Kaninseler – perfekte til en tur udendørs!

0
1151

Opdateret den 05/12/2022

Kaninseler er obligatoriske, hvis du vil på en lille gåtur med din kanin. Det er sjældent, at man ser kaniner være så lydige og trænet, at du kan kalde den tilbage, når I er ude sammen i nye territorier. Men det ved du nok allerede og derfor er du her for at finde den perfekte kaninsele til jer.

Vi har i samme anledning gjort det nemt for dig og fundet et dejlig stort udvalg af de bedste kaninseler, der er at finde! Men hvad er en god kaninsele egentlig? Det er ret forskelligt, alt efter hvilken kanin du har og hvordan den er. Nogle foretrækker en
H sele og andre en kaninsele i stof. Derfor har vi også i denne artikel fundet en bred vifte hver. Der er forskellige designs, materialer, farver og størrelse. Alfa omega er nemlig at en kaninsele er behagelig for din kanin. Den skal sidde helt perfekt – hverken for løst eller stramt, den må ikke kilde din kanin og så må den gerne passe udseendemæssigt til jeres stil.

Vi har søgt på de bedste sider, der tilbyder kaninseler. Fundet dem som vi af erfaringer, synes er de bedste. Tjekket med andre hvad deres favorit kaninseler er og hvad en kaninsele skal indeholde, for at den er god. Denne opskrift mikset sammen, har givet os nedenstående udvalg af kaninseler. Så fortsæt læsningen ned af og se om der er noget for dig.

Kaninsele rød

En fin og klassisk kaninsele, som er i målene 25-44 cm. Det betyder, at der er mulighed for at indstille den og gøre den større eller mindre, så din kanin får et perfekt match! Materialet er af nylon og der medfølger en line.


Dværgkaninsele

Har du en dværgkaninsele derhjemme? Så er dette kaninselen. Den er nemlig mindre og måler 20-30 cm og med en bredde på 0,8 cm. Der er altså stadig mulighed for at indstille den og tilpasse den til din kanin. Den er med kliklås og er altså let at tage af og på.


Kaninsele med motiv

En sød kaninsele med motiv, som passer til almindelig størrelses kaniner. Selen måler 25-44 cm og kan justeres flere steder, så I får et parfekt match. Materialet er af nylon og snaplås.


Kaninsele i stof

Sele i stof, så din kanin stadig kan ånde i gennem. Kaninselens mål er 25-32 cm og kan lukkes med en kliklås. Den er med en elastikline, som måler 1,2 meter.


Trixie Kaninsele

Lækker kanin sele i mesh stof fra Trixie. Den sidder godt på din kanin og formen samt materialet sikrer en god pasform. Den har en omkreds på 25-40 cm og kan altså justeres. Der medfølger også en elastikline med til gåturene og den måler 120 cm,


Hvilken kaninsele er bedst?

Vores valg faldt på kaninselen fra Rosewood, men der kan selvfølgelig være foreskel fra kanin til kanin. Vi har baseret vores valg på modellens alsidighed, da tilpasningsmulighederne gør den ideel til flere typer og størrelser af kaniner. Derudover er selen lavet i et yderst holdbart materiale, og der medfølger en line, så du kan komme afsted med det samme.

Er kaninseler anderledes end andre dyreseler?

Ja, det er de. Den største forskel er designet. Vi kan vidst hurtigt blive enige om, at det ikke er mange kaniner, der er vant til at gå tur og selv hvis de er, så er de nysgerrige væsener, der kan lide at kigge rundt og gerne løber lidt også. Derfor er alle seler til kaniner lavet, så de ikke kan få nakkeskader eller kvælningsfornemmelse, hvis der bliver trukket. Da de er små dyr, betyder det også, at der ville skulle mindre til, før de kan få en nakkeskade. Derfor er designet anderledes på kaninseler, da trykket, hvis de trækker, ligger anderledes. Et halsbånd er derfor til enhver tid udelukket og et no-go.

Skal jeg vælge en H eller stof sele?

Der er ingen regel om, hvilken kaninsele du skal vælge. De mest brugte kaninseler er dog H selen eller en stofsele. Men det der oftest afgør hvilken sele, din kanin skal have, er hvor kilden den er. Nogle kaniner synes, at det er ubehageligt at have en H sele på pga. de tynde stropper. De tynde stropper, som ikke må sidde for stramt, kan hurtigt kilde din kanin og dermed gøre det ubehageligt for din kanin. I sådanne tilfælde er det oplagt at vælge en stofsele, der fylder lidt mere. Det samme gør sig altså gældende den anden vej. Nogle kaniner bryder de sig ikke om trykket fra hele selen og derfor er en H sele til dem oplagt.

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Er det din første sele, kan det være svært at vælge den helt rigtige. Måden du kan gøre det på, er ved at sammenligne målene fra selen med din kanins mål. Det vil give dig en ide om, hvad størrelse du skal bruge. Ellers kan det være en god ide at tage fat i andre med samme slags kanin og høre dem ad. De vil med garanti kunne vejlede dig baseret på tidligere erfaringer.

Vores bedste råd

Vores bedste råd til dig er aldrig at gå på kompromis. En kaninsele skal sidde helt perfekt på din kanin og må ikke være til gene. Vi anbefaler derfor, at man lige gøre en tand mere ud af det for at finde et match. Kaniner er som nævnt tidligere meget kildende væsner – eller det kan de i hvert fald være. Så en sele der f.eks. sidder for løst, kan være generende i mere end en forstand. Det er selvfølgelig ikke godt, hvis den er så stor, at din kanin kan komme ud af den. Men det duer heller ikke, hvis den sidder for løst på pelsen, da kilde-reaktionen oftest vil komme der. Så gå den ekstra mil for at finde den helt perfekte kaninsele til jer.

Tidligere artikelTræning af tjenestehunde – Mille deler hendes erfaringer!
Næste artikelHiking med hund – Du bør overveje det!
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her