kaninseler

Opdateret den 21/04/2021 af Julia F

Kaninseler er obligatoriske, hvis du vil på en lille gåtur med din kanin. Det er sjældent, at man ser kaniner være så lydige og trænet, at du kan kalde den tilbage, når I er ude sammen i nye territorier. Men det ved du nok allerede og derfor er du her for at finde den perfekte kaninsele til jer.

Vi har i samme anledning gjort det nemt for dig og fundet et dejlig stort udvalg af de bedste kaninseler, der er at finde! Men hvad er en god kaninsele egentlig? Det er ret forskelligt, alt efter hvilken kanin du har og hvordan den er. Nogle foretrækker en
H sele og andre en kaninsele i stof. Derfor har vi også i denne artikel fundet en bred vifte hver. Der er forskellige designs, materialer, farver og størrelse. Alfa omega er nemlig at en kaninsele er behagelig for din kanin. Den skal sidde helt perfekt – hverken for løst eller stramt, den må ikke kilde din kanin og så må den gerne passe udseendemæssigt til jeres stil.

Vi har søgt på de bedste sider, der tilbyder kaninseler. Fundet dem som vi af erfaringer, synes er de bedste. Tjekket med andre hvad deres favorit kaninseler er og hvad en kaninsele skal indeholde, for at den er god. Denne opskrift mikset sammen, har givet os nedenstående udvalg af kaninseler. Så fortsæt læsningen ned af og se om der er noget for dig.

TOP VALG

Rosewood kaninsele

Kaninseler kommer i mange størrelser og farver. Vi har valgt denne som vores top valg, da den har en alsidig størrelse, som samtidig kan gøres mindre eller større alt efter behov. Udover det, kommer den i flere farver og har generelt en god pasform til kaniner. Så skal du på tur med din kanin, er denne et ideel valg. Der medfølger desuden også en line, så I kan komme afsted med det samme.

DKK 65,00


Vores top 6 kaninseler

KENDETEGNPRODUKTNAVN
Top ValgRosewood kaninsele
Flere farverTrixie Kaninsele
Stofsele storTrixie Stofsele
Kaninsele i stofTrixie Kaninsele
DværgkaninerTrixie Dværgkaninsele
PrikkerRosewood Polka Dot

Vores Top Valg

▶︎ Rosewood kaninsele

En klassisk H sele til din kanin, som har en god pasform. Den sidder behageligt og generer nærmest ikke, hvis den indstilles korrekt. Den kan indstilles om nakken fra 19 til 30 cm og om brystkassen fra 25 til 41 cm. Der er altså rig mulighed for at tilpasse og vokse i den med tiden, så din kanin hele tiden har en sele, der sidder som den skal. Den kommer med en snor, så i med det samme kan tage på tur sammen.


 • Kendt mærke
 • God pasform

 • Flere farver
 • Nakke 19-30 cm / Brystkasse 25-41 cm

dyreverdenen

65,00,- DKKKaninsele i flere farver

▶︎ Trixie Kaninsele

Kaninseler kan oftest fås med søde designs – og det har denne selvfølgelig. Den fås i farven rød og i størrelsen 25-44 cm. Det betyder, at der er mulighed for at gøre den mindre eller større, så den passer lige til din kanins størrelse. Er det helt nyt for din kanin, kan du sætte den helt løst på og så langsomt gøre den mindre.


 • Populært kæledyrs mærke
 • Sjovt design
 • Regulerbar

 • Snaplås
 • Nylon
 • Størrelse 25-44 cm x 10 mm

75,00,- DKKKaninstof sele i stor

▶︎ Trixie Stofsele

Kaninseler i stof fås oftest i lidt bredere form, og du er derfor garanteret en god pasform og en kaninsele, der sidder godt. Stoffet er af MESH og giver masser af mulighed for din kanin at ånde igennem. Den kommer i assorteret farver, med en line på 120 cm i sort og så har selen en omkreds på 25-40 cm, som kan strammes og udvides alt efter behov.


 • God pasform
 • Behagelig for din kanin

 • Omkreds 25-40 cm
 • Inkl. line


99,00,- DKKKaninsele i stof

▶︎ Trixie Kaninsele Stof

Kaninseler fås i flere størrelser og denne minder meget om ovenstående – blot i mindre. Denne kan blive fra 25 til 32 cm. Måden den lukkes på, er med en kliklås. Den kommer i forskellige farver, men ingen bestemt farve kan garanteres. Du skal derfor blot skrive i kommentarfeltet, hvilken farve du ønsker og så vil du få den, hvis den er på lager. Der medfølger selvfølgelig også til denne en elastik line på 1,2 meter.


 • Bred pasform
 • Justerbar str.

 • Mål: 25-32 cm
 • Line medfølger

79,00,- DKKKaninsele til dværgkaniner

▶︎ Dværgkaninsele

Dværgkaninseler er mindre i størrelsen og derfor passer de til netop den race. Den har en omkreds på 20-33 cm og en bredde på 0,8 cm. Udover det medfølger der en sele på 120 cm. Kaninselen er desuden med et hyggeligt lille mønster og tekst, som passer perfekt til en kanin i den størrelse.


 • Til dværgkaniner
 • Fint design

 • Omkreds 20-33 cm
 • Med line på 120 cm

69,00,- DKKKaninsele med prikker

▶︎ Rosewood Polka Dot

Kaninseler kan fås i mange designs og denne kommer i forskellige farver med små polka dots. Det giver et fint og sødt design, som passer lige til din kanin. Selen er af H form, som giver god bevægelighed for din kanin og så kommer den med en snor.


 • God pasform
 • Velegnet til kanin
 • Flere designs

 • H sele
 • Nakke 19-30 cm
 • Brystkasse 25-41 cm

dyreverdenen

65,00,- DKKHvilken kaninsele er bedst?

Vores valg faldt på kaninselen fra Rosewood, men der kan selvfølgelig være foreskel fra kanin til kanin. Vi har baseret vores valg på modellens alsidighed, da tilpasningsmulighederne gør den ideel til flere typer og størrelser af kaniner. Derudover er selen lavet i et yderst holdbart materiale, og der medfølger en line, så du kan komme afsted med det samme.

Er kaninseler anderledes end andre dyreseler?

Ja, det er de. Den største forskel er designet. Vi kan vidst hurtigt blive enige om, at det ikke er mange kaniner, der er vant til at gå tur og selv hvis de er, så er de nysgerrige væsener, der kan lide at kigge rundt og gerne løber lidt også. Derfor er alle seler til kaniner lavet, så de ikke kan få nakkeskader eller kvælningsfornemmelse, hvis der bliver trukket. Da de er små dyr, betyder det også, at der ville skulle mindre til, før de kan få en nakkeskade. Derfor er designet anderledes på kaninseler, da trykket, hvis de trækker, ligger anderledes. Et halsbånd er derfor til enhver tid udelukket og et no-go.

Skal jeg vælge en H eller stof sele?

Der er ingen regel om, hvilken kaninsele du skal vælge. De mest brugte kaninseler er dog H selen eller en stofsele. Men det der oftest afgør hvilken sele, din kanin skal have, er hvor kilden den er. Nogle kaniner synes, at det er ubehageligt at have en H sele på pga. de tynde stropper. De tynde stropper, som ikke må sidde for stramt, kan hurtigt kilde din kanin og dermed gøre det ubehageligt for din kanin. I sådanne tilfælde er det oplagt at vælge en stofsele, der fylder lidt mere. Det samme gør sig altså gældende den anden vej. Nogle kaniner bryder de sig ikke om trykket fra hele selen og derfor er en H sele til dem oplagt.

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Er det din første sele, kan det være svært at vælge den helt rigtige. Måden du kan gøre det på, er ved at sammenligne målene fra selen med din kanins mål. Det vil give dig en ide om, hvad størrelse du skal bruge. Ellers kan det være en god ide at tage fat i andre med samme slags kanin og høre dem ad. De vil med garanti kunne vejlede dig baseret på tidligere erfaringer.

Vores bedste råd

Vores bedste råd til dig er aldrig at gå på kompromis. En kaninsele skal sidde helt perfekt på din kanin og må ikke være til gene. Vi anbefaler derfor, at man lige gøre en tand mere ud af det for at finde et match. Kaniner er som nævnt tidligere meget kildende væsner – eller det kan de i hvert fald være. Så en sele der f.eks. sidder for løst, kan være generende i mere end en forstand. Det selvfølgelig ikke godt, hvis den er så stor, at din kanin kan komme ud af den. Men det duer heller ikke, hvis den sidder for løst på pelsen, da kilde-reaktionen oftest vil komme der. Så gå den ekstra mil for at finde den helt perfekte kaninsele til jer.

Du kan også finde lækre kaningodbidder, som hjælper din kanin med at få en god oplevelse med selen samt at være udenfor.

Tidligere artikelTræning af tjenestehunde – Mille deler hendes erfaringer!
Næste artikelHiking med hund – Du bør overveje det!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her