om, at der er fare på færde. 

Til allersidst er det selvfølgelig vigtigt, at din kanin har adgang til vand. Alt efter længden på opholdet ude, så kan det være nødvendigt at tilføje mad også. Men vand skal altid være tilgængeligt. 

Skriv et svar

Cookie-indstillinger