kaninseler

Kaninseler – perfekte til en tur udendørs!

Kaninseler er obligatoriske, hvis du vil på en lille gåtur med din kanin. Det er sjældent, at man ser kaniner være så lydige og trænet, at du kan kalde den tilbage, når I er ude sammen i nye territorier. Men det ved du nok allerede og derfor er du her for at få hjælp til, hvad du skal se efter for at finde den rette kaninsele.

Er kaninseler anderledes end andre dyreseler?

Ja, det er de. Den største forskel er designet. Vi kan vidst hurtigt blive enige om, at det ikke er mange kaniner, der er vant til at gå tur og selv hvis de er, så er de nysgerrige væsener, der kan lide at kigge rundt og gerne løber lidt også. Derfor er alle seler til kaniner lavet, så de ikke kan få nakkeskader eller kvælningsfornemmelse, hvis der bliver trukket. Da de er små dyr, betyder det også, at der ville skulle mindre til, før de kan få en nakkeskade. Derfor er designet anderledes på kaninseler, da trykket, hvis de trækker, ligger anderledes. Et halsbånd er derfor til enhver tid udelukket og et no-go.

Skal jeg vælge en H eller stof sele?

Der er ingen regel om, hvilken kaninsele du skal vælge. De mest brugte kaninseler er dog H selen eller en stofsele. Men det der oftest afgør hvilken sele, din kanin skal have, er hvor kilden den er. Nogle kaniner synes, at det er ubehageligt at have en H sele på pga. de tynde stropper. De tynde stropper, som ikke må sidde for stramt, kan hurtigt kilde din kanin og dermed gøre det ubehageligt for din kanin. I sådanne tilfælde er det oplagt at vælge en stofsele, der fylder lidt mere. Det samme gør sig altså gældende den anden vej. Nogle kaniner bryder de sig ikke om trykket fra hele selen og derfor er en H sele til dem oplagt.

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Er det din første sele, kan det være svært at vælge den helt rigtige. Måden du kan gøre det på, er ved at sammenligne målene fra selen med din kanins mål. Det vil give dig en ide om, hvad størrelse du skal bruge. Ellers kan det være en god ide at tage fat i andre med samme slags kanin og høre dem ad. De vil med garanti kunne vejlede dig baseret på tidligere erfaringer.

Vores bedste råd

Vores bedste råd til dig er aldrig at gå på kompromis. En kaninsele skal sidde helt perfekt på din kanin og må ikke være til gene. Vi anbefaler derfor, at man lige gøre en tand mere ud af det for at finde et match. Kaniner er som nævnt tidligere meget kildende væsner – eller det kan de i hvert fald være. Så en sele der f.eks. sidder for løst, kan være generende i mere end en forstand. Det er selvfølgelig ikke godt, hvis den er så stor, at din kanin kan komme ud af den. Men det duer heller ikke, hvis den sidder for løst på pelsen, da kilde-reaktionen oftest vil komme der. Så gå den ekstra mil for at finde den helt perfekte kaninsele til jer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger